Γιατί όχι; Δεν σας καταλαβαίνω… Τι έχει η κυρία Μεγαλοοικονόμου; Επειδή δεν ανήκει στον παλαιοκομματικό ιστό, όπως π.χ. η κυρία Τζάκρη ή ο κ. Σπίρτζης; Μεταξύ μας, τώρα, έχει καμιά σημασία η πολιτική προέλευσή της; Τη δουλειά μας να κάνουμε βρε! Άλλωστε υπήρξε απολύτως ειλικρινής και σαφής: Εκτίμησε το έργο της κυβέρνησης και θέλει να προσφέρει με όλες τις δυνάμεις της. Πρώτη θέση, business class, όχι τουριστική… Γιατί η κυρία Μεγαλοοικονόμου ξέρει να εκτιμά το καλό πράγμα, έστω κι αν εκλέχτηκε με την Ένωση Κεντρώων – τριτοκλασάτες καταστάσεις. Αφήστε που σιγά-σιγά βλέπω να απορροφάται από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και ο ίδιος ο Βασίλης Λεβέντης. Παραιτήθηκε ο κ. Ζουράρις και κανείς δεν ξέρει ποιος θα είναι ο επόμενος. Δεν είναι να έχεις εμπιστοσύνη σήμερα στους διανοούμενους… Κι έχει ακόμα έργο να επιτελέσει αυτή η κυβέρνηση. Τρίτη αξιολόγηση, πλειστηριασμοί δημοσίων ταμείων, κάτι ψιλά εργασιακά που έχουν ξεμείνει και δυσκολεύουν τους επιχειρηματίες, το Υπερταμείο που δεν έχει πάτο, να βολέψει μερικούς λαθρέμπορους κ.λπ.

Μια σοβαρή κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της και θέλει να διατηρήσει την αριστερή αξιοπρέπειά της, δεν πρέπει να σταματά σε ανόητους συναισθηματισμούς και να υποχωρεί σε λαϊκότροπους εκβιασμούς

Όλα γίνονται με μέθοδο και προτεραιότητα. Να, δείτε πώς ξεκίνησε το υπουργείο Παιδείας το… συμμάζεμα στους αχαλίνωτους έφηβους. Έβαλε τέλος στις πολιτιστικές εκδρομές στο εξωτερικό. Ο παραιτηθείς, πλέον, κ. Ζουράρις είχε να θυμάται από τις εκδρομές των μαθητικών του χρόνων -τώρα πρόσφατα- και τα επιχειρήματά του ήταν ατράνταχτα. Μπορεί να μην έχουμε επάρκεια καθηγητών, μπορεί οι μισθοί τους όσο πάνε και να λιγοστεύουν, μπορεί η παραπαιδεία να ζει και να βασιλεύει, αλλά… πνεύμα και ηθική! Αλλαγές εκ θεμελίων, όχι τίποτα προχειράτζες.

Δεν είναι, όμως, μόνον η Παιδεία που αλλάζει (προς το καλύτερο πάντα) με γνώμονα τη χρηστοήθεια. Είναι και η Οικονομία. Καζίνα παντού, από δω και στο εξής. Κάθε πόλη θα έχει το δικό της. Να εξυπηρετείται και ο λαός, βρε αδερφέ! Και για να διευκολυνθεί το επιχειρηματικό γίγνεσθαι, μείωση της φορολογίας τους. Σταράτα και ξεκάθαρα!

Μια σοβαρή κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της και θέλει να διατηρήσει την αριστερή αξιοπρέπειά της, δεν πρέπει να σταματά σε ανόητους συναισθηματισμούς και να υποχωρεί σε λαϊκότροπους εκβιασμούς. Έτσι, απέλυσε από το κυβερνητικό Κόκκινο, όσους (απλήρωτους) εργαζόμενους προσέφυγαν στο ΣΕΠΕ, διαμαρτυρόμενοι για τις καθυστερήσεις, εδώ και πολλούς μήνες, των μισθών τους, αλλά και γιατί αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας. Άλλωστε, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.. News 247, πρόθυμο στις υπηρεσίες του κόμματος.

Κι όταν μιλάμε για σταθερότητα στην πολιτική άποψη, δεν μπορούμε να παραλείψουμε και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που εξαιρείται από το Πόθεν Έσχες. Νοικοκυρεμένες δουλειές!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!