Του Περικλή Π. Βασιλοπουλου. Στο ερώτημα, που κατά κόρον τίθεται απ’ όλες τις κατεστημένες φωνές, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ -και ενώ εμείς επιμένουμε να συμπεριληφθεί ολόκληρη η Αριστερά-, είναι ικανοί να κυβερνήσουν, θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να παρεμβληθεί μια ερώτηση: Ποιος είναι αυτός που ρωτάει;

Εάν είναι ο βολεμένος, ο λοβιτούρας, ο κρατικοδίαιτος επιχειρηματίας, ο οργανικός διανοούμενος των πανεπιστημίων, ο φοροφυγάς, ο ανήθικος, το παπαγαλάκι των ΜΜΕ, ο κομματάρχης, ο δογματικός, ο συντηρητικός, ο εαυτούλης, τότε απαντάμε στην ερώτηση με ένα σκέτο αλλά αποφασι¬στικό «ναι». Γιατί, επιτέλους, όλοι εσείς έχετε απογυμνωθεί και έχετε αποκαλυφθεί και πρέπει να σας παραμερίσουμε.
Σε όλους τους άλλους, που δεν ανήκουν στις πιο πάνω απαξιωμένες και απαξιωτικές κατηγορίες, απαντούμε με ένα επίμονο κάλεσμα: Ελάτε όλοι σας, με το καλύτερο μέρος του εαυτού σας, να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Οι επιλογές είναι μόνον δύο: Ή θα φτιάξουμε μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο ή συνειδητά θα αλληλοφαγωθούμε στη ζούγκλα που διαμορφώνεται ήδη μπροστά στα μάτια μας.

* Ο Περικλής Π. Βασιλόπουλος είναι Ιατρός-Χειρουργός

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!