Κόσμος και υπόκοσμος

 

Σίγουρα, κάποιοι έχουνε πολλά λεφτά περισσευούμενα, Έλληνες και ξένοι, σε εποχές που οι κοινωνίες αγωνιούν και ιδροκοπούν μέσα σε μεγάλες ανασφάλειες να επιβιώσουν. Δεν εξηγούνται αλλιώς οι ολοσέλιδες έγχρωμες καταχωρήσεις στις αστικές εφημερίδες από «οίκους» όπως ο Christie’s International Real Estate που διαφημίζει προς πώληση πολυτελή ακίνητα σε όλη την Ελλάδα με τιμές… διαστημικές! Μια παραθαλάσσια βίλα 433 τ.μ. σε οικόπεδο επτά στρεμμάτων στη Νότια Πελοπόννησο στα 1.800.000 ευρώ, μια άλλη στην Πολιτεία 2.212 τ.μ. με δύο πισίνες, η οποία αν και ημιτελής κοστολογείται στα 4.500.000 ευρώ, μία «μικρή» βίλα στο Πόρτο Χέλι 425 τ.μ. αλλά με «πολλά εξτρά» στα 2.400.000, ένα σκέτο χωράφι στην Αντίπαρο, αλλά που πιάνει θάλασσα, στα 1.700.000 και ένα για πιο… φτωχούς αρχοντικό στο Πήλιο με οκτώ υπνοδωμάτια μόνο 675.000!

Υπολογίζοντας, λοιπόν, ότι αν βάζω 100 ευρώ στην άκρη από το μισθό μου, σε 50 χρόνια θα έχω μαζέψει 60.000 ευρώ, άρχισα να σκέφτομαι ποια θα είναι η καλύτερη επένδυση που θα μπορούσαν να κάνουν τα εγγόνια μου μ’ αυτό το ποσό και μελαγχόλησα.

Ροβέρτος Νικολάου

Πιάσανε το λαγό!
Ευτυχώς που έχουμε Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών ενός φτωχού ξυλουργού…
Εδώ έχουμε έναν φτωχό άνθρωπο που πουλάει αυγά και 2 μεταλλαγμένες γυναίκες σε ανθρωποειδή…
Juliette Georgiades

 

 

Το αλβανικό μοντέλο

 

Στην Αλβανία, λέει, μαζεύουν ψήφους τα κόμματα μοιράζοντας αλεύρι, λάδι, μακαρόνια και σαλάμι στους ψηφοφόρους για να τους πάρουν την ψήφο. Τόσο καλά πήγε ο καπιταλισμός στην Αλβανία απ’ όλους αυτούς που κατηγορούσαν τον Χότζα για τη φτώχεια, κι ας έχουν περάσει τριάντα χρόνια από τότε. Και η Αμερικανίδα πρέσβειρα στα Τίρανα κυρία Γιούρι Κιμ απειλούσε προεκλογικά τα κόμματα να μην συμπεριλάβουν υποψήφιους που δεν ήταν της αρεσκείας των ΗΠΑ, στους οποίους μάλιστα είχε προκαταβολικά απαγορευθεί και η είσοδος στις ΗΠΑ με την κατηγορία ότι εμπλέκονται με συμμορίες, λες και οι αρεστοί στην Ουάσιγκτον είναι Παναγίες! Οικονομία στα Τάρταρα, ανεξαρτησία στο Ναδίρ, αλλά ευτυχώς που δεν έχουνε κομμουνισμό!

Κώστας Γκίκας

 

 

Σαν κατσαρίδες

 

«Έκαναν πυρετό, μας λέγανε ότι δεν είχαν καλό οξυγόνο, μπλάβιζαν. Πολλοί πέθαιναν με ανοικτά τα μάτια. Γιατρός δεν ερχόταν καν να πιστοποιήσει… Τους έδεναν πολύ άσχημα. Το κάθε πόδι κάτω απ’ την καρέκλα, στη μέση, πολλές φορές και στο στήθος, ούτε ζώο δεν δένεις έτσι… Υπήρχαν άνθρωποι κατουρημένοι, τέσσερις ώρες μπορεί να καθόταν ο άνθρωπος στα κακά του μέχρι να τον σηκώσουν να πάει στην τουαλέτα. Επίσης, δερματικές παθήσεις, ψείρες. Και τους βάζανε Aroxol, Teza, εντομοκτόνα δηλαδή, στο κεφάλι…» Τα δήλωσε στον εισαγγελέα η Ευτυχία Πενταράκη, εργαζόμενη σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά. Αν δεν πιστεύετε ότι γίνονται τέτοια φρικώδη στο δοβλέτι του Μητσοτακέικου στην Κρήτη, διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο zarpanews.gr.

Μανουέλα Ψαράκη

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!