Ουσιώδες πειστήριο χαρακτηρίζει ο εφέτης ανακριτής Λάρισας το κοντέινερ που το αναζητούσαν οι αρχές και οι συγγενείς των θυμάτων επί 16 μήνες

16 μήνες μετά το συστημικό έγκλημα των Τεμπών και μετά από σειρά αποκαλύψεων, καταγγελιών και ερευνών από τον Σύλλογο «Τέμπη 2023» και από εμπειρογνώμονες, ουσιώδη στοιχεία εντοπίζονται διασκορπισμένα σε διάφορα μέρη της χώρας, πολλά χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο του εγκλήματος. Τελευταίο «εύρημα» το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που απουσίαζε από τις έρευνες και το έψαχναν όλο αυτό το διάστημα όχι μόνο οι ιδιώτες εμπειρογνώμονες και οι οικογένειες των θυμάτων και των πληγέντων αλλά και ο εφέτης ανακριτής. Πρόκειται για το τέταρτο σε σειρά κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας με αριθμό OOLU 6870319 που περιείχε ζωοτροφές και είχε μεταφερθεί όπως-όπως από τον χώρο του δυστυχήματος χωρίς καν να εξεταστεί και χωρίς να παρθούν τα απαραίτητα δείγματα για τις αναγκαίες έρευνες. Τον εντοπισμό του κοντέινερ εξαιτίας της σημαντικότητάς του είχε επισημάνει πολλές φορές στις αρχές ο Σύλλογος «Τέμπη 2023» καθώς σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα που είχαν ορίσει οι οικογένειες των θυμάτων και των πληγέντων, Βασίλη Κοκοτσάκη, το κοντέινερ θα μπορούσε να συνεισφέρει σημαντικά στοιχεία στην έρευνα.

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύουμε και που απέστειλε ο εφέτης ανακριτής Λάρισας το κοντέινερ βρέθηκε σε οικόπεδο ιδιωτικής επιχείρησης στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Στο ίδιο έγγραφο ο εφέτης ανακριτής Λάρισας ζητά από τον αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης το κοντέινερ να μεταφερθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου στην περιοχή Κουλούρι Λάρισας υπό τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης. Στον φυλασσόμενο χώρο στο Κουλούρι Λάρισας βρίσκονται και τα περισσότερα στοιχεία της υπόθεσης και βρίσκονται σε εξέλιξη περαιτέρω έρευνες για το έγκλημα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο εφέτης ανακριτής στην έγγραφη παραγγελία του: «Επειδή το εν λόγω εμπορευματοκιβώτιο (container) αποτελεί ουσιώδες πειστήριο, ως εντασσόμενο στο αποδεικτικό υλικό της ανακριτικής δικογραφίας που χειριζόμαστε, είναι αναγκαίο να μεταφερθεί με ασφαλή αστυνομική συνοδεία, από τις εγκαταστάσεις της εν λόγω εταιρείας, όπου είναι αποθηκευμένο, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, στη θέση «ΚΟΥΛΟΥΡΙ» Λάρισας, όπου έχουν συγκεντρωθεί και φυλάσσονται τα υπόλοιπα συντρίμμια – υπολείμματα των αμαξοστοιχιών, που ενεπλάκησαν στο διερευνώμενο σιδηροδρομικό δυστύχημα, καθώς και τα αδρανή υλικά από το σημείο της σύγκρουσης».

Ουσιώδες πειστήριο λοιπόν το χαμένο επί 16 μήνες κοντέινερ και μένει να φάνει από την εξέταση του τι απαντήσεις μπορούν να δοθούν για το συστημικό έγκλημα των Τεμπών.

Την ίδια στιγμή προκύπτουν πολλά ερωτήματα που χρειάζονται απάντηση. Όπως: Ποιος έδωσε την εντολή να μεταφερθεί το κοντέινερ στον ιδιωτικό χώρο εταιρίας της Θεσσαλονίκης και γιατί; Πότε ακριβώς πραγματοποιήθηκε αυτή η μεταφορά και από ποιους; Εάν έχουν γίνει οποιαδήποτε είδους παρεμβάσεις στο ίδιο στο κοντέινερ ή στο περιεχόμενό του – από ποιους και ποιες– μέσα σε αυτό το διάστημα των 16 μηνών;

Υπενθυμίζουμε ότι τις προηγούμενες μέρες ο Σύλλογος «Τέμπη 2023» ζήτησε να διοριστεί πραγματογνώμονες μεταλλουργοί ώστε να εξεταστούν όλα τα κοντέινερ και τα βαγόνια των δύο αμαξοστοιχιών.

Ν.Τ.

Η παραγγελία του εφέτη ανακριτή Λάρισας προς τον αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης για την ασφαλή μεταφορά του κοντέινερ από τη Θεσσαλονίκη στην Λάρισα:

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!