Με έναν ακόμη αντιλαϊκό προϋπολογισμό να ψηφίζεται στην ολομέλεια της Βουλής το Σάββατο 5/12 και με την ασφαλιστική σφαγιαστική μεταρρύθμιση (σ.σ. Όλα τα Ταμεία σε έναν… κουβά με εξίσωση παροχών προς τα κάτω. Μείωση συντάξεων για νυν και μέλλοντες συνταξιούχους. Αύξηση εισφορών. Το κράτος θα εγγυάται μόνο τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης – κι όλα αυτά σε ένα φόντο κατεδάφισης των Ταμείων λόγω ανεργίας, μερικής και αδήλωτης απασχόλησης) να έχει ήδη προδιαγράψει τις βασικές προβλέψεις της και να υπόκειται πλέον στις ακόμη χειρότερες διαθέσεις των δανειστών, η ΓΣΕΕ προκήρυξε άλλη μια γενική απεργία για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.

Η συνέχιση από την κυβέρνηση της ίδιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, «οδηγεί σε μια τιμωρητική λιτότητα που δεν πρέπει και δεν θα μείνει αναπάντητη», ανακοινώνει το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ, που καλεί σε αγώνα τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους, νέες και νέους.

Προφανώς οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι της επισφάλειας, η νεολαία, έχουν εκατοντάδες λόγους να πάρουν μέρος στην απεργία και στις απεργιακές διαδηλώσεις. Κι έχουν άλλους τόσους λόγους για να προσπεράσουν το συνδικαλιστικό σύστημα της συνδιαλλαγής και της πελατείας, των ταξικών κούφιων λόγων, των διασπασμένων συγκεντρώσεων. Να διεκδικήσουν, να ακουστεί δυνατά:

Η αγωνία τους για την επιβίωση.

Η διαμαρτυρία τους για την ίδια την υποτίμηση της ζωής τους.

Ο προβληματισμός τους για το αδιέξοδο κάθε κατηγορία να διαδηλώνει για το δικό της θέμα (για τη δική της Σύμβαση Εργασίας, για το δικό της ειδικό ασφαλιστικό καθεστώς κ.λπ.).

Η αποστροφή τους για τον αποκλεισμό από όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η απέχθειά τους για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

Η ανάγκη για τη διατύπωση μιας πειστικής εναλλακτικής λαϊκής πρότασης απέναντι στον κατήφορο της χώρας και στο σφαγιασμό της κοινωνίας.

 

* Απόφαση για 24ωρη απεργία στις, 3/12, έλαβε και η ΑΔΕΔΥ, ενώ επίσης θα έχει προηγηθεί 24ωρη απεργία γιατρών και εργαζομένων στο ΕΣΥ. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση της 3/12 είναι στην Πλ. Κλαυθμώνος, στις 11:00 το πρωί.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!