ΘΕΑΤΡΟ
Κυριακή 13/1

Η αναζήτηση της εσωτερικής ταυτότητας, η διαρκής αλλαγή και μεταμόρφωση, πώς η κάθε λογής εξουσία εξοντώνει το άτομο καθώς κι η λαχτάρα για γη κι ελευθερία είναι τα θέματα που πραγματεύεται η μουσική παράσταση «Passport». Κείμενα και 15 τραγούδια τυλίγουν την ιστορία ενός μετανάστη από πατρίδα σε πατρίδα, από την άγνοια στην αυτοσυνείδηση κι από την απόγνωση στην προσωπική επανάσταση. Kάθε Κυριακή στις 21:00 στο Zp87, Ζωοδόχου Πηγής 87, Εξάρχεια.

ΜΟΥΣΙΚΗ
Σάββατο 12/1
Ένα τρίο που με κοινή συνισταμένη την αντίληψη ότι η μουσική ενώνει, «σκαρώνει» σκοπούς και συνθέσεις επηρεασμένους από το μινιμαλισμό και τη μουσική παράδοση Ελλάδας και Τουρκίας, σε ένα ιδιαίτερο live. Στέφανος Φίλος: Βιολί-φωνή, Cihan Turkoglu: Σάζι-φωνή, Γιάννης Μουτσάκης: Κρουστά. Στις 22:00 στο Ζp87, Ζωοδόχου Πηγής 86, Εξάρχεια.

Κυριακή 13/1
To beton7cafe συνεχίζει τον κύκλο των Jazz Café Afternoons, με μια ιδαίτερη μουσική παρέα. Ο Anamateur, Γιώργος Αναματερός και οι Pros, Πρίαμος Μωράκης και Περικλής Τριβόλης αναβιώνουν με σύγχρονο τρόπο το κωμικοτραγικό στοιχείο της jazz του ’30. 18:00-21:00 στο Kέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΒΕΤΟΝ 7: Πύδνας 7 (στάση Μετρό Κεραμεικός) Βοτανικός.

Σάββατο 12/1
Το μουσικό σχήμα «Νέδα»,  Βικτωρία Τάσκου (ούτι), Γιώργος Παπαϊωάννου (βιολί) και Χρήστος Μπάρμπας (νέυ-φωνή) επιλέγει έναν ακουστικό ήχο και μέσα από ένα μινιμαλιστικό συνδυασμό των τριών οργάνων  παρουσιάζει  ένα πρόγραμμα που αποτελείται αποκλειστικά από νέες, οργανικές και φωνητικές, συνθέσεις, κλασικές και λαϊκές, παραδοσιακές και σύγχρονες, τροπικές και τονικές δίνοντας ταυτόχρονα μεγάλο χώρο στον αυτοσχεδιασμό.  Στις 19:00 στο Ζp87, Ζωοδόχου Πηγής 86, Εξάρχεια.

ΔΙΑΦΟΡΑ
Κυριακή 13/1
Μια βραδιά για τον Μοναχό Νικόδημο, οργανώνουν οι φίλοι του με τίτλο «Ένας αθώος στην πόλη». Κείμενα και ποιήματα του διαβάζουν ο Θέμης Ροδαμίτης και ο Στέλιος Μάινας, ενώ μουσικές του στο πιάνο παίζει η Γιούλα Γιαννάκη. Παράλληλα, θα εκτεθούν ζωγραφικά έργα του Μοναχού Νικόδημου. Στις 19:30 στο Black Duck Multiplarte, Χρήστου Λαδά 9α.

Eκθέσεις
Έως Κυριακή 20/1
«Κολλάζ». Άσπρο και μαύρο. Φωτογραφία και κολλάζ, εμπνευσμένα από εικόνες της καθημερινότητας, συναισθήματα και προσωπικούς οραματισμούς. Στο Θέατρο Άλφα, Πατησίων 37, απέναντι από το Πολυτεχνείο. Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Κυρ. 10:00- 13:00 & 17:00-21:00.

Βιβλίο
Πέμπτη 17/1
Αφιέρωμα στον Ανδρέα Στάικο & τον Γιώργο Γιατρομανωλάκη, δύο συγγραφείς αλληλοπαρουσιάζονται, εκδόσεις Άγρα. Στις 20:00 στο βιβλιοπβλείο Iανός, Σταδίου 24.
Σταδίου 24.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!