Ανακοίνωση της ΚΕΔΑ για τις συναντήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Στη σύσκεψη που έγινε προ ημερών ανάμεσα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και παράγοντες του κεντροαριστερού χώρου, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς-ΚΕΔΑ. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ των μελών, ως Ενιαίο Κόμμα, είναι πλέον γεγονός.
Οι Συνιστώσες -εκτός από τις «αδιόρθωτες»- δεν υπάρχουν πια. Άλλες «αυτοδιαλύθηκαν», άλλες έγιναν «τάσεις προβληματισμού» ή «ανέστειλαν τη δράση τους προς τα έξω», ενώ το ΕΚΜ, της συμμαχίας με τους «ΠΑΣΟΚογενείς», εξαφανίστηκε ως διά μαγείας, μαζί με βασικά στελέχη του, που ως μέλη του Κόμματος των μελών, δεν «χωρούσαν» ούτε στην Κεντρική Επιτροπή, ούτε φυσικά στη νέα Πολιτική Γραμματεία.
Ωστόσο, το πρώτο του «σήμα» το έστειλε ο νέος ΣΥΡΙΖΑ.
Με πρωτοβουλία(;) των Δημ. Παπαδημούλη, Πάνου Κουρουμπλή, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Αντ. Κοτσακά, προετοιμάστηκε σύσκεψη του αριστερού, του σοσιαλιστικού και του κεντροαριστερού χώρου, για τη διαμόρφωση ενός νέου κυβερνητικού μετώπου, μέσα από την «αναζήτηση κοινού τόπου για τη συγκρότηση ενός εναλλακτικού, προοδευτικού και συνάμα αξιόπιστου κυβερνητικού πόλου ενάντια στις λογικές του μνημονιακού μονόδρομου».
Η συνάντηση είχε μεγάλη «επιτυχία», αφού σ’ αυτή παραβρέθηκαν σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του Τύπου οι: Βασ. Οικονόμου, Λούκα Κατσέλη, Χάρης Καστανίδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Στέφ. Μπαγιώργος, Δημ. Πιπεργιάς, Χρ. Κοκκινοβασίλης, ο καλός μας Μάκης Κοψίδης και άλλοι που στο παρελθόν «σεβάστηκαν» με ακέραιο τρόπο τις «αρχές και τα ιδανικά» τους.
Ασφαλώς, τα μέλη του νέου ΣΥΡΙΖΑ, θα πανηγυρίζουν για τον δημοκρατικότατο τρόπο που οργανώνονται αυτές οι συσκέψεις και για τα εντυπωσιακά αποτελέσματά τους, στην πορεία διαμόρφωσης μιας Αριστερής Ριζοσπαστικής Κυβέρνησης, με πυρήνα τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Αλήθεια, πώς να μην εκφράζει τη χαρά και τα συγχαρητήριά του, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημ. Δασκαλόπουλος;».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!