Αναποτελεσματική η «επικοινωνιακή διαχείριση» της κυβέρνησης

 

Περισσότεροι από 7.500 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου χωρίς καμιά διέξοδο, καθώς μπήκαν στη χώρα μετά τις 20 Μαρτίου που υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. Τουρκίας. Οι άνθρωποι αυτοί περιμένουν την καταγραφή τους και την κρίση για το αίτημα ασύλου που δικαιούνται να υποβάλουν. Με δεδομένο, όμως, ότι ο ρυθμός εξέτασης των αιτήσεων ασύλου είναι εξαιρετικά αργός (μόλις 60-70 ανά ημέρα), γίνεται φανερό ότι θα χρειασθεί διάστημα πολλών μηνών μέχρι να έρθει η σειρά τους. Μέχρι τότε είναι αναγκασμένοι να ζουν υπό άθλιες συνθήκες εγκλωβισμένοι στα λεγόμενα κέντρα φιλοξενίας. Ανάμεσα σε αυτούς και εκατοντάδες ασυνόδευτα μικρά παιδιά και έφηβοι.

Ήταν ακριβώς αυτά τα παιδιά που εξεγέρθηκαν στο κέντρο κράτησης της Μόριας, στη Μυτιλήνη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπ. Μουζάλα πριν από δύο μέρες. Ήταν ακριβώς αυτά τα παιδιά και έφηβοι που δέχθηκαν άγρια επίθεση από τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα να υπάρξουν δεκάδες τραυματισμοί, ευτυχώς όχι σοβαρή.

Δεν προκαλεί έκπληξη η όλο και πιο συχνά καταφυγή στη βία των ΜΑΤ, για να συγκρατηθεί η δίκαιη οργή και ο φόβος της απέλασης για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους. Προμηνύματα σημαίνουν για το ακόμα πιο σκοτεινό αύριο που τους επιφυλάσσεται. Δεν προκαλεί έκπληξη ούτε ο κυνισμός του ευαίσθητου Γ. Μουζάλα που δήλωσε: «Χρησιμοποιήθηκε βία γιατί έπρεπε να χρησιμοποιηθεί…» και συμπλήρωσε: «Σε αυτές τις καταστάσεις θα υπάρχουν τέτοια φαινόμενα». Εκείνο που μένει, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι «η ικανότητα διαχείρισης αυτών των καταστάσεων». Δεν μένει παρά να αποδειχθούν τα όρια «της επικοινωνιακής διαχείρισης», κοινώς, το κυβερνητικό δούλεμα σε όσους έχουν ακόμα ψευδαισθήσεις…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!