Για τις πολιτικές εξελίξεις και τη στάση της κυβέρνησης μίλησε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Χατζηλάμπρου στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 και τον Κώστα Σαββόπουλο.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

 

Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου ρωτήθηκε αρχικά για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και απάντησε: “Αυτές νομίζω ότι είναι εξ ανάγκης. Συγχρόνως δείχνουν και μια τάση ανταμοιβής όσων στάθηκαν με ένα συγκεκριμένο τρόπο στα πράγματα”. Ξεκαθάρισε όμως ότι «το κύριο είναι τι καλείται να κάνει αυτή η κυβέρνηση» και συνέχισε:«Καλείται να εφαρμόσει μνημόνια, να εμπαιδώσει μια πολιτική που μέχρι τώρα αρνιόταν ότι ήταν η λύση στο πρόβλημα. Αυτό είναι το κύριο και δεν είναι μόνο τα πρόσωπα. Αυτό αλλάζει σελίδα για το ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζει σελίδα κυρίως για τη χώρα».

Για τη συμφωνία:

– Βρέθηκε η Αριστερά να εφαρμόζει τα χειρότερα των μνημονίων. Να περιμένει στις 20 του μήνα να έρθουν πίσω τα τεχνικά κλιμάκια κατά υπουργείο, να δέχεται ότι καταργείται το κοινοβούλιο και αφού θα ελέγχουν όλους τους νόμους τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, μόνο τότε θα βγαίνουν σε διαβούλευση και θα ψηφίζονται τα νομοσχέδια. Δέχεται η κυβέρνηση να πάρει πίσω ό,τι έχει ψηφιστεί εκτός κι αν βρίσκει ισοδύναμα.

– Πώς θα το λέγαμε αν το έκαναν οι άλλοι αυτό; Θα το λέγαμε κατάντια. Αυτό καλείται να κάνει η Αριστερά, να αρνηθεί δηλαδή την υπόστασή της και τους αγώνες της και να εμπαιδώσει στην κοινωνία την φτωχοποίηση.

Απαντώντας στο ερώτημα αν υπήρχε άλλη προοπτική, ο κ. Χατζηλάμπρου άσκησε δριμεία κριτική στην στρατηγική που ακολούθησε η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι ήταν οι επιλογές που έγιναν που οδήγησαν στο αδιέξοδο. «Από τη συμφωνία του Φεβρουαρίου, πολλοί στην κοινοβουλευτική ομάδα είπαμε ότι ήταν λάθος, μας οδηγούσε σε λάθος δρόμο», σημείωσε, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μαζέμαψε όλα τα αποθεματικά από τα ταμεία και δώσαμε 8 δισ. Η απάντηση ήταν πάντα ότι η συμφωνία έρχεται απόψε, αύριο γράφεται κλπ”.

Για το δημοψήφισμα:

– Ενώ κερδίζει το ΟΧΙ, αποβραδίς, με τις αναγγελίες του τι σήμαινε το ΟΧΙ και το Συμβούλιο Αρχηγών, είναι σαν να κερδίζει το ΝΑΙ.

– Ο λαός έδωσε μια ηρωική απάντηση μέσα σε δύσκολες που από ό,τι φαίνεται δεν την ήθελε το επιτελείο, δεν ήθελε απάντηση ΟΧΙ.

Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου ακόμα δήλωσε:

– Την ευθύνη έχει ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του. Δεν άκουσαν ό,τι κι αν τους λέγαμε. Σταμάτησαν να συνεδριάζουν τα όργανα από ένα σημείο και μετά, με τη λογική ότι θα φέρουν το αποτέλεσμα που αυτό θα κρίνει τα πράγματα, άλλαξαν δυο τρεις φορές τακτική αλλά εγώ λέω ότι σε αυτή την περίπτωση, επειδή ακριβώς ο ίδιος είχε δηλώσει ότι δεν είναι παντός καιρού, θα έπρεπε να έχει κρατήσει ζωντανή στην κοινωνία την ελπίδα και όχι να βγαίνει και να λέει ότι δεν υπάρχει άλλη προοπτική.

– Η κύρια ζημιά είναι ότι η Αριστερά πια εφαρμόζει μνημόνια, εκεί θα διαλύσουν και το ΣΥΡΙΖΑ που ήταν μια ελπίδα του λαού.

– Όταν θα κάνεις μια στρατηγική υποχώρηση, θα κρατήσεις το στρατό για τον πόλεμο. Εδώ έχεις παραδόσει και το στρατό και υλοποιείς το σχέδιο του αντιπάλου πια. Αυτή είναι η κατάσταση.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!