Ηθική απλυσιά

Σα να παρακολουθώ μια επιθεώρηση με κάκιστους ηθοποιούς και άθλιο σενάριο. Και δεν μπορώ με τίποτα να συγχωρέσω τον εαυτό μου που αγωνίστηκα για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Δεν είναι κάτι λίγο, δεν είναι απλά ένα καιροσκοπικό κόμμα, δεν φταίνε οι ξένοι. Πολιτικά δεν υπάρχει όρος για τους περιγράψεις. Ό,τι αντιλαμβάνεται ο νους ως άτιμο, πρόστυχο, χυδαίο και ψεύτικο το διαθέτει αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς αρχές, χωρίς αξίες, χωρίς ήθος, χωρίς μέτρο, χωρίς ντροπή, ό,τι θεωρούσαμε βδελυρό το έχει αναγάγει σε επιστήμη. Ποτέ άλλοτε δεν έχει βιώσει ο τόπος σε τέτοια έκταση και με τέτοια ξεδιαντροπιά αυτά τα αλισβερίσια, τα πουλήματα, τις προδοσίες, τα ανταλλάγματα, τις εξαγορές και τις μεταμορφώσεις. Με τον ΣΥΡΙΖΑ υποκινητή και πρωταίτιο, βγήκε όλη η ηθική απλυσιά στη φόρα. Όλοι είναι εμπορεύσιμοι, όλοι είναι ανταλλάξιμοι, όλοι είναι με όλους και με όποιον προσφέρει τα περισσότερα. Πρωτοπόρος ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχτηκε σε μετρ της αποσύνθεσης και της ξεφτίλας. Όλα τα ελαφρυντικά που μου είχα αναγνωρίσει τα πετάω στα σκουπίδια.

Μένιος Σαββίδης

Αν ξυπνήσουν…

Ένα αξιοθαύμαστο, μαζικό, συνειδητό και ενθουσιώδες μαθητικό κίνημα εμφανίστηκε στη Σουηδία, Γερμανία, Αγγλία, Σκωτία, Αυστραλία και σε πολλές άλλες χώρες με θέμα την κλιματική αλλαγή! Ήδη 3.000 επιστήμονες εκδήλωσαν τη συμφωνία και συμπαράστασή τους! Χιλιάδες παιδιά διαμαρτύρονται, φωνάζουν και απαιτούν να γίνει κάτι δραστικό πριν η καταστροφή καταστεί αναπότρεπτη και βιβλική. Αυτές οι εικόνες δεν χωράνε στις οθόνες των ΜΜΕ και η γερασμένη και διαπλεκόμενη πολιτική νομενκλατούρα της Ευρώπης κοιτάει αλλού. Οι πολυεθνικές του πετρελαίου έχουν τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς στην κωλότσεπη και δεν τους επιτρέπουν να βγάλουν άχνα. Ανισότητα, πόλεμοι, μολυσμένο περιβάλλον και ξεχαρβαλωμένο κλίμα είναι η κουλτούρα τους. Μόνο αν καταφέρουν τα παιδιά να ξυπνήσουν και τους γονείς τους, υπάρχει ελπίδα.

Λιάνα Βέργου

«Θυμήσου, κοίτα τα αστέρια και όχι τα πόδια σου»
Stephen Hawking, 8 Ιανουαρίου 1942 – 14 Μαρτίου 2018
Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη

 

Γιατί δεν φωνάζουμε;

Οι Αμερικάνοι πούλησαν την Monsanto στη γερμανική Bayer και δημιούργησαν ένα πολύ ισχυρό προγεφύρωμα μέσα στην καρδιά της Ευρώπης για την επιβολή των μεταλλαγμένων σπόρων και των συνοδευτικών ζιζανιοκτόνων που έχει βουίξει ο επιστημονικός κόσμος ότι είναι καρκινογόνα. Έτσι το Roundup που περιέχει το Glyphosate εξακολουθεί να διαφημίζεται στην Ευρώπη και να δηλητηριάζει –χάριν μονοπωλίου και χάριν ευκολίας της αγροτικής βιομηχανίας- τα τρόφιμα που περιέχουν δημητριακά και ιδίως σιτάρι, σόγια κ.λπ., δηλαδή τα πιο αναγκαία για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους. Στις έρευνες του Environmental Working Group και του Canadian Food Inspection Agency, ανιχνεύθηκαν τα στοιχεία της ουσίας αυτής ακόμα και στις πιο γνωστές μάρκες ζυμαρικών, πίτσας, κορν φλέικς, μπισκότων κ.λπ. (Barilla, Kellogg’s κ.ά.) Και το πιο ανατριχιαστικό: Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια βρήκαν ίχνη του Glyphosate στα ούρα του 93% των Αμερικάνων που εξετάστηκαν!

Εντάξει, οι κυβερνήσεις υπηρετούν τα ολιγοπώλια. Όμως, οι γιατροί γιατί δεν μιλούν και οι γονείς γιατί δεν ξεσηκώνονται;

Ι.Κ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!