■ Ο Μπάιντεν παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή ένα σχέδιο εκεχειρίας για τη Γάζα, λέγοντας ότι πρόκειται για ισραηλινή πρόταση. Την επόμενη μέρα όμως Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το σχέδιο είναι του Μπάιντεν, και είναι απαράδεκτο. Τέτοια «ασυνεννοησία» πια, ούτε στα καθυστερημένα Βαλκάνια!

■ Στο μεταξύ το σιωνιστικό κράτος υπερπηδά τη μία «κόκκινη γραμμή» του Μπάιντεν μετά την άλλη, κι ο Αμερικανός πρόεδρος το μόνο που κάνει είναι να γκρινιάζει, και ταυτόχρονα να στέλνει κι άλλα όπλα στο Ισραήλ. Τελικά μπορεί να ξεπεράσει και τον…  Τσακαλώτο, που ένα του ζητούσαν στο Χίλτον, δύο έδινε – και μάλιστα χωρίς να γκρινιάζει.

■ Εμβρόντητοι οι Αμερικανοί: ανακάλυψαν ότι οι Ισραηλινοί είχαν φτιάξει εκατοντάδες φέικ λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ποζάριζαν ως πολίτες των ΗΠΑ και πίεζαν βουλευτές και γερουσιαστές να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τη γενοκτονία. Μπα, αποκλείεται, Ρώσοι θα ήταν, οι Ισραηλινοί δεν κάνουν τέτοια πράγματα.

■ 320 εκατομμύρια δολάρια κόστισε η περίφημη προβλήτα που έφτιαξαν οι ΗΠΑ στην παραλία της Γάζας, για να παραστήσουν ότι από εκεί θα στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια. Μια μέρα φύσηξε λίγο παραπάνω, την πήρε ο αέρας, και κανείς δεν ξαναμίλησε γι’ αυτήν. Μιλάμε για τεράστια πολιτική (αλλά και κατασκευαστική) επιτυχία.

■ Δύο μήνες αφότου ο Μεχμέτ Σαντίκ Ακίς εκλέχθηκε δήμαρχος της πόλης Χακάρι με την υποστήριξη του φιλοκουρδικού κόμματος DEM, συνελήφθη κατηγορούμενος για «διαφθορά», και το τουρκικό κράτος διόρισε αντικαταστάτη του (θυμίζει κάτι;). Τώρα καταδικάστηκε σε 20ετή κάθειρξη, με το δικαστικό μέγαρο περικυκλωμένο από στρατοχωροφύλακες και τεθωρακισμένα. Και οι δημότες δέρνονται αγρίως επειδή διαμαρτύρονται…

■ Έτοιμο είναι το πρώτο ιταλικό στρατόπεδο συγκέντρωσης που θα λειτουργήσει σε αλβανικό έδαφος. Τη «δομή» επισκέφθηκε η (ακροδεξιά) Ιταλίδα πρωθυπουργός Μελόνι, που ευχαρίστησε τον (σοσιαλιστή) Ράμα για την πολύτιμη βοήθειά του. Ο Ράμα απάντησε ότι τέτοια «εξυπηρέτηση» κάνει μόνο στην Ιταλία. Δεν είναι συγκινητικό;

■ Η εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κανονικά θα χαροποιούσε κάθε Έλληνα. Αλλά δεν ζούμε στο κανονικά πια. Τώρα θα τρέμουμε μήπως καταντήσουμε η μοναδική χώρα που θα ψηφίζει μαζί με τις ΗΠΑ ότι ο γάιδαρος πετάει, και θα μας δείχνει με το δάχτυλο ολόκληρη η υφήλιος.

■ Να περάσουμε λίγο και στα εσωτερικά μας χαΐρια: ο κύριος Κασσελάκης είπε προχθές ότι «όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε από το βήμα της Βουλής “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”, ήταν μία φράση και μια επιλογή ιστορική». Κι αμέσως μετά, για να μην παρεξηγηθεί, συμπλήρωσε: «Αλλά κι όταν προηγουμένως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει “Ανήκομεν εις την Δύσιν”, κι αυτή ήταν μια φράση και μία επιλογή ιστορική».

■ Μάλιστα. Αν προσμετρήσουμε τώρα και την πρόσφατη δήλωση του κ. Κασσελάκη, ότι «το ΝΑΤΟ είναι μία ιερή αμυντική συμμαχία», τι συμπέρασμα βγαίνει; Κάτι σαν «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες οι οποίοι ανήκουν στη Δύση». Φέρνει λίγο προς πρόεδρο Εδεσσαϊκού όλο αυτό…

■ (Και) ο κ. Μητσοτάκης μας προτρέπει να πάμε στις ευρωκάλπες διότι «πολύ σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια». Αυτός πάντως είναι προσεκτικός: λέει γενικώς «στην Ευρώπη» επειδή ξέρει ότι το μόνο που κάνει η ευρωβουλή είναι να λειτουργεί ως (χρυσοπληρωμένος) φερετζές αυτών που πραγματικά αποφασίζουν.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!