dromos_01(32)
Ο Δρόμος σε χρειάζεται Συνεχίστε να αγοράζετε τον Δρόμο κάθε Σάββατο. Πάρτε, αν θέλετε, και ένα δεύτερο φύλλο για να το δώσετε σε κάποιον γνωστό σας. Ακόμα και η πιο μικρή ενίσχυση, ιδέα ή συμμετοχή έχει μεγάλη αξία για το εγχείρημα του Δρόμου. Καλή συνέχεια και καλή μας επιτυχία!

 Η οικονομική ανεξαρτησία του εγχειρήματος απαραίτητος πολιτικός όρος

 

Διανύουμε μια δύσκολη χρονιά, καθώς μια νέα φάση έχει ανοίξει για την χώρα. Ο προσανατολισμός σε αυτές τις συνθήκες έχει απαιτήσεις και ο Δρόμος προσπαθεί να ανταποκριθεί σε αυτές. Προσπαθούμε να μιλήσουμε για όσα συμβαίνουν με γόνιμο και προωθητικό τρόπο, να πάρουμε θέση, να γίνουμε καλύτεροι και πιο ανοιχτοί, συμβάλλοντας από τη σκοπιά μιας εφημερίδας στη δημιουργία ενός πολιτικού κινήματος για τη διέξοδο της χώρας από τη σημερινή κατάσταση. Οι θεματολογίες που έχουμε «ανοίξει» στα τελευταία φύλλα του Δρόμου, αλλά και η συνεργασία με την ιστοσελίδα και το ένθετο Νόστιμον Ήμαρ είναι κάποια βήματα στην κατεύθυνση αυτή.

Μέσα σε όλα αυτά, το οικονομικό ζήτημα δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμο και συχνά απειλεί με ασφυξία τα εγχειρήματα που θέλουν να πάνε κόντρα στο ρεύμα. Μπορεί, λοιπόν, να έχει κόστος, αλλά επιλέγουμε μια συγκεκριμένη στάση απέναντι στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Παλεύουμε για την αυτονομία και την ανεξαρτησία του εγχειρήματος μας. Άλλες κυριακάτικες εφημερίδες επιλέγουν να κρατήσουν μια άλλη στάση για να διασφαλίσουν την επιβίωση και την κυκλοφορία τους.

Η στάση στο θέμα αυτό σχετίζεται με το πού θέλεις να βασίζεσαι, από πού να κρατηθείς. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ενώ η αξιοπιστία κερδίζεται κυρίως μέσα από επιλογές και λιγότερο με διακηρύξεις. Επιλέγουμε, λοιπόν, να βασίσουμε την ύπαρξή μας στον κόσμο στον οποίο απευθύνονται οι ιδέες μας. Ξέρουμε από πρώτο χέρι τις μεγάλες δυσκολίες για να επιβιώσει ένα έντυπο σήμερα, αλλά εκείνο που συχνά σε καθορίζει είναι το πώς στέκεσαι απέναντι στις δυσκολίες, ενώ ο τρόπος που κανείς επιλέγει να επιβιώσει, μπορεί να καταστεί τελικά αλλοτριωτικός. Όσο μας αφορά, πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε μέσα από την συλλογική θέληση όλων όσοι πιστεύουν στο εγχείρημα του Δρόμου, και θέλουν να συνεχίσει αυτή η προσπάθεια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ζητάμε την οικονομική σας βοήθεια και δεν θα είναι ούτε και η τελευταία! Θέλουμε να δώσετε στον Δρόμο ένα ποσό που μπορείτε, ή ακόμα καλύτερα να κάνετε μια μηνιαία πάγια εντολή από τον τραπεζικό λογαριασμό σας (10, 20, 50, μέχρι και 100 ευρώ). Είναι σημαντικό όσοι μπορούν, από το υστέρημά τους ή με μεγαλύτερη «άνεση», να συνεισφέρουν. Φορείς, σύλλογοι και σωματεία, φίλοι από την Ελλάδα ή και το εξωτερικό.

Εάν το ποσό της μηνιαίας πάγιας εντολής είναι 20 ευρώ και πάνω, ο εντολέας θα λαμβάνει δωρεάν το ετήσιο ημερολόγιο των εκδόσεων Α/συνεχεια. Εάν είναι 40 ευρώ και πάνω, θα λαμβάνει επίσης τα βιβλία των εκδόσεων Α/συνεχεια και τα εισιτήρια εισόδου στο Resistance Festival. Δεν είναι ανταπόδοση ούτε κίνητρο, αλλά μια μικρή κίνηση αναγνώρισης της σημαντικής βοήθειάς σας.

 

 

Μπορείτε να κάνετε πάγια εντολή ή να μας ενισχύσετε οικονομικά στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:

Τράπεζα Πειραιώς: 5029046675386

(ΙΒΑΝ: GR5101720290005029046675386, BIC: PIRBGRAA)

Δικαιούχος: Ενότητα Μη Κερδοσκοπική Εταιρία

Εθνική Τράπεζα: 163/944259-67

(ΙΒΑΝ: GR5001101630000016394425967, BIC: ETHNGRAA)

Δικαιούχος: Τούντα Ζωή Γεωργίου

Alpha Bank: 1400 0210 1109 756

(ΙΒΑΝ: GR0501401400140002101109756)

Δικαιούχοι: Τούντα Ζωή Γεωργίου, Δερμενάκης Παύλος Στυλιανού

Για πληροφορίες, τηλεφωνήστε: 210-3845870, 6974110667 (Ζωή Τούντα) ή στείλτε mail στο: [email protected]

 

 

Πάρτε μέρος στο εγχείρημα της εφημερίδας

Ακόμα και η έκδοση του Δρόμου είναι στο δικό σας χέρι. Όπως ήδη γνωρίζετε, η εφημερίδα «βγαίνει» σχεδόν εξ’ ολοκλήρου μέσα από την εθελοντική προσφορά, τόσο στην αρθρογραφία, όσο και σε πολλές ακόμα εργασίες της έκδοσης. Θα θέλαμε να καλέσουμε όλους όσοι διαβάζετε αυτές τις γραμμές, να πάρετε μέρος στο εγχείρημα του Δρόμου.

Απευθύνουμε αυτό το κάλεσμα, όχι μόνο για να υπερβούμε οικονομικούς περιορισμούς, αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι μια εφημερίδα όπως είναι ο Δρόμος θα πρέπει να καλλιεργεί άλλες σχέσεις με τους αναγνώστες της. Να λειτουργεί με ένα μοντέλο πιο συμμετοχικό και διαδραστικό. Η συμμετοχή μπορεί να είναι σε διάφορα επίπεδα: Γραμματειακή υποστήριξη, διόρθωση κειμένων, μεταφράσεις, αρθρογραφία, ανταποκρίσεις, ρεπορτάζ, υποστήριξη της ιστοσελίδας. Ακόμα και για να φτιαχτεί ή να στηριχθεί ένα στέκι του Δρόμου σε κάποια πόλη ή περιοχή. Ή για ενέργειες διάδοσης και διαφήμισης του Δρόμου και ό,τι άλλο φανταστείτε.

Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας στο mail [email protected] ή στο τηλέφωνο 210-3468282. Μπορούμε άμεσα να κανονίσουμε μια συνάντηση, να γνωριστούμε και να συντονιστούμε καλύτερα.

 

Εμείς δεν έχουμε τέτοιες διαφημίσεις. Για την Αυγή ή την Εποχή δεν εκπλαγήκαμε ιδιαίτερα όταν είδαμε την διαφήμιση της Cosmote στο οπισθόφυλλο τους. Για το Πριν, που έκανε το ίδιο, και τον Ριζοσπάστη που την είχε στην σελίδα 5 η αλήθεια είναι ότι μας παραξένεψε, αν και δεν είναι η πρώτη φορά. Σε αντίθεση με τις κυβερνητικές και τις άλλες αριστερές εφημερίδες ο Δρόμος δεν εξαρτά την έκδοση του από τις «διαφημίσεις» πολυεθνικών, τραπεζών ή άλλων επιχειρηματικών ομίλων. Την εξαρτά μόνο από τους αναγνώστες του και τους φίλους του .

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!