Τα τεκμήρια της «υψηλής συναλλαγής» μεταξύ του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου και της ΔΑΠ, της φοιτητικής παράταξης της Ν.Δ., ακόμα και σε θέματα αμιγώς εκπαιδευτικά, παρουσίασε τη Δευτέρα στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου.

Μια απίστευτη «δοσοληψία» αιτημάτων, δεσμεύσεων, υποσχέσεων τροπολογίας περί «Διπλής Εξεταστικής» και ανταλλαγές… συγχαρητηρίων μεταξύ της παράταξης και του υπουργού, που αποδεικνύει τις άριστες πελατειακές σχέσεις που εγκαταστάθηκαν με την εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου στα πανεπιστήμια, με πρυτανικές Αρχές υποχείρια άλλοτε της κυβέρνησης και άλλοτε των φοιτητικών νεολαιών της.

Η Θεανώ Φωτίου αναφέρθηκε, επίσης, στη σκανδαλώδη αντικατάσταση του πρύτανη του ΑΠΘ, μετά την ακύρωση της εκλογής του από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το «μπάλωμα» της πρυτανικής θέσης, με ευθύνη του υπουργού, έγινε όχι με κάποιο εκλεγμένο πρόσωπο, όχι με τη Σύγκλητο, αλλά με πρόσωπο επιλεγμένο και διορισμένο από τον απερχόμενο «άκυρο» πρύτανη!

«Ο απαράδεκτος θεσμός των Συμβουλίων Ιδρύματος που λύνει και δένει σε όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια, είναι η έκφραση της κυβερνητικής βούλησης. Να τους χαίρεστε: Σας βεβαιώνω, όμως, ότι πολύ σύντομα αυτός ο νόμος θα πάει στα σκουπίδια και πολύ σύντομα θα απαλλαγούν τα ιδρύματα και από τα Συμβούλια Ιδρύματος και από τους πρυτάνεις τους οποίους εσείς επιλέξατε», κατέληξε η κ. Φωτίου.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!