Η κλίκα του Πούτιν συγκέντρωσε εκ των προτέρων 150.000 άνδρες, αεροσκάφη, τεθωρακισμένα, πυροβολικό και πολεμικά πλοία στα σύνορα με την Ουκρανία. Στις πιο πρόσφατες ομιλίες του, ο Πούτιν αρνήθηκε στον ουκρανικό λαό ακόμη και το δικαίωμα να υπάρχει, αποκαλώντας την Ουκρανία «τεχνητό πνευματικό τέκνο του Λένιν»! Εκατοντάδες Ουκρανοί άμαχοι, περιλαμβανομένων παιδιών, σκοτώθηκαν από τις πρώτες μέρες της επέμβασης…

Από την άλλη, ο αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τζόνσον κι άλλοι ηγέτες του αχόρταγου Δυτικού ιμπεριαλισμού υποδαύλιζαν εδώ και καιρό τη στρατιωτική υστερία γύρω από την Ουκρανία. Η προπαγάνδα τους υπηρετεί τους σκοπούς των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ε.Ε. στον αγώνα τους για κυριαρχία στην Ουκρανία και σε όλη την Ευρώπη. Έναν αγώνα που βρίσκει αντίσταση από το νεοϊμπεριαλιστικό καθεστώς του Πούτιν.

Στην Οκτωβριανή Επανάσταση, στον Εμφύλιο Πόλεμο, στα χρόνια οικοδόμησης της σοβιετικής εξουσίας και στη μάχη ενάντια στον χιτλερικό ναζισμό, οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί, οι Λευκορώσοι και οι εργάτες της Βαλτικής πολέμησαν μαζί για τον κοινό σκοπό. Μετά τη ρεβιζιονιστική προδοσία στην ΕΣΣΔ, οι ταξικοί αντίπαλοι κατάφεραν να διαιρέσουν την εργατική τάξη των διαφόρων δημοκρατιών της Ένωσης, που κατέστησαν ανεξάρτητα κράτη. Εκεί βρίσκονται οι ρίζες του τωρινού πολέμου. Τόσο ο Πούτιν όσο και μερικοί «καθοδηγητές» της σημερινής Ουκρανίας, όπως κι άλλοι πολιτικοί ηγέτες των μετασοβιετικών χωρών, ανδρώθηκαν μέσα στον σοσιαλιμπεριαλισμό, και κουβαλάνε τα χειρότερα χαρακτηριστικά εκείνου του εκφυλισμένου συστήματος: κυνισμό και απληστία, περιφρόνηση για τη μοίρα εκατομμυρίων ανθρώπων, και την επιθυμία να μείνουν στην εξουσία για πάντα και να καθυποτάσσουν άλλους λαούς.

Οι προλετάριοι της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, της Πολωνίας, των ΗΠΑ και άλλων χωρών έχουμε κοινά ταξικά συμφέροντα! Τα οποία είναι ασύμβατα με αυτά των Πούτιν, Μπάιντεν και Σία. «Καλός» ιμπεριαλισμός δεν υπάρχει. Η λέξη αυτή σημαίνει πάντα το ίδιο: συμφορά, φτώχεια, πόλεμο. Για να σπάσουμε τη ραχοκοκαλιά των ιμπεριαλιστών και τις μηχανορραφίες τους, οι εργάτες χρειαζόμαστε μια σοσιαλιστική επανάσταση! Μόνο έτσι θα κάνουμε πράξη τα ζωτικά μας συμφέροντα, κι όχι αυτά των διαφόρων ιμπεριαλιστών και εκμεταλλευτών. Κάτω οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι! Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!

* Αποσπάσματα ανακοίνωσης της ουκρανικής οργάνωσης КСРД (Συντονιστικό Συμβούλιο του Κινήματος της Εργατικής Τάξης).

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!