Θέατρο
Έως Τετάρτη 23/5
Η θεατρική ομάδα ΆΦΑΝΤοΙ του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζει την Όπερα της πεντάρας βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Μ. Μπρεχτ. Στις 21:00 στο «Ροζ» κτίριο Κωστής Παλαμάς, Ακαδημίας 48 & Μασσαλίας (είσοδος από την οδό Μασσαλίας)

Κυριακή  20 -Δευτέρα 21 & Πέμπτη 24- Παρασκευή 26/5
Η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιά παρουσιάζει την παράσταση Το ξύπνημα της άνοιξης-Μια παιδική τραγωδία του Φρανκ Βέντεκιντ. Ένα έργο του 1890 περί εφηβικής σεξουαλικότητας που στην εποχή του ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και λογοκρίθηκε. Στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, Κρέμου 123 & Φιλαρέτου.

Μουσική
Σάββατο 19/5
Βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο ρεμπέτη Μάρκο Βαμβακάρη από τον Χρήστο Κωνσταντίνου και τους συνεργάτες του. Στις 20:30 στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ίλιον.

Διάφορα
Κυριακή 20/5
Αφιέρωμα στον Γρηγόρη Λαμπράκη. Θα μιλήσει ο Θανάσης Καλαφάτης, καθηγητής Παν/μίου Πειραιά. Θα προβληθεί βίντεο για τη ζωή και τη δράση του Γρηγόρη Λαμπράκη και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με την ορχήστρα «Έμμετρον». Στις 20:30 στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ίλιον.

Σάββατο 19-Κυριακή 20/5
Η ΜΚΟ ANCE διοργανώνει το Φεστιβάλ Youth Reclaim Community Life.  Το διήμερο περιλαμβάνει έκθεση και διαγωνισμό χειροποίητων αξεσουάρ από επαναχρησιμοποιημένα υλικά, εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης υλικών για την κατασκευή χρηστικών αντικειμένων, βιντεοπροβολές, live μουσικό πρόγραμμα με το συγκρότημα Disconnected και ανταλλακτικό παζάρι ρούχων και αξεσουάρ. Στο Spirit Bar, Μιαούλη 13, Ψυρρή.

Εκθέσεις
Έως Παρασκευή 31/5
Ο πολυχώρος Pop Up 123 παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Human-Being… Μέσα σε ένα κόσμο που όλα περιστρέφονται γύρω από το χρήμα, οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση επισημαίνουν έντονα την ανάγκη για μια νέα κοινωνική και ανθρωπιστική αντίληψη, που θα θέσει τα θεμέλια για την οικοδόμηση ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος. Στον πολυχώρο Pop Up 123, Πειραιώς 123, Γκάζι. Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ. 14:00-21:00, Σάβ., Κυρ. 15:00-21:00.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!