Κατάρες

Αλαφιασμένοι, χλoμοί, ιδρωμένοι, βγαίνουν οι συνταξιούχοι από τις τράπεζες, χτες και σήμερα. Με σταματάει μια γυναίκα και μου λέει: «Κόψανε 11 ευρώ από τα 600 που παίρνω σύνταξη. Κι από δίπλα, πετάγεται μια άλλη, και μουρμουρίζει με γουρλωμένα μάτια, πλήρωνα ΟΓΑ 540 ευρώ και ξαφνικά μου ήρθε 710, κι από τον Δεκέμβρη μου είπανε θα πάει 750! Κακό χρόνο να ’χουνε!».
Στ. Ε.

 

Πόσα θες να μας τρελάνεις!

«Καλώς υπεγράφη το Μνημόνιο», δήλωσε στην Κ.Ε. του νεοΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Επικρατείας Νίκος Παππάς, «γιατί έτσι καταφέραμε και προστατέψαμε τα χαμηλά εισοδήματα»! Όπως το σερβίρει το ομοίωμα του Τσίπρα, οι αυξήσεις του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, το κόψιμο του ΕΚΑΣ, η μεγάλη αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές των μικρών αγροτών και των άεργων ελεύθερων επαγγελματιών, η αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου στα Μέσα συγκοινωνίας και αμέτρητες άλλες μικρές, μεσαίες και μεγάλες περικοπές και χαράτσια δεν πλήττουν τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά τους πλούσιους! Για υπουργός Ακράτειας, καλά το πάει…
Π.Σ.

 

Α. Αλαβάνος: «Η περίπτωση Δρίτσα: Από το Λιμάνι της Αγωνίας στο Λιμάνι της Προδοσίας»

«Η σημερινή ψηφοφορία στην Βουλή είναι αποκαλυπτική για το ποια είναι η ανίερη συμμαχία που κυβερνά και κακοποιεί την Ελλάδα. Η σύμβαση για την πώληση του ΟΛΠ στους Κινέζους ψηφίστηκε στη Βουλή από το μπλοκ ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ. με δορυφόρους τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, τα υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ και το ανύπαρκτο κόμμα Θεοδωράκη. Είναι ίδια ακριβώς «εταιρία» που ψήφισε το 3ο Μνημόνιο το οποίο δυναστεύει σήμερα τον ελληνικό λαό.
Αποκαλυπτική, επίσης, για την ηθική εξαχρείωση του στελεχικού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ είναι η περίπτωση του υπουργού Ναυτιλίας. Ο Θ. Δρίτσας δημιούργησε την πολιτική του σταδιοδρομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και έπειτα στη Βουλή ως επικεφαλής του Λιμανιού της Αγωνίας, της παράταξης που ως ιερό στόχο της πρόβαλε την υπεράσπιση με κάθε μέσο του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού. Σήμερα τον ακούσαμε να υπερασπίζεται με κάθε τρόπο την εκποίηση του ιστορικού Λιμανιού του Πειραιά που είναι το κέντρο της θαλάσσιας δικτύωσης όλης της χώρας, καθώς και όλων των άλλων μεγάλων ελληνικών λιμανιών. Από το Λιμάνι της Αγωνίας στο Λιμάνι της Προδοσίας. Τέλος, επειδή πολλοί επιδιώκουν να περάσουν μέσα στο λαό την αντίληψη ότι η ιδιωτικοποίηση συντελεί στον ευρωπαϊκό εκσυγχρονισμό της χώρας ας μη κρύβει την αλήθεια από τον κόσμο. Σύμφωνα με τα κείμενα της Ε.Ε., το 90% των λιμανιών της Βόρειας Ευρώπης και το 83% των ευρωπαϊκών μεσογειακών χωρών ανήκουν στο Δημόσιο ή στην Αυτοδιοίκηση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χάρισε στην Ελλάδα άλλο ένα χρυσό μετάλλιο, αυτό της μοναδικής ευρωπαϊκής χώρας με ιδιωτικοποιημένα όλα τα μεγάλα λιμάνια της.
Αυτή η πορεία ιστορικής παρακμής της χώρας μπορεί, πρέπει και θα τερματιστεί με την απελευθέρωσή της από την Ευρωζώνη και τις μνημονιακές κυβερνήσεις».

 

Ύαινες και τσακάλια…

Για να μην μας μείνει καμία αμφιβολία, συνεχίζονται οι διορισμοί στελεχών των κατακτητών που αναλαμβάνουν το ένα μετά το άλλο τα νευραλγικά πόστα στο ξεφτιλισμένο μας κρατίδιο. Νέα πρόεδρος της Attica Bank η κ. Πουσκούρη-Reiche με μακρόχρονη θητεία στην Bayerische Vereinsbank… και στην Πειραιώς, ο Πόλσον, γνωστός και ως «ύαινα», επιμένει να βάλει δικό του διευθύνοντα σύμβουλο… Αχ, Ελλάδα, ποια Ελλάδα;
K.T.

 

Χαράτσι στο χαράτσι

Καθώς ολοκληρώνεται η ιδιωτικοποίηση του Διαχειριστή Συστήματος Φυσικού Αερίου
(ΔΕΣΦΑ), η Διοίκηση εισηγήθηκε αύξηση 69% που σημαίνει τελική αύξηση για τους καταναλωτές 23-25%! Για να μην έχουν παράπονο και οι επενδυτές-ληστές από τα στελέχη της εταιρίας! Και περιμένουν και τα μπόνους από τους «αριστερούς» υπουργούς που δρομολόγησαν και την απόσχιση του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ)…
Σ.Ρ.

 

Απλή αναλογική στην Αριστερά

Στην πρόσφατη συνδιάσκεψη της ΛΑΕ, μετρήσαμε 10 διαφορετικά ψηφοδέλτια. Τα 3 τουλάχιστον ήταν πολύ ανοιχτά: «Ανοιχτή λίστα», «ανοιχτή ενιαία λίστα», «ανοιχτή πρωτοβουλία». Κάποια εξ αυτών ήταν, άλλωστε, προϊόν συμμαχιών και συνεργασιών. Η ψήφιση του κανονισμού λειτουργίας δεν μπόρεσε, βέβαια, να ολοκληρωθεί, αλλά το Πολιτικό Συμβούλιο προέκυψε κανονικότατα. Και τώρα μέσα σε πνεύμα ομοψυχίας όλοι μαζί θα προχωρήσουν την υπόθεση. Αν και ένα όριο (π.χ. 3%) θα μπορούσε να αποκλείει και κάποιες φωνές διαμαρτυρίας. Όμως όχι! Απλή αναλογική παντού!
Τ.Α.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!