Του Γιώργου Κυριακού

► Ο Βούλγαρος πρόεδρος κατήγγειλε το ΝΑΤΟ ότι παραβιάζει τις κόκκινες γραμμές της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Βρε μπας και είναι… αντισημίτης;

► «Το κύριο κριτήριο για να στηρίξουμε την πρόοδο των Δυτικών Βαλκανίων είναι η κατάσταση των συμπατριωτών μας σε κάθε χώρα», δήλωσε ο Βούλγαρος πρόεδρος.

► Ανεπίδεκτος μαθήσεως ο Βούλγαρος. Δεν διδάσκεται από την ελλαδική ηγεσία, που δεν της καίγεται καρφάκι για την κατάσταση των Ελλήνων οπουδήποτε.

► «Το όνομά μας είναι Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας. Δεν θα έπρεπε να βραβευθεί κι αυτός, μαζί με τον Νίμιτς, από τα ιδρύματα Τσίπρα-Ζάεφ;

► «Η κορδέλα ήταν κοντή και δεν μπορούσαμε να γράψουμε το όνομα της χώρας» δήλωσε η Σκοπιανή πρόεδρος για το σκάνδαλο της κατάθεσης στεφάνου χωρίς όνομα χώρας στη Βενετία. Της κοντής Μακεδονίας της φταίνε οι κορδέλες.

► «Εδώ και χρόνια η Ελλάδα στήριζε την απελευθέρωση της βίζας για τους πολίτες του Κοσόβου» δήλωσε η κα Βακάλη, επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στο Κόσοβο, στη… Βαλκανική Γαστρονομική Συνάντηση (χορηγός η USAID!). Καλή μας χώνεψη.

► Ο επικεφαλής του σερβικού επιτελείου ζήτησε από τον Τούρκο διοικητή της KFOR να είναι αμερόληπτος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο ο σερβικός πληθυσμός. Άδικα ανησυχεί, αφού η Τουρκία γι’ αυτή τη δουλειά εκπαιδεύει Κοσοβάρους στρατιωτικούς.

► «5 από τις 15 εταιρείες που είναι οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς προέρχονται από τη Γερμανία. Είναι σημαντική η Γερμανία για εμάς» δήλωσε ο Βούτσιτς, αλληθωρίζοντας εκ νέου προς τη σωστή πλευρά.

► Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη διασυνοριακή αποστολή εμβάσματος σε κινεζικά γιουάν από σερβική τράπεζα. Κι η λάθος πλευρά δεν πάει πίσω.

► «Επιμέρους αποφάσεις δεν ήταν σωστές, αλλά έπρεπε κάποιος να τις πάρει» δήλωσε ο Γερμανός ύπατος αρμοστής (γκαουλάιτερ) στη Βοσνία. Τι τραβάει κι αυτός ο πολιτισμένος με τους αγριάνθρωπους που έμπλεξε…

► «Αποσύρουμε τον νόμο για τους ξένους πράκτορες ώστε να τον εναρμονίσουμε με την ευρωπαϊκή νομολογία», δήλωσε ο Σερβοβόσνιος ηγέτης Ντόντικ. Ε, λέγαμε και καμιά εξυπνάδα να περνά η ώρα.

► Εγκρίθηκε από την αλβανική βουλή η σύσταση Ειδικής Επιτροπής Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Αυτά τα αλβανικά ανέκδοτα έχουν φτιάξει σχολή πια.

► 20 πόλεις της Αλβανίας θα παρακολουθούνται με κάμερες όλο το 24ωρο. Επιτέλους, έφτασε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός…

► Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία εργασία στην Ε.Ε. καταγράφηκε στην Ελλάδα (39,8 ώρες). Ακολουθούν η Ρουμανία (39,5 ώρες), η Πολωνία (39,3 ώρες) και η Βουλγαρία (39 ώρες). Δεν γράφουμε πόσες ώρες (δεν) εργάζονται π.χ. οι Γερμανοί που μας κουνάνε το δάχτυλο, για να μην πάθετε… υπερκόπωση.

► «Δεν θα δώσουμε σε Αλβανία και Β. Μακεδονία λευκή επιταγή για την Ε.Ε.» δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης. Α, θα γράφει και το ποσό;

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!