Οδηγός για τις δωρεάν εκδηλώσεις της Αθήνας!

Βιβλίο

  • Κυριακή 21/4

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και το Art/European Animation Center στο πλαίσιο του προγράμματος Aphrodite-project σας προσκαλούν σε ένα αφιέρωμα στο έργο της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ. Η ποιήτρια θα συνομιλήσει με το κοινό και θα απαγγείλει ποιήματά της. Στις 12:00 στο Λουτρό των Αέρηδων, Κυρρήστου 8, Πλάκα.

  • Δευτέρα 22/4

Αφιέρωμα στο συγγραφέα Κώστα Μουρσελά. Για το έργο του θα μιλήσουν η Ελένη Γκίκα, συγγραφέας, βιβλιοκριτικός, δημοσιογράφος και η Χρύσα Σπηλιώτη, ηθοποιός-θεατρογράφος. Συντονίζει και παρουσιάζει η συγγραφέας Πέρσα Κουμούτση. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Χρύσα Σπηλιώτη. Στις 19:30 στο Public Συντάγματος.

Διάφορα

  • Σάββατο 20/4

Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη στο Άλσος Περιστερίου. Με αφετηρία τις ιδέες της αλληλεγγύης, της ανταλλαγής αλλά και της ανακύκλωσης υλικών, καλούνται οι πολίτες να ανταλλάξουν λογοτεχνικά βιβλία στο  Άλσος Περιστερίου (Αγ. Βασιλείου 61, απέναντι από το εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου), από τις 12:00 έως τις 17:00.

  • Σάββατο 20/4

Η νεότερη γενιά οικειοποιείται και ζωντανεύει τα σκίτσα του Μποστ στην σκηνή. Δραματοποίηση επιλεγμένων γελοιογραφιών που Μποστ από φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με την καθοδήγηση του καθηγητή τους, του σκηνοθέτη Γιάννη Λεοντάρη. Στις 19:00 στο εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη, Κεντρικό Κτίριο, Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας.

Θέατρο

  • Σάββατο 20-Κυριακή 21/4

Το βαλς των βρόμικων δρόμων Νο3. Οι Αδέσποτες Σκύλες, εννέα γυναίκες με τακούνια και λουλούδια στα μαλλιά, με τη συνοδεία ενός άντρα μουσικού αναζητούν τις λέξεις ελπίδα και αλληλεγγύη. Μέσα από τα σκουπίδια των δρόμων της Αθήνας του 2013, ξεπετάγονται γεμάτες απορία, παρατηρώντας τις αμέτρητες ουλές και το παράλογο της «κανονικότητας». Φτιάχνουν στιχάκια, ρίμες, τραγούδια και μιλάνε για να θέσουν ερωτήσεις και να επαναοικειοποιηθούν το χαμένο νόημα των λέξεων και τις αναποδογυρισμένες έννοιες. Στις 21:30 στο Quilombo Centro Cultural, Σερβίων 10 & Λ. Αθηνών, Ακαδημία Πλάτωνος. Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.

  • Τετάρτη 24/4

Τρεις και ο Κρίνος. Μια σατιρική μαύρη κωμωδία με έξτρα σουρεαλιστική διάθεση που σχολιάζει καυστικά τόσο τα αιώνια αναπάντητα ερωτήματα των ανθρώπων ως προς τα κλισέ της θρησκείας όσο και την τραγελαφική κατάσταση, οικονομική και μη, της σύγχρονης Ελλάδας. Στις 20:00 στον Πολυχώρο Ομάδα Λάσπη, Μεγ. Αλεξάνδρου και Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός, τηλ.: 6997176212.

Μουσική

  • Παρασκευή 26/4

Η Αργυρώ Καπαρού καλωσορίζει την Άνοιξη με τις Χειρολαβές της Λίνας Νικολακοπούλου. Φιλική συμμετοχή: Απόστολος Ρίζος. Στις 21:00 στο Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5, Aίθριο Στοάς του Βιβλίου.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!