Η Συνδιάσκεψη του ΝΑΤΟ στην Ισπανία επιβεβαίωσε τη σωστή άποψη ότι το ΝΑΤΟ ήταν και παραμένει μια μηχανή στήριξης και επέκτασης της παγκόσμιας κυριαρχίας του δυτικού μπλοκ στο οποίο τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχουν σταθερά και αναμφισβήτητα οι ΗΠΑ. Επιβεβαιώνεται ξανά ότι ήταν πλαστή η εντύπωση που δόθηκε για μερικά χρόνια ότι η Ευρώπη, και δη η Γερμανία και η Γαλλία, είχε επιτέλους αποκτήσει μια σχετική πολιτική, οικονομική και κοινωνική αυτονομία από τις ΗΠΑ.

Αποδεικνύεται πλέον ότι η αμερικάνικη κηδεμονία είναι βαθιά ριζωμένη στο ευρωπαϊκό DNA, για το οποίο τόσο καμαρώνουν οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες και τα φερέφωνά τους. Έτσι εξηγείται καλύτερα πώς προωθήθηκαν και πώς επικράτησαν οι πολιτικοί που είναι επικεφαλής στα κράτη και την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία. Η Φον ντερ Λάιεν, ο Μισέλ, ο Μπορέλ, ο Σολτς, η Μπέρμποκ, ο Τζόνσον, ο Μακρόν, ο Σάντσεθ, ο Πέτκοφ, ο Μητσοτάκης κι ένα σωρό άλλοι τρίτης και τέταρτης κατηγορίας πολιτικοί που είναι πλήρως υποτελείς στους Αμερικάνους.

Είναι σάπιο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Και οι αστικές τάξεις των ευρωπαϊκών κρατών είναι φαντάσματα του εαυτού τους. Μόνο εναντίον των μεταναστών και των φτωχών Ασιατών και Αφρικανών κάνουν επίδειξη δύναμης. Είναι ξεπεσμένες. Επιλέξανε και προώθησαν αυτούς τους δευτεροκλασάτους πολιτικούς όχι μόνο γιατί τους έχουν υποχείριά τους, αλλά και γιατί οι άρχουσες τάξεις δεν έχουν το σθένος να συναγωνιστούν επί ίσοις όροις και ειρηνικά τους παγκόσμιους ανταγωνιστές τους, οι οποίοι τις ξεπέρασαν σε επινοητικότητα, σε νεανικότητα, σε επιστημονικό και τεχνολογικό επίπεδο, σε εμπορικό πνεύμα και παραγωγικότητα. Με τους κανόνες που οι ίδιες δημιούργησαν και επιβάλανε στο γήπεδο της παγκοσμιοποίησης, οι αντίπαλες ομάδες, που τις θεωρούσαν ότι είναι πολύ υποδεέστερες, τους πήραν τα σώβρακα. Όλη η Ευρώπη περιμένει το αέριο από τη Ρωσία για να μην ξεπαγιάσει και για να δουλεύουν τα εργοστάσια της, όπως περιμένει και τα τρένα από την Κίνα για να κινηθεί η αγορά από το Βερολίνο μέχρι τη Μαδρίτη. Ούτε χάρτινες μάσκες για την πανδημία δεν μπορούσαν να παράγουν στην Ευρώπη!

Στα γόνατα

Αυτές, λοιπόν, οι ξεπεσμένες αστικές τάξεις στην Ευρώπη, ξαναπέφτουν στα γόνατα μπροστά στους Αμερικάνους κι αφήνουν ανενδοίαστα να τους σέρνουν σε ακόμα δυσμενέστερες καταστάσεις. Τώρα, ακυρώθηκαν πανηγυρικά ορισμένες απόψεις που έλεγαν ότι αυτό το γελοίο, ανάξιο και επικίνδυνο για την ειρήνη στον κόσμο πολιτικό προσωπικό εκλέγεται από τις κοινωνίες και είναι αυτονομημένο από τους οικονομικούς μεγιστάνες, τις τράπεζες, τις βιομηχανίες κ.λπ. Ασφαλώς και οι ευρωπαϊκές κοινωνίες δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά, όπως γνωρίζουμε από παντού, από τις ΗΠΑ μέχρι την Ελλάδα, κανένα πολιτικό προσωπικό δεν είναι ανεξάρτητο από το οικονομικό κατεστημένο. Το ό,τι συναινούν και οι κοινωνίες στις επιλογές της κυρίαρχης τάξης, όσο άθλιες κι αν είναι, είναι άλλη μία επιβεβαίωση της φθοράς και της παρακμής από την οποία υποφέρει, μάλλον βαρύτατα, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Κι αυτό φαίνεται από το πώς χειρίζεται η Ευρώπη, σχεδόν στο σύνολό της την ουκρανική κρίση. Όχι μόνο δεν έκανε το παν, δηλαδή μίνιμουμ υποχωρήσεις στη Ρωσία ως προς την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ για να αποτραπεί ο πόλεμος, αλλά πήρε πάνω της για λογαριασμό των Αμερικανών όλη τη σύγκρουση με τη Ρωσία, βλάπτοντας ανεπανόρθωτα τα συμφέροντά της και επισπεύδοντας τη φτωχοποίηση των λαών της. Η επίκληση του σεβασμού της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας σε επίπεδο αρχής απ’ αυτούς που δεν σεβάστηκαν την ανεξαρτησία ούτε της Γιουγκοσλαβίας ούτε του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης και της Συρίας, πείθει μόνο τους τυφλούς θιασώτες των ευρωπαϊκών αυτοκρατοριών και τους ευρωλάγνους μικροαστούς που έχουν το θράσος να απαγορεύουν τον Τσαϊκόφκσι και τον Τσέχοφ!

Αυτόχειρες

Και τώρα, οι Ευρωπαίοι βυθίζονται ακόμα πιο βαθιά στο χάος. Δεν διδάσκονται καν από τα τραγικά λάθη τους. Δεν τολμούν να παραδεχτούν ότι έπεσαν έξω σε όλους τους υπολογισμούς τους γιατί η πραγματικότητα τους έχει προσπεράσει ανεπιστρεπτί. Πίστευαν και το διαλαλούσαν ότι η Ρωσία θα καταρρεύσει με τις κυρώσεις που θα της επιβάλλουν. Είχαν μείνει τριάντα χρόνια πίσω! Κι ακόμα απορούν! Και, αφού εξάντλησαν όλα τα οικονομικά μέσα, ακόμα και τα πιο αδιανόητα σε ποιότητα και ποσότητα μέχρι σήμερα, επιστρέφουν σε ακόμα πιο αντιπαραγωγικές αντιλήψεις και πολιτικές. Στα όπλα! Κι εκεί γίνονται ξανά μπάτλερ των Αμερικάνων. Γιατί ούτε όπλα έχουν για να κάνουν μεγάλο τσαμπουκά που θα αντιστοιχεί στις μεγαλοστομίες τους, ούτε έχουν καταλάβει ότι η ανθρωπότητα που τους περισσεύει είναι επτά φορές μεγαλύτερη απ’ αυτή που οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν! Όλη η Δύση μαζί, μαζί και η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, είναι μόνο τα δύο τρίτα της Κίνας και το ένα έβδομο του παγκόσμιου πληθυσμού.

Όχι, οι δυτικοί ακίνδυνοι δεν είναι. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνοι. Το έχουν αποδείξει πολλές φορές. Και τι καλύτερη απόδειξη από τους δύο παγκόσμιους πολέμους που έκαναν μεταξύ τους. Που αλληλοκαταστράφηκαν, παρασύροντας και τον υπόλοιπο κόσμο. Και στον πρώτο και στον δεύτερο, με 100 εκατ. θύματα, δεν είχαν κανένα εξωτερικό εχθρό. Κανένας Αφρικάνος, Ασιάτης ή Λατινοαμερικάνος εχθρός δεν τους απείλησε, ούτε εισέβαλε στην Ευρώπη. Μόνοι τους οι Ευρωπαίοι αλληλοσφάχτηκαν και αλληλοϊσοπεδώθηκαν. Κι αυτός είναι ο μόνος τρόπος που ξέρουν να αλληλοσυμπεριφέρονται. Γι’ αυτό εύκολα γίνονται πάλι όργανα των Αμερικάνων που χρειάζονται τους Ευρωπαίους σαν ουρά τους για να διατηρήσουν ό,τι τους απομένει από την κυριαρχία τους στον κόσμο. Και οι Ευρωπαίοι συμπράττουν, λες και έχουν την αυτοκαταστροφή στο DNA τους που συχνά επικαλούνται οι αξιωματούχοι για να δικαιολογήσουν τις επικίνδυνες για τη φύση και τον άνθρωπο ηλιθιότητές τους.

Νεκρά ανακλαστικά

Πολιτισμικά σε μηδενική κατάσταση ο δυτικός κόσμος. Δεν αποτόλμησαν οι Ευρωπαίοι, πολιτικοί, διανοούμενοι και δημοσιογράφοι, να πουν μια λέξη για την απειλούμενη έκδοση του Ασάνζ ύστερα από δέκα χρόνια κράτησης του στη Βρετανία επειδή αποκάλυψε τα εγκλήματα των ΗΠΑ στο Ιράκ κατά των αμάχων. Δεν τόλμησαν να πουν λέξη για τις πρόσφατες αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. Για εκείνη που αφαιρεί το δικαίωμα της γυναίκας να ορίζει το σώμα της και να αποφασίζει εκείνη αν θέλει να κάνει παιδί και όχι ο νομάρχης ή ο παππάς της ενορίας. Ούτε τόλμησαν να πουν λέξη για τις σφαγές εκατοντάδων αθώων και για τη δεύτερη απόφαση να επιτρέπεται να κυκλοφορούν παντού δημόσια οι Αμερικάνοι με όπλα αρκεί να τα έχουν σε εμφανές σημείο. Ούτε για την τρίτη απόφαση που απαγορεύει στον κρατικό φορέα για την προστασία του περιβάλλοντος  να βάζει όρια στην εκπομπή ρύπων από τις εταιρίες παραγωγής ενέργειας. Ή μήπως οι λαλίστατοι για κάθε τι ασήμαντο παράγοντες και παραγοντίσκοι είπαν κάτι που μου διαφεύγει για την εν ψυχρώ δολοφονία 37 ανθρώπων άοπλων από την κοινή φρουρά στα σύνορα Μαρόκου-Ισπανίας; Γι’ αυτή τη μαζική δολοφονία αόπλων που ο πρωθυπουργός της Ισπανίας χαρακτήρισε αμυντική ενέργεια!

Και πού πήγαν όλες οι φανφαρόνικες εξαγγελίες των Ευρωπαίων, πράσινων, μπλε και ροζ, για την κλιματική αλλαγή; Με την επιστροφή στο κάρβουνο και με το διπλασιασμό των δαπανών για πολεμικό εξοπλισμό θα καταπολεμηθεί η ρύπανση;

Αυτά όλα τα εγκλήματα και οι εκτροπές δεν απειλούν τη συνοχή, τους θεσμούς και τις αξίες, την ειρήνη, την υγεία, τη δημοκρατία, την ελευθερία της έκφρασης και την ασφάλεια των πολιτών; Μόνο ο Σοστακόβιτς κι ο Ντοστογιέφσκι αποτελούν απειλή για τη Δύση;!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!