Και ο Δίας επωλήθη

«Η προχειρότητα με την οποία θεσμοθετήθηκε ο κατάλογος, χωρίς να εξαιρεθούν μνημεία και περιοχές οικολογικού ενδιαφέροντος, έδωσε αφορμή…» γράφει η Χαρά Τζαναβάρα στην Εφημερίδα των Συντακτών, στην προφανή προσπάθεια της να αποδώσει την εγκληματική πράξη σε «προχειρότητα» για να καλύψει την κυβέρνηση, τον Τσίπρα, τους υπουργούς Πολιτισμού, Παιδείας και Περιβάλλοντος, αλλά και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τα ψηφίζουν όλα αδιάβαστα, τυφλά! Αν και, με όσα βλέπουμε να κάνουνε, μάλλον δεν θα είναι καθόλου λίγοι αυτοί που δεν έχουνε αντίρρηση να πουληθεί κι η Ακρόπολη! Η στεναχώρια, λοιπόν, είναι που η «προχειρότητα» έδωσε «αφορμή στην αντιπολίτευση και μερίδα του Τύπου να επιδοθούν σε πρωτοφανή κινδυνολογία, μπλα, μπλα, μπλα…»! Βρε, παιδί μου, πώς τους ξέφυγε αυτή η «λεπτομέρεια» και μεταφέρανε προς εκποίηση στο Υπερταμείο όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, ακόμα και τα μουσεία;
Η Μελίνα προσπαθούσε να φέρει πίσω τα γλυπτά του Παρθενώνα κι αυτοί ετοιμάζονται να πουλήσουν ολόκληρη την Ακρόπολη! Φίλοι, πάρτε το απόφαση: Έχουνε βγάλει στο κλαρί και τη μάνα τους, στους αρχαίους θα κωλώσουνε;
Μαριτίνα Ζώη

Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη

Άλλοι έχουν το όνομα…

Άνδρας παρουσιάστηκε σε δύο 11χρόνους μαθητές σε δημοτικό σχολείο της Λάρνακας ως ο νέος δάσκαλός τους και τους είπε να τον ακολουθήσουν.
Και τα παιδιά το έκαναν και τα απήγαγε. Δεν ήταν Πακιστανός, γύφτος, γκέι, ναρκομανής, πρόσφυγας, βρωμιάρης Άραβας, μαύρος κ.λπ. Ήταν Ελληνοκύπριος ευυπόληπτος πολίτης. Οπότε τα παιδιά δεν υποψιάστηκαν τίποτα.
Καλό είναι όσοι μεγαλώνετε παιδιά και τους λέτε ότι οι γύφτοι κι οι λοιποί περιθωριακοί κλέβουν παιδιά, να σκεφτείτε ότι μόνο αυτοί δεν κλέβουν παιδιά τελικά. Υπάρχουν σοβαρότερα κυκλώματα που ασχολούνται με τις απαγωγές και τα αφήνετε στο απυρόβλητο.
Katerina Thesska

Το φίδι στην εισαγγελική έδρα

Η εισαγγελέας στη δίκη στην οποία καταδικάστηκε σε 15 χρόνια νεαρή γυναίκα, γιατί σκότωσε αυτόν που αποπειράθηκε να τη βιάσει: «Δεν μπορεί να αντιληφθεί την αξία της ανθρώπινης ζωής όπως εμείς που είμαστε άλλου μορφωτικού επιπέδου… Δεν σέβεται τη ζωή μπροστά στο ένστικτο επιβίωσης».
Υψηλό μορφωτικό επίπεδο, ενίοτε και υψηλότερο απ’ αυτό της κυρίας εισαγγελέα, είχαν και οι δικαστές στη ναζιστική Γερμανία. Και, φυσικά, έλεγαν ακριβώς αυτά που λέει κι αυτή.
Γιώργος Αλεξάτος

Το ψήφισαν και ενίστανται

Το άκρον άωτον της υποκρισίας,το ανώτατο στάδιο του χαμαιλεοντισμού: 43 βουλευτές του «αριστερού» κυβερνητικού συναπαντήματος με ερώτηση τους καταφέρονται κατά του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ ζητώντας εξηγήσεις για τη δίωξη εναντίον του επικεφαλής της ΛΑ.Ε. Παν. Λαφαζάνη. Σημειωτέον, ο Λαφαζάνης διώκεται με το νόμο-ιδιώνυμο που ψήφισαν πριν από περίπου ένα χρόνο… οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (ναι, αυτοί που τώρα ζητούν εξηγήσεις για τη δίωξη)!
Πόσο #ξεφτιλισμένα#γελοίοι μπορεί να είσαστε βρε ανθρωπάκια της κακιάς ώρας!
Αλλά είπαμε,το ανώτατο στάδιο του χαμαιλεοντισμού είναι ο ΣΥΡΙΖΑϊσμός!
Βασίλης Πολυχρόνης

Χουντοανοσία

Πού ζούμε, ρε παιδιά; Τι είναι αυτό που ζούμε; Έβλεπα (στην iskra) τη φωτογραφία και μου θύμιζε εντονότατα σκηνικό από την εποχή της δικτατορίας! Δύο δεσποτάδες με τα επίσημα γυαλιστερά ράσα τους και τις χρυσοποίκιλτες ποιμαντορικές τους ράβδους, ένας λιμενάρχης, τέσσερις ασφαλίτες με μαύρα γυαλιά και τρεις υπουργοί να κόβουν μια μπλε κορδέλα στην τελετή μετονομασίας του λιμανιού στο Κατάκολο Ηλείας σε «Λιμάνι Ιωάννης Λάτσης! Ναι, του εφοπλιστή που είχε παραπεμφθεί σε Ειδικό Δικαστήριο Δωσιλόγων για τη δράση του στη ναζιστική Κατοχή, που εφοδίαζε με πετρέλαιο την Τουρκία στη διάρκεια της τούρκικης εισβολής στην Κύπρο, που δεν διώχθηκε ποτέ για τη σκληρότητα και τα πολλά θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα» στην Πετρόλα, ναι, αυτός που στην εταιρία του έδωσε η κυβέρνηση το Ελληνικό! Και ποιοι είναι οι τρεις; Ο πασοκοδιαπλεκόμενος Κουρουμπλής, ο εργατολόγος που εξελίχθηκε σε εργατοκτόνο Τάσος Πετρόπουλος και ο Γαβρόγλου που είναι υπουργός Παιδείας και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Λάτση που έχει έδρα τον φορολογικό παράδεισο του Λιχτενστάιν!
Κανένας αριστερός του ΣΥΡΙΖΑ δεν φάνηκε να ενοχλείται. Αλλά από τόσα που καταπίνουν έχουν πάθει πια ανοσία. Ανοσία ακόμα και σε χουντοκαταστάσεις.
Μάκης Μπικίνης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!