► Το σκοτάδι της απανθρωπιάς σκεπάζει και τις Βρυξέλλες. Στην καταλληλότερη στιγμή για να δικαιολογήσει τα αίσχη μιας ψευδοΕυρώπης προ πολλού απανθρωποποιημένης και συνένοχης στην ανατίναξη χωρών, στο θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων και στο ξεσπίτωμα εκατομμυρίων. Σήμερα σ’ αυτούς προστίθενται μερικές δεκάδες ακόμη αθώοι, θύματα μιας βάρβαρης φασιστικής λογικής.
► Η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων. Με τους διασώστες και το προσωπικό των νοσοκομείων που καταβάλλει προσπάθειες για να σώσει τους βαριά τραυματισμένους. Ευχόμαστε κουράγιο και ψύχραιμη σκέψη στους πολίτες, μιας και οι δολοφόνοι και όσοι βρίσκονται πίσω τους στόχευαν όχι μόνο τα σώματα αλλά και τα μυαλά τους.
► Η εκστρατεία τρόμου και φόβου την οποία προωθούν με κυνισμό τόσο το κατεστημένο της Ευρώπης όσο και κάποιοι «άγνωστοι τρομοκράτες» αποτελεί τμήμα ενός ιδιαίτερου πολέμου που διεξάγεται αυτήν την περίοδο. Τα σύννεφα των εκρήξεων δεν θα θολώσουν για πολύ την πραγματικότητα: όταν αυτή η Ευρώπη εξαπολύει πολέμους με εκατομμύρια ήδη θύματα, και ταυτόχρονα στο εσωτερικό της διατηρεί γκέτο με εκατομμύρια εξαθλιωμένους χωρίς μέλλον, δεν μπορεί να νομίζει ότι δεν θα φτάσει και σ’ αυτήν ο τρόμος.
► Ήδη σε όλη την Ευρώπη η «απάντηση» είναι ακόμη περισσότερη στρατιωτικοποίηση και ακόμη λιγότερη δημοκρατία. Παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως, όσα μέτρα κι αν πάρουν (και έχουν ήδη κατασκευάσει ένα σιδηρόφρακτο «αντι»τρομοκρατικό σύστημα), δεν θα σταματήσουν τίποτα. Αλλά στην πραγματικότητα το γνωρίζουν πολύ καλά… Όπως γνωρίζουμε κι εμείς ότι βασικά στοιχεία μιας πραγματικής αντιμετώπισης είναι η απομόνωση των φιλοπόλεμων, το σταμάτημα του πολέμου και της καταλήστευσης τρίτων χωρών, μια δίκαιη ειρήνη (και) στη Μέση Ανατολή.

από την σελίδα Resistance Festival

 

Σκίτσο : Carlos H. Latuff “Bomb Attack”

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!