ΜΟΥΣΙΚΗ

Σάββατο 11/12
Μοναστηράκι
Oι SweetMothers επιχειρούν να πλησιάσουν το μινόρε και το ματζόρε στην πιο καθαρή τους μορφή σε ένα free-for-allgigάκι με mellow, funky και afro διάθεση. Στις 22:00 στο «Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης» (Βρυσακίου 17, στάση Μετρό Μοναστηράκι).
n Παρασκευή 17/12
Εξάρχεια
Η Lady Faye σήμερα και κάθε Παρασκευή μαζί με τη μπάντα της στο stage του Indigo Bar, στις 23:00 (Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια).

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Μάσκες και Τάματα, έκθεση ζωγραφικής του Γ. Χατζημιχάλη. Το πρώτο έργο, Μάσκες και Τάματα, πραγματεύεται την ανάγκη του ανθρώπου να επικοινωνήσει με το μη ορατό – με το Θείο, μέσα από τη συνάντηση δύο πολύ διαφορετικών παραδόσεων: της Αφρικανικής τελετής με μάσκα και της Ελληνορθόδοξης αφιερωματικής πρακτικής, ως μορφές αντιμετώπισης του φόβου απέναντι στον θάνατο, την αρρώστια, τον πόλεμο. Το δεύτερο, Χειρονομίες, ερευνά τη γλώσσα των χεριών μας είτε ως συμπλήρωμα της ομιλίας και του προφορικού λόγου είτε ως μία ολοκληρωμένη γλώσσα. Το τρίτο, Εκείνο, είναι ένα video (διάρκειας 2,5 λεπτών) που πραγματεύεται τον φόβο που έχουμε απέναντι στο αλλιώτικο, στο άλλο.  
Μέχρι 22/1, ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρ. 12:00-21:00 και Σάββατο 11:00-15:00. Batagianni gallery (Ηρακλείτου 3)

ΘΕΑΤΡΟ

Κυριακή 12/12
Εξάρχεια
«Κάθοδος στον Έρωτα » – 3 μονόπρακτα του Τ. Ουίλλιαμς: «προς κατεδάφιση», «χαιρετίσματα από την Μπέρθα» και «το σκοτεινό δωμάτιο» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου, από τη θεατρική ομάδα Alma. Στις 20:00 στο θέατρο ΣΥΝ ΚΑΤΙ (Μεθώνης 46, 1ος όροφος). Είσοδος ελεύθερη. Για κράτηση θέσεων (απαραίτητη λόγω περιορισμένου αριθμού) καλέστε στο: 6973025033, 17:00-19:00.

ΒΙΒΛΙΟ

Παρασκευή 17/12
Αθήνα
Παρουσίαση βιβλίου του Θανάση Βακαλιού «Η Ηθική ταυτότητα της Αριστεράς, χθες, σήμερα». Ομιλητές: Φώτης Κουβέλης, Βουλευτής – Πρόεδρος Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Τσάκαλος, καθ. ΠΤΔΕ,ΑΠΘ, Στέλιος Μπάμπας, Νομικός – Κοινωνιολόγος, Αθανάσιος Βακαλιός, Καθ. Πανεπιστημίου. Στις 13:30 στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου).

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!