του Όθωνα Ιακωβίδη

Τα τελευταία 14 χρόνια (μετά την υποδούλωση της Χώρας με τα Μνημόνια) η αποχή από κάθε είδους εκλογές, κυμαίνεται μεταξύ του 37 και 47%.

Χθες, η αποχή εκτοξεύθηκε στο 60%, καθώς προστέθηκαν απότομα 1.212.000 επιπλέον απέχοντες, πέραν των 4.540.000 «συνήθως απεχόντων» από τις εκλογές του 2023.

Και το ερώτημα που τίθεται, είναι: Σε τι οφείλεται αυτή η απότομη αποχή, επιπλέον 1.212.000 πολιτών;

Για να δοθεί μία απάντηση στο ερώτημα αυτό, ας δούμε τα στοιχεία συμπεριφοράς του εκλογικού σώματος, απέναντι σε κάθε κόμμα, στις χθεσινές Ευρωεκλογές:

 • Η Ν.Δ. πήρε 990.000 λιγότερες ψήφους από τις εκλογές του 2023.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 337.000 λιγότερες ψήφους από τις εκλογές του 2023.
  • Το ΠΑΣΟΚ πήρε109.000 λιγότερες ψήφους από τις εκλογές του 2023.
  • Η Ελ. Λύση πήρε 139.000 περισσότερες από τις εκλογές του 2023.
  • Το ΚΚΕ πήρε 34.000 λιγότερες ψήφους από τις εκλογές του 2023.
  • Η ΝΙΚΗ πήρε 20.000 λιγότερες ψήφους από τις εκλογές του 2023.
  • Η Πλ. Ελευθερίας πήρε 30.000 περισσότερες από τις εκλογές του 2023.

Βλέπουμε, λοιπόν, πως το σύνολο των λιγότερων ψήφων προς τα κόμματα (μετά την αφαίρεση από αυτούς, των ψήφων προς την Ελ. Λύση και Πλεύση Ελευθερίας) είναι 1.321.000 ψήφοι, όσοι περίπου και οι 1.212.000 επιπλέον απέχοντες, που εκτίναξαν την αποχή στο 60%.

Και οι επιπλέον απέχοντες, που εκτίναξαν την αποχή στο 60%, είναι τόσοι, όσοι περίπου είναι οι πολίτες που υπέγραψαν το ψήφισμα της κ. Καρυστιανού.

Η ταύτιση του αριθμού των «επιπλέον απεχόντων», με τον αριθμό των πολιτών που υπέγραψαν το ψήφισμα της κ. Καρυστιανού και η ταυτόχρονη εμφάνιση του φαινομένου της απότομης «επιπλέον αποχής», με την υπογραφή του ψηφίσματος της κ. Καρυστιανού, οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι, η απότομη αυτή αύξηση της αποχής, οφείλεται στην αποχή (από τις Ευρωεκλογές) των πολιτών που ψήφισαν το ψήφισμα της κ. Καρυστιανού.

Αυτοί είναι που στέρησαν τα κόμματα από τις ψήφους που εμφανίζονται να λείπουν στα παραπάνω αναγραφόμενα αποτελέσματα.

Αυτοί είναι που διαμόρφωσαν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό, σημαίνει πως η δύναμη ανατροπής του πολιτικού κατεστημένου, υπάρχει. Είναι το περίπου 1,5 εκατ. πολίτες που υπόγραψαν το ψήφισμα της κ. Καρυστιανού.

Για την ώρα, οι πολίτες αυτοί, δεν αποτελούν απειλή, ούτε για τον Μητσοτάκη/Ν.Δ., ούτε για το υπόλοιπο πολιτικό κατεστημένο (που είναι εξίσου με την κυβέρνηση, υπόλογο και ένοχο του εγκλήματος) καθώς αποτελούν αυτό που είπε ο Τσίπρας για τα εκατομμύρια των Ελλήνων που συμμετείχαμε στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία: Είναι «πλήθος ετερόκλητο».

Αυτό το 1,5 εκατ. πολίτες, θα αποτελέσει απειλή, όταν και αν καταστούν «πλήθος αυτόκλητο, αυτόνομο και αυτοδιάθετο» με σκοπό του να επιβάλλει τη Νέμεση, για το τεράστιο έγκλημα που διαπράττει όλο το πολιτικό κατεστημένο, με τη διαφθορά που διαχέει, επί χρόνια, σε κάθε αρμό του κράτους…

Βέβαια, ο Μητσοτάκης, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων αυτών, μη εξαναγκαζόμενος από το Σύνταγμα να παραιτηθεί, ενώπιον μίας «δημοκρατικής απονομιμοποίησης» της διακυβέρνησης του, εξάγγειλε πως θα προχωρήσει πιο εντατικά στην πραγματοποίηση του προγράμματος του, δηλαδή:

 • Στη μη αντιμετώπιση της ακρίβειας,
 • Στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών,
 • Στον αφοπλισμό των νησιών μας,
 • Στην παράδοση στους Τούρκους σημαντικού μέρους της κυριαρχίας μας επί του Αιγαίου,
 • Στην περικοπή Συντάξεων,
 • Στη συμμετοχή της Ελλάδας σε πόλεμο εναντίον της ομοδόξου Ρωσίας,
 • Στη συνέχιση του εποικισμού της Χώρας μας από ανθρώπους εντελώς διαφορετικού πολιτισμικού προτύπου, παντελώς ακατάλληλου προς ομογενοποίηση με το Ελληνικό πολιτισμικό πρότυπο,
 • Στο βάθεμα του Νεοταξικού εθνομηδενισμού στην εγκύκλια παιδεία,
 • Στην κοινωνική αντικατάσταση των δύο φύλλων από το τρίτο φύλλο,
 • κ.λπ., κ.λπ.

Με λίγα λόγια, ο πρωθυπουργός «έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια» την τιμωρητική αποχή του λαού, καθώς αυτή δεν αρκεί για να τον συνετίσει, αφού το Σύνταγμα δεν προβλέπει κάποια πράξη αναστολής της κυβερνητικής λειτουργίας, όταν διαπιστώνεται δυσαρμονία της λαϊκής βούλησης με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Εκείνο που μένει στους πολίτες που πράγματι θέλουν να τιμωρηθούν οι ένοχοι για το τεράστιο έγκλημα που διαπράττει όλο το πολιτικό κατεστημένο, με τη διαφθορά που, επί χρόνια, διαχέει σε κάθε αρμό του κράτους, είναι να καταστούν «πλήθος αυτόκλητο, αυτόνομο και αυτοδιάθετο» με σκοπό του να επιβάλλει τη Νέμεση.

Εγώ, απλά καταγράφω την ιστορική συμμετοχή αυτής της οντότητας που δημιουργήθηκε από το ψήφισμα της κ. Καρυστιανού, στη διαμόρφωση του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών του 2024 στην Ελλάδα.

Η συνειδητοποίηση της δύναμης τους, που είναι ικανή για την ιστορική ανατροπή της καταστροφικής πορείας που έχει σχεδιάσει για την Ελληνική κοινωνία το πολιτικό κατεστημένο, θα βοηθήσει στην εξεύρεση του τρόπου να καταστούν «πλήθος αυτόκλητο, αυτόνομο και αυτοδιάθετο» με σκοπό του να επιβάλλει τη Νέμεση και την Κάθαρση.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!