Στην ηγεσία της Εγνατίας Οδού με μοντέλο ΕΥΑΘ

 

Το ότι η κυβέρνηση παίζει τα τελευταία της χαρτιά, φάνηκε από τον ανασχηματισμό: Βούλτεψη, Ντινόπουλος, Βορίδης, Γιακουμάτος μπας και στρίψει ακόμη πιο άκρη το καράβι, μπας και μαζέψουμε τους ψηφοφόρους της φασιστικής οργάνωσης. Σήμερα παίζει και τα καμένα της χαρτιά πλέον. Απόδειξη η τοποθέτηση του νέου προέδρου της Εγνατία Οδός Α.Ε., Γιώργου Σκόδρα.

Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε ότι τοποθετήθηκε αυτός εναντίον του οποίου κατέθεταν ερωτήσεις στη Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (μεταξύ αυτών και ο πρόεδρός του) που σήμερα τον ψηφίζουν για πρόεδρο στην Εγνατία Οδό;

Δεν μπορεί πριν λίγα χρόνια να τον κατηγορείς για κακοδιαχείριση, διώξεις σε εργαζόμενους και σήμερα να τον υπερψηφίζεις. Δύο ερωτήσεις κατατέθηκαν στη Βουλή για τη συμπεριφορά του και τον τρόπο διοίκησης όσο ο ίδιος ήταν διευθύνων της ΕΥΑΘ. Διώξεις, μετακινήσεις, περικοπές μισθών, και μηνύσεις… πολλές μηνύσεις. Να θυμίσουμε μόνο τη σύλληψη συνδικαλιστή λόγω της δράσης του. Δεν υπάρχει δικαστικός στη Θεσσαλονίκη που να μην έχει ακούσει ή δικάσει υπόθεση της ΕΥΑΘ. Φυσικά με ξένο χρήμα όλα εύκολα είναι, μπορείς κάλλιστα να προσλάβεις και τον Κούγια να σε υπερασπιστεί, άλλος πληρώνει!

Και ΜΑΤ, άπειρα ΜΑΤ. Ποιος θα ξεχάσει τη συνεχή παρουσία ΜΑΤ σε κάθε εκδήλωση της ΕΥΑΘ; Από συνέλευση μέχρι εγκαίνια. Να φυλάξουν τι; Η ξιπασιά και η κατάχρηση της θέσης στο μεγαλείο της. Φυσικά δεν τοποθετείσαι κάθε μέρα διευθύνων σύμβουλος από το κόμμα, να μην το απολαύσεις; Χαλάλι και οι τόσες αφισοκολλήσεις!

 

Στα Παρίσια για… δουλειές

Είμαστε στο 2006, η SUEZ αρχίζει να εκδηλώνει ενδιαφέρον για την ΕΥΑΘ, και τρέχουν οι ξιπασμένοι στα «Παρίσια» να δηλώσουν υποταγή και πρόθυμοι για όλα, ονειρεύονται θέση CEO (sic!) στην ιδιωτικοποιημένη ΕΥΑΘ. Είναι η εποχή της οργανωμένης απαξίωσης της εταιρίας πλέον, σταματάνε οι προσλήψεις προσωπικού και ανοίγουν οι δρόμοι για τους εργολάβους. Οι εργαζόμενοι στέκονται εμπόδιο στα σχέδια αυτά, αλλά κανένα πρόβλημα. Δημιουργείται εργοδοτικό σωματείο, το οποίο συντεταγμένα στέλνει επιστολές στα υπουργεία απαξιώνοντας συναδέλφους και τιμώντας τον… ικανό πρόεδρο που έταξε τα πάντα και δεν έκανε τίποτα. Πού είναι το περίφημο δίκτυο οπτικών ινών για τις τηλεπικοινωνίες; Τι απέγινε το μνημόνιο συνεργασίας με τις ΔΕΥΑ; Η εμφιάλωση νερού; Φούσκες και μόνο φούσκες, που ανέβαζαν όμως τη μετοχή στα ουράνια, φυσικά με την κατάλληλη προβολή και από τα ΜΜΕ. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε «συνεντεύξεις» και διαφημίσεις – αλήθεια τι την χρειάζεται ολοσέλιδη τετράχρωμη διαφήμιση ένα μονοπωλιακό αγαθό όπως το νερό; Η μετοχή σκαρφάλωνε και ο τοποθετημένος κομματικός παρουσιαζόταν ως ικανός και πετυχημένος. Καμιά από αυτές τις επενδύσεις δεν έγινε, όπως και δεν αποδόθηκε καμιά ευθύνη, και μάλιστα δόθηκε απαλλαγή στις γενικές συνελεύσεις που ακολούθησαν. Μετά τις εκλογές του 2009, η διοίκηση αυτή ανίκανη πλέον να διοικήσει λόγω των πιέσεων από τους εργαζόμενους έφυγε κυριολεκτικά νύχτα. Δήλωσαν παραίτηση ξαφνικά, με αποτέλεσμα να μπει η μετοχή σε καθεστώς επιτήρησης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο όπου και ορίστηκε προσωρινή διοίκηση. Φυσικά και πάλι δεν αποδόθηκαν ευθύνες για την επιτήρηση.

Δεν μάθαμε όμως και ποτέ τι απέγινε με εκείνη την υπόθεση που μπράβοι απείλησαν με πιστόλι αυτόν τον ικανό μάνατζερ επειδή «χάλασε πολλές δουλειές» όπως του είπαν. Τους έπιασε η δικαιοσύνη; Κατατέθηκε μήνυση; Πάντως στις εφημερίδες γράφτηκε!

Το ικανό κομματικό παιδί που παρουσιάζεται ως υπέρμαχος του ιδιωτικού τομέα έχει διαδρομή από το πανεπιστήμιο σε ΔΕΚΟ και πάλι πίσω, και πάλι σε ΔΕΚΟ! Όλη η καριέρα, να βολευτούμε σε καμιά καρέκλα κρατικής επιχείρησης. Τέτοιος πολέμιος του Δημοσίου, κρατικοδίαιτος.

Αναμένουμε να δούμε αν το μοντέλο «ΜΑΤ-μηνύσεις-διαφημίσεις» θα εφαρμοστεί και στην Εγνατία Οδό. Προχθές στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής που τον τοποθέτησε, βουλευτής της συγκυβέρνησης εκμυστηρεύτηκε σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν, πως «χτύπησαν μεγάλο κουδούνι»… Να τον χαίρονται!

 

K.Mπ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!