Να σταματήσει η εκδικητική πολιτική απέναντι στον Δ. Κουφοντίνα

Ενώ υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις νομικές για την μεταφορά του Δ. Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού, εντελώς εκδικητικά τον έχουν μεταφέρει στις φυλακές Δομοκού. Μετά από 28 μέρες απεργίας πείνας η υγεία του κινδυνεύει σοβαρά και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και τον θάνατο. Εδώ έχουμε μια εντελώς εκδικητική συμπεριφορά ενός κράτους και μίας οικογένειας απέναντι σε έναν άνθρωπο που δικάστηκε και καταδικάστηκε για τις πράξεις του, εκτίει την ποινή του χωρίς να έχει παραβεί κανόνες και έχει δικαιώματα όπως κάθε κρατούμενος. Τι πιο απλό από το να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού όπως το δικαιούται;

M. A.

Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη

 

Έτσι κι αλλιώς χαμένοι

Σε αρκετές συνοικίες της Αθήνας, ιδίως του ευρύτερου κέντρου, παρ’ όλη την οικονομική δυσπραγία και τις κραυγές απόγνωσης των ελεύθερων επαγγελματιών, των εμπόρων και των υπαλλήλων τους των οποίων τα εισοδήματα είναι σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, σπίτια για ενοικίαση είναι δυσεύρετα και τα ενοίκια δεν λένε να πέσουν. Μπορεί το airbnb να είναι σε ύφεση λόγω λοκντάουν, αλλά οι επενδυτές εξακολουθούν να αγοράζουν ή να δεσμεύουν ακίνητα, όχι πια μεμονωμένα διαμερίσματα, αλλά ολόκληρες πολυκατοικίες, εκμεταλλευόμενοι την υπερδεκαετή πλέον κρίση που δεν έχει τελειωμό. Είτε με κρίση, είτε μετά την κρίση, με κορωνοϊό ή άνευ, αυτοί θα είναι οι μόνοι κερδισμένοι σε μια κοινωνία όχι μόνο πτωχευμένη, αλλά και ηττημένη.

Αρετή Μάντζιου

 

Τρίο χάλια

Ανάστατοι είναι πολλοί κάτοικοι γύρω από το λόφο του Στρέφη με τα σχέδια του Μπακογιάννη να αναθέσει την «αξιοποίηση» του αλσύλιου σε ιδιωτική εταιρία. Η πρόσφατη εμπειρία της Πανεπιστημίου και του Συντάγματος δεν συνηγορεί υπέρ μιας επέμβασης ευεργετικής είτε για το λόφο είτε για τους κατοίκους. Η δημοτική αρχή πριμοδοτεί το ανέβασμα των ενοικίων προκειμένου να εκδιωχθούν από την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων οι νέοι που συντηρούν τα βιβλιοπωλεία, τα δισκάδικα, τα καταστήματα μουσικών οργάνων και τα καφέ δίνοντας ένα καθαρά νεανικό τόνο σε μια συνοικία που είναι από τις πιο πλακωμένες από το τσιμέντο, χωρίς αυλές, χωρίς πρασιές, χωρίς καν πεζοδρόμια με φάρδος πάνω από ένα μέτρο και είκοσι εκατοστά. Η αστυνομική καταστολή και η «αξιοποίηση» πάνε πακέτο. Χρυσοχοΐδης, Συρίγος και Μπακογιάννης είναι από το ίδιο καλούπι.

Ευγενία Καστριώτη

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!