Η εμβληματική ερώτηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;» που αφορούσε τη σχέση της κυβέρνησής του με το παλάτι, με αφορμή τη δολοφονία του Λαμπράκη, θα μπορούσε να είναι διαχρονική με αναφορές στη σημερινή συγκυρία. Μόνο που η τωρινή απάντηση είναι μία και μοναδική: Ο Μπάρμπα-Στάθης! Μάλιστα, αυτός! Άλλωστε το επιβεβαίωσε και ο σκιώδης υπουργός της σκιώδους Ανάπτυξης, Άδωνις ο Τρισχαριτωμένος, όταν ρωτήθηκε για τη μείωση του περιεχομένου των συσκευασιών στα τρόφιμα: «Δεν έχουμε βάλει νόμο που να απαγορεύει την αλλαγή της συσκευασίας. Παράνομο θα ήταν αν η τιμή που πουλάς τη νέα συσκευασία, στη στάθμιση που κάνουμε, βγάζει μεγαλύτερο κέρδος» καθώς και «…Σε ένα προϊόν που έχει αυξηθεί η τιμή του δεν σημαίνει ότι υπάρχει αισχροκέρδεια».

Δηλαδή, πληθωρισμός κοντά στο 10%, μισθοί και συντάξεις φρεναρισμένα εδώ και χρόνια καθώς και συρρίκνωση του εισοδήματος, αυξήσεις καθημερινά σε είδη πρώτης ανάγκης και ενέργεια, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση έχει αφήσει ανεξέλεγκτους τους μαυραγορίτες να αλωνίζουν την αγορά και μάλιστα με «νόμιμο» τρόπο, όπως με περισσό θράσος ομολογεί η ίδια. Αλλά δεν το λέμε αυτό αισχροκέρδεια, το λέμε δικαίωμα των επιχειρήσεων να κάνουν ό,τι θέλουν και με όποιο τρόπο επιθυμούν, χωρίς νομικό πλαίσιο… Παράδοση άνευ όρων σε κάθε λαμόγιο που τους στηρίζει, τους διαφημίζει και τους προωθεί. Ποτέ άλλοτε κυβέρνηση δεν νοιάστηκε τόσο πολύ για το κεφάλαιο όσο τούτη εδώ και με αυτόν το χυδαίο τρόπο.

Παρ΄ όλα όμως όσα συμβαίνουν στη… Λιμνούπολη, για τα αμερόληπτα ΜΜΕ όχι μόνο δεν υπάρχει πρόβλημα στη διαβίωση του κόσμου, αλλά ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός έχει βρει τον τρόπο να είναι όλοι ευχαριστημένοι και κυρίως χορτάτοι: pass μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Γιατί άλλη χάρη έχει το food pass… Δεν είναι κουπόνια στη Σοβιετία…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!