Το δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφές. «Το Κομπάνι δεν πρέπει να πέσει! Το Κομπάνι, σύμβολο ανεξιθρησκείας, θεσμών άμεσης δημοκρατίας και ισότητας των φυλών στην ευρύτερη περιοχή, προπύργιο της αντίστασης ενάντια στις μεσαιωνικές φρικαλεότητες των τζιχαντιστών, πρέπει να κρατήσει!».

Πρόκειται για το δελτίο που ανακοίνωνε ότι το διήμερο 28 και 29 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτή Β ́ Αθήνας, υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, και Βαγγέλη Καλπαδάκη, διπλωματικό σύμβουλο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, θα επισκεφτεί την περιοχή των τουρκοσυριακών συνόρων, στο πλαίσιο αποστολής του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Τώρα πια, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, οι δράσεις και οι εντυπώσεις της αντιπροσωπείας έχουν βγει στη δημοσιότητα, δίνοντας πολλές εικόνες της «καθημερινότητας» των Κούρδων.

Όμως τον υπόλοιπο καιρό, από πού μαθαίνουμε για τις εξελίξεις στο μέτωπο αυτού του τοπικού διεθνοποιημένου πολέμου; Από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία που φιλτράρουν κάθε είδηση και γεγονός, εξυπηρετώντας τους σκοπούς της διεθνούς συμμαχίας που έχει συμπήξει η Δύση για να βάλει χαλινάρι στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, που αφού εκτράφηκαν στην αγκαλιά της Δύσης ξέφυγαν από τον έλεγχο.

Πόσοι από εμάς όμως ξέρουν ότι υπάρχει πρωτογενής πληροφόρηση, κανονική και προερχόμενη από την ίδια την κουρδική πλευρά; Η δυνατότητα υπάρχει και τη φέρνει στο φως μια αξιόλογη έρευνα του μηνιαίου εξειδικευμένου περιοδικού Digital TV Info, που παρουσιάζει τα κουρδικά δορυφορικά κανάλια, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι συνδεδεμένα live με το μαρτυρικό Κομπάνι. Όπως σημειώνει ο συντάκτης του περιοδικού, Γιάννης-Φίλιππος Δημητριάδης, «…έστω κι αν δεν καταλαβαίνουμε τη γλώσσα, αναζητήσαμε σε όλους τους δορυφόρους που λαμβάνουμε, τα κουρδικά κανάλια που παρέχουν όπως είδαμε συνεχή κάλυψη από τα μέτωπα του πολέμου και ειδικότερα το τελευταίο διάστημα από το μαρτυρικό Κομπάνι […] Εκπομπές κουρδικών καναλιών γίνονται από το Ιράκ, το Ιράν, την Σουηδία, την Δανία ή την Μεγάλη Βρετανία και τα συναντάμε διάσπαρτα σε πολλούς δορυφόρους, αν και ένας μεγάλος πυρήνας 10 καναλιών εκπέμπει από τη δημοφιλέστερη τροχιακή θέση των Astra 19,2E και έτσι είναι εύκολα προσβάσιμος σε όλη την Ελλάδα».

Δεκάδες κουρδικά κανάλια (θα τα βρείτε τις επόμενες μέρες στην ιστοσελίδα του περιοδικού, www.digitaltvinfo.gr) εκπέμπουν στους δορυφόρους NSS 12-57 East, Yahsat 1A-52.5 East, Eutelsat 9A-9 East, Eutelsat 3B-3.1 East, Nilesat 7 West, Telstar 12-15 West.

«Δεν είχα ξαναπαρακολουθήσει συστηματικά κουρδικά κανάλια μέχρι τώρα», λέει ο συντάκτης, αναφέροντας ότι «μου έδωσαν την εντύπωση ιδιαίτερα σύγχρονων και μοντέρνων καναλιών για μουσουλμανικό πληθυσμό με πολύ συχνή εμφάνιση εντελώς “ακάλυπτων” γυναικών ή γυναικών με όπλα […]. Ελπίζω να νικήσουν τις σκοτεινές δυνάμεις του μεσαίωνα που τους απειλούν (με την ύπουλη σύμπραξη και άλλων κρατών βεβαίως) και να αποκτήσουν και αυτοί κάποια στιγμή μια πατρίδα στην οποία να ζουν ελεύθεροι και χωρίς καταπίεση».

 

Θητεία τυμβωρύχου
εκτελεί ο Ιοβόλος

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!