Για όλα

Ύπουλο παιχνίδι Σόιμπλε, γράφει στο πρωτοσέλιδό της η «Αυγή» επειδή μίλησε πάλι για Grexit. Δυο χρόνια τώρα τους έχουν κάνει… να μην πω τι, και ακόμα κλαίγονται που τους παίζει γαϊτανάκι. Το ωραίο είναι, και μην το γελάτε καθόλου, ότι μόλις δουν τη μεγάλη φάπα να έρχεται, θα ανεβούν στα κάγκελα φωνάζοντας ότι αυτοί ήτανε πάντα (βλέπε σπόντα Ξυδάκη) υπέρ της δραχμής! Κι άμα κερδίσει η Λεπέν στη Γαλλία, που ήδη έχει ανακοινώσει την επιστροφή του γαλλικού φράγκου, είναι ικανοί να προτείνουν στον Λαφαζάνη και τον Λαπαβίτσα να αναλάβουν τα υπουργεία Oικονομικών!

Π.Ο.

 

Καλέ μη

Ο κάθε μεγαλοϋπαλληλάκος των δανειστών τούς πιάνει όποτε θέλει και όπως θέλει τα οπίσθια, κι αυτοί είναι συνέχεια στο καλέ μη, καλέ μη, είναι ντροπή! Το θέμα ήταν να μην τους καταλάβουνε. Τώρα που τους έχουν καταλάβει, τι μη και ξε-μη. Θα τους πάνε έτσι για όσο θέλουν, με όποιον τρόπο θέλουν. Μια να εκλιπαρούν για αξιολόγηση, μια για τη δόση, μια για κατανόηση, μια για το ευρωπαϊκό πνεύμα, μια για τα κέρατά τους τα δίφορα! Η τραγωδία είναι ότι ή δεν έχουν συναίσθηση της πλάκας που τους κάνουν οι εταίροι ή το έχουν εμπεδώσει και αποδεχτεί ότι –προκειμένου να κρατηθούν στην κυβέρνηση– θα πηγαίνουν έρποντας και γλύφοντας. Εκτός κι αν υπολογίζουν στον οίκτο των αποικιοκρατών…

Τ.Χ.

 

Μπραντεφέρ

Δεν είναι ο Πασκάλ και ο Μπρικνέρ το πρόβλημα.

Ο (κάθε) Πασκάλ Μπρικνέρ (και τα σωρηδόν σωστά ενδεχομένως ή και όχι, αδιάφορο, γραμμένα ονόματα) κρεμασμένος στα μανταλάκια της πασαρέλας, του φτηνού «πνευματικού» μπραντεφέρ και του διανοουμενέ ντελάλη είναι το πρόβλημα.

Μύρινα Καλαϊτζή

 

Ντονιέτσκ: Εκεί που δεν πήγε ο Τσίπρας, αλλά πήγαν οι στρατιώτες του Ποροσένκο... (Μαίρη Καμπουράκη, φωτο A. Ermochenko)
Ντονιέτσκ: Εκεί που δεν πήγε ο Τσίπρας, αλλά πήγαν οι στρατιώτες του Ποροσένκο… (Μαίρη Καμπουράκη, φωτο A. Ermochenko)

 

Λογιστικό μπινελίκι

«Μου αρέσει που όσο πάει το πράγμα απλοποιείται με τις ανακοινώσεις σοβαρών θεμάτων. Μετά τα δελτία Τύπου για παρατάσεις και λοιπά θέματα που άπτονται της δημόσιας διοίκησης, έχουμε τις εφημερίδες, μετά θα ακολουθήσει ο ταχυδρόμος της γειτονιάς με ντουντούκα και πάει λέγοντας. Επτά χρόνια σε μνημόνιο, απαραίτητη ανάγκη μεταρρυθμίσεων τι σκ@#^% πρέπει να γίνει για να μην κάνετε 800 μήνες να βγάλετε μια κ&*# εγκύκλιο, το κάθε υπουργείο για την αρμοδιότητά του; Και στην τελική, γιατί να χρειάζεται εγκύκλιος και όχι απλά νόμος σαφής. Ρε, έχουν ψηφιστεί από όλους σας πράγματα που έχουν αλλάξει δραματικά τις ζωές ανθρώπων και επιχειρήσεων, έχετε έσοδα στο μέσο όρο δεκαετίας, μετά λέτε γιατί κράζουν το Δημόσιο… Νόμος ψηφισμένος από 05/2016 και κλείνει η ΑΠΔ – Κύριοι πληρώνεστε 10 και παρέχετε υπηρεσίες για 2 (θεωρώ ότι καταλαβαίνετε για ποιο κομμάτι του δημοσίου αναφέρομαι).Το να μιλάμε για την κρίση και έξοδο απ’ αυτή φαντάζει υπερπολυτέλεια σε σχέση με το ό,τι π.χ. δε βγαίνει αυτόματα σε ποια Επιθεώρηση εργασίας-ΙΚΑ-ΚΠΑ ανήκει μια επιχείρηση βάζοντας τον ταχυδρομικό κώδικα. Ζητώ συγγνώμη για το τόνο μου. Καλημέρα»

(από ιστοσελίδα λογιστών)

 

Φωτιά στα μπατζάκια μας

Οι πυροσβέστες δίκιο έχουνε, αλλά κι άλλοι έχουνε δίκιο που δεν το βρίσκουνε. Αυτούς, αμέσως μετά την εντυπωσιακή κινητοποίησή τους, υποσχέθηκαν ότι θα τους τακτοποιήσουν. Ανήκουν, βλέπετε, στα Σώματα Ασφαλείας. Μπορεί να είναι χαμηλόμισθοι όσοι υπάγονται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά από απολύσεις δεν κινδυνεύουν όπως όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Γιατροί λείπουν, νοσοκόμες λείπουν, καθηγητές λείπουν, υπάλληλοι σε σημαντικούς τομείς λείπουν, από αστυνομικούς είμαστε κομπλέ. Εξάλλου, αυτό τον ρόλο θα παίζει το ελληνικό κράτος στο άμεσο μέλλον. Όταν όλα θα έχουν ιδιωτικοποιηθεί, δημόσια θα είναι μόνο τα Σώματα Ασφαλείας και ο Στρατός, για να τα πληρώνει ο λαός και να του κάθονται στο σβέρκο ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει στη φτωχοποίηση και το ξεπούλημα της χώρας.

Στ. Ελλ.

 

Τροπολογία

Υπέρ εκπαιδευτικών σε βουλευτικά γραφεία. Και ενώ δάσκαλοι και καθηγητές παλεύουν στα ελληνικά σχολεία, μ’ όλες τις αντιξοότητες, κάποιοι θα εισπράττουν υπερωρίες μέσω της Βουλής.

(@parodynews)

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!