Ανοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σημαίνει παραίτηση απ’ την αντίσταση και τον αγώνα στη χώρα μας! – Απαιτούμε άμεση αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Συρίας

 

Περισσότερου από 100 πολίτες συνυπογράφουν ένα κείμενο καταγγελίας της πρόσφατης αμερικάνικης επίθεσης στη Συρία αλλά και την στάση των περιφερειακών δυνάμεων Τουρκίας και Ισραήλ που συνεχίζουν τις επεμβάσεις τους, παρατείνοντας το πόλεμο και την καταστροφή σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή. Παραθέτουμε αποσπάσματα Του κειμένου, το οποίο δημοσιεύεται ολόκληρο στην ηλεκτρονική σελίδα του Δρόμου, καθώς και το κάλεσμα για μάζεμα υπογραφών.

 

Η Aμερικανική τρομοκρατική επίθεση της 6ης Απριλίου, η αναζωπύρωση του ψυχρού πολέμου με τη συνεχιζόμενη επέκταση του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής κ.ά., επιβεβαιώνουν ότι και στην περίοδο Τραμπ θα εντείνεται η ιμπεριαλιστική πολεμική επίθεση για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και τον εξανδραποδισμό των απείθαρχων λαών και χωρών.

– Το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ και η «ισλαμοκεμαλική» Τουρκία λειτουργώντας ως παραρτήματα του ιμπεριαλισμού, χρησιμοποιούν τη ναζιστική πρακτική του «ζωτικού χώρου» κατά των λαών της περιοχής. Η δεύτερη διενεργεί ταυτόχρονα στρατιωτική εισβολή σε τρεις χώρες (Συρία, Ιράκ, Κύπρος), κάτι στο οποίο πλειοδοτούν οι ηγεσίες και των δύο πόλων που καταγράφηκαν στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

– Με σκόπιμα «μηδενική» ή και ανοικτά υπέρ των ΗΠΑ θέση κινείται η Ε.Ε. και η πλειοψηφία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.(…)

– Ανάλογη στάση ακολουθεί και η χώρα μας με την Αμερικανική βάση στην Σούδα και την υποτελή προσαρμογή της εξωτερικής της πολιτικής, από τις επαίσχυντες συμφωνίες Μαδρίτης και Ελσίνκι για το Αιγαίο, μέχρι την πλήρη γεωπολιτική της ακύρωση και υποταγή στον άξονα ΗΠΑ – Ισραήλ – Τουρκία. (…) Αποτελεί προσβολή για τον ελληνικό λαό και πλήγμα για τη χώρα η σπουδή Τσίπρα να ταχθεί υπέρ του Αμερικανικού βομβαρδισμού της Συρίας κατά την συνάντηση των εφτά μεσογειακών χωρών της Ε.Ε. στη Μαδρίτη!

(…) Στη Συρία συνεχίζει να ξεδιπλώνεται, με όπλο το ψέμα, μια διεθνής συνωμοσία που εμφανίζει κοινούς εγκληματίες – μισθοφόρους, ως λαό που «εξεγείρεται»:

Το βασικό προπαγανδιστικό τους κέντρο βρίσκεται στο Λονδίνο. Η επιχειρησιακή τους προπαρασκευή οργανώθηκε στην Τουρκία. Η χρηματοδότησή τους εκπορεύθηκε απ’ τα αντιδραστικά καθεστώτα του κόλπου και πλήθος ΜΚΟ… Δεν δίστασαν να μετατρέψουν σε ασπίδα Σύρους πολίτες θανατώνοντας μάλιστα με ρατσιστικά κριτήρια. «Θυσίαζαν» κατά προτίμηση κοσμικούς- μέλη του Μπάαθ, αλεβίτες, χριστιανούς…

Είναι καιρός να υπάρξει μια πλατιά κινητοποίηση διεθνιστικής αλληλεγγύης υπέρ της νόμιμης κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και των συμμάχων της.

Να απομονωθεί η στρατηγική του «ανήκουμε στη Δύση» καθώς και η λογική των «ίσων αποστάσεων» που λειτουργεί ως άλλοθι της ξένης επέμβασης.

Η υπόθεση της Συρίας αφορά και την τύχη της ίδιας της χώρας μας.

Η νίκη του Συριακού λαού θα είναι νίκη όλων των λαών της περιοχής!

 

Μεταξύ άλλων ενδεικτικά υπογράφουν

Ραχιώτης Γιάννης, Φραγγιαδάκη Μαρία, Κανταράς Τάσος, Μαντάς Παναγιώτης, Καλεάδης Γιώργος, Πριμικύρης Βασίλης, Σχίζας Γιάννης, Τουμανίδης Παύλος, Μπούτρης Γιώργος, Σταθάς Γιάννης, Ζαροτιάδης Γρηγόρης

 

INFO

Υπογράψτε-δηλώστε συμμετοχή στο: [email protected]

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!