Σε πλήρη διάλυση ο Δήμος Πολίχνης λόγω υποχρηματοδότησης.

Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και στον (πρώην) Δήμο Πολίχνης αποκαλύφθηκε η πραγματικότητα, την οποία προσπαθούσαν προεκλογικά να εξωραΐσουν οι συνδυασμοί πρώην και νυν δημάρχων.
Οι εργαζόμενοι στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, στην Καθαριότητα, στην Τεχνική Υπηρεσία και των Κήπων (;) έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας καθώς όπως καταγγέλουν είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες. Η λήξη και μη ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων στις παραπάνω υπηρεσίες, η μείωση κατά 30% (ελέω τρόικας και ένεκα μνημονίου) της χρηματοδότησης των δήμων από το αρμόδιο υπουργείο, η κακοδιαχείριση και τα προεκλογικά ρουσφέτια του απερχόμενου Δημάρχου εμφανίζουν έναν διαλυμένο Δήμο:
Απλήρωτοι εργαζόμενοι που κινδυνεύουν να κάνουν γιορτές με δανεικά, παιδικοί σταθμοί που δε μπορούν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης προσωπικού, χώροι που δε θερμαίνονται λόγω έλλειψης πετρελαίου, δημοτικά οχήματα που δεν κινούνται αφού δεν έχουν καύσιμα… Εικόνες από μια όχι μακρινή πραγματικότητα που μάλλον θα γενικευτεί.
Από την άλλη μεριά (εργαζόμενοι) γονείς 400 μικρών παιδιών αναζητούν λύση στο πρόβλημα φύλαξης των παιδιών τους αφού η επίσχεση έχει ξεκινήσει από τις 9 Δεκεμβρίου. Τα σκουπίδια συσσωρεύονται στους δρόμους και ποιος ξέρει τι ακόμη θα ακολουθήσει.
Η απουσία ενός Δημοτικού Σχήματος, προσανατολισμένου στην υπεράσπιση αλλά και την υπηρέτηση λαϊκών αναγκών, που θα είχε δεσμούς με τους Πολιχνιώτες και την τοπική κοινωνία, που θα μπορούσε να παίξει προωθητικό ρόλο στις κινητοποιήσεις του κόσμου σε μια ενοποιητική κατεύθυνση είναι εμφανέστατη. Σε κινητοποιήσεις δε βρίσκονται μόνο οι εργαζόμενοι, αλλά και οι γονείς των παιδιών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, μόνο που δεν ξέρουν ποιον να πιέσουν. Τον απερχόμενο Δήμαρχο; Τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο στον καλλικρατικό Δήμο Παύλου Μελά; Ο ένας μετράει μέρες και ο άλλος δεν έχει αναλάβει ακόμη. Αν και καταλαβαίνουν την κοροϊδία νιώθουν μόνοι, ενώ η οργή ξεχειλίζει…
Μια οργή που εκφράστηκε σε συνέλευσή τους, στην οποία ήρθε και ο απερχόμενος Δήμαρχος για να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε, η ειρωνεία και το γιούχα στα λεγόμενά του είναι ενδεικτικά της κατάστασης πνευμάτων που επικρατεί.
Τέλος απογοητευτική ήταν και η παρουσία στην ίδια συνέλευση της επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συμμαχία» και βουλευτίνας του ΚΚΕ Σοφίας Καλαντίδου, η οποία τα έβαλε με τον κόσμο αφού αυτή «εχθές ήταν σε κινητοποίηση με τους εργαζόμενους στη FENA ενώ εσείς που ήσασταν;», κατήγγειλε τον Θεοδωρίδη ότι έφαγε τα λεφτά των τροφείων του Α΄ Τριμήνου για να πάρει την καταγγελία αμέσως πίσω όταν τη ρώτησε ο Θεοδωρίδης «τα λες κι εσύ αυτά, Σοφία;» με έναν τρόπο αρκετά κατάπτυστο «δεν τα λέω εγώ Δήμαρχε, η κοπέλα τα έλεγε έξω στο φουαγιέ» δείχνοντας με το δάχτυλο ποια κοπέλα εννοούσε, η οποία κοπέλα της φώναζε ότι δεν της επιτρέπει να τη χρησιμοποιεί με τέτοιον τρόπο… Όλα τα λεφτά όμως ήταν η ατάκα του Θεοδωρίδη «τα σκατά μαζί τα φάγαμε, Σοφία», θυμίζοντας σε όλους μας ότι δήμαρχος εκλέχτηκε με την υποστήριξη του ΚΚΕ.

Δ.Χ.
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!