Υπέροχος κόσμος

Στοιβαγμένες ψυχές σε hot spot. Δυο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, από έκρηξη φιάλης υγραερίου απόψε στη Μυτιλήνη. Προφανώς δεν θα πήγαιναν για ψώνια στη «Μαύρη Παρασκευή». Όταν κάποιοι έλεγαν πριν ένα χρόνο πως αυτή η συμφωνία θα κάνει τη χώρα αποθήκη ψυχών, όταν έλεγαν πως αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να κατανεμηθούν στη χώρα και να πάρουν ταξιδιωτικά έγγραφα σύντομα, όταν κάποιοι έλεγαν με τα χρήματα της Ε.Ε. να τους δοθεί προσωρινή ανθρώπινη στέγη, αφήνατε τις ΜΚΟ να κάνουν τα κουμάντα. Μάλιστα κάποιοι σούπερ δικαιωματικοί όλους αυτούς, τους κατηγορούσατε πως συμπλέουν με τον χρυσαυγιτισμό. Ξέρω, θα κλάψετε στα πληκτρολόγιά σας, τώρα. Οι ψυχές που χάνονται θα ξεχαστούν και αυτή την πολιτική θα την δικαιολογήσετε για μια άλλη φορά. Υπέροχος ο κόσμος σας!

Π.Κ.

 

Οποιουδήποτε κόμματος

Ο Αντρέας κάποτε όταν ρωτήθηκε για τον νεαρό τότε Ευάγγελο εάν μπορεί στο μέλλον να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, απάντησε πως «ο Βαγγέλης μπορεί να γίνει αρχηγός οποιουδήποτε κόμματος»… Ευχαριστούμε τη φίλη που μας το θύμισε.

Γ.Θ.

 

Πολιτισμός

Με φόντο τη δίκη των οροθετικών γυναικών που διαπομπεύθηκαν από τον Λοβέρδο το 2012, διακινήθηκε η είδηση ότι στην Τουρκία με νομοσχέδιο που υποβλήθηκε στη Βουλή, θα απαλλάσσεται ο βιαστής ανήλικης από την κατηγορία του βιασμού εάν την παντρευτεί, και εφόσον ο βιασμός «δεν έγινε με βία εναντίον της ανήλικης». Κι εκεί που τα όργια εξευτελισμού, παραβίασης και νομικής ανισότητας ανήκαν είτε στο παρελθόν (ο νυν πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ ζήτησε συγγνώμη για τη διαπόμπευση), είτε στην «απεχθή» Τουρκία, εμφανίζεται (Ω, του θαύματος!) η παρακάτω είδηση: Σύμφωνα με το άρθρο 339 του ελληνικού Ποινικού Κώδικα, όποιος ενεργεί ασελγή πράξη εναντίον ανήλικης, και μάλιστα κάτω των 15 ετών, μπορεί να κοιμάται ήσυχος εάν την παντρευτεί πριν διωχθεί. Και αν έχει ήδη διωχθεί, θα πάψει η δίωξή του. Αυτά από την πολιτισμένη Ευρώπη.

Δ.Κ.

 

Παράλληλο στομάχι

Υπάρχουν και κάποια μέτρα που επιτρέπεται να ληφθούν, δεν τα απαγορεύει το Μνημόνιο και θα ανακούφιζαν λίγο τους ταλαιπωρημένους Έλληνες. Για παράδειγμα: Να δημοσιευτεί άμεσα η τηλεφωνική συνδιάλεξη Τσίπρα – Τραμπ και να παίζεται καθημερινά στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις. Σκεφτείτε τι θα του έλεγε ο Τσίπρας, τι θα καταλάβαινε ο Τραμπ και τι θα του απαντούσε. Αυτά είναι σοβαρά μέτρα, καινούριο στομάχι θα έκανε ο κόσμος από το γέλιο, δεν υπάρχουν λεφτά για επιθεωρήσεις. Ακούει ο Αλέκος που είναι υπεύθυνος για την καθημερινότητα;

Ρ.Ρ.

 

thnos

 

Αριστερά καρφιά

Ο Μπαλτάς εφαρμόζοντας την πατροπαράδοτη πρακτική «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των… άλλων φίλων μου» φεύγοντας, καρφώνει τους πάντες; Παναγιώτη και Ρένα Δούρου, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Θανάση Παπαγεωργίου, τον βραχύβιο πρόεδρο του Φεστιβάλ (και κολλητό του Δούρου) Αντωνακόπουλο και αφήνει αιχμές για άλλους τόσους. Ευτυχώς, που ψηφιοποίησαν την Επιθεώρηση Τέχνης, για να θυμόμαστε ότι κάποτε η Αριστερά είχε στενή σχέση με τον Πολιτισμό.

Κυριάκος Αγγελάκος

 

Αξιοπρέπεια…

Η Αυγή στο χθεσινό πρωτοσέλιδό της, διαμαρτύρεται για την Black Friday. Και δώστου κλάμα για τους νέους που περιμένουν σε ουρές έξω από τα πολυκαταστήματα για μια έκπτωση σε ένα ρούχο ή για ένα δωρεάν κραγιόν. Όταν βέβαια στριμώχνονται και περιμένουνε έξω από το Χίλτον οι υπουργοί να περάσουνε ακρόαση, και τους στήνουνε μάλιστα και 2-3 ώρες, είναι αξιοπρεπέστατοι και οι Παρασκευές λευκές σαν χιόνι… Και βέβαια, για να γίνουμε και λίγο λαϊκιστές (γιατί είμαστε και το έχουμε καμάρι), σε αυτές τις ακροάσεις, κανονίζουνε τα ρούχα να είναι πιο ακριβά, αυξάνοντας τον ΦΠΑ και οι νέοι να παίρνουνε μεροκάματο όσο έχει ένα κραγιόν και να φορολογούνται κιόλας, με το αφορολόγητο που θα δήλωνε παραίτηση ο Tsakalotos αν αυξανότανε, αλλά τελικά όταν αυτό συνέβη ήταν απλώς Παρασκευή (ή κάποια άλλη μέρα)…

Γ.Π.

 

Φοβισμένο περιβάλλον

Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή την απόφαση για Σκουριές: «Το Περιβάλλον δεν μπορεί να αποτελεί μια περίκλειστη προστατευόμενη ζώνη που φοβάται για τα πάντα και δεν αξιοποιεί την τεχνολογία, αλλά ούτε και μια άναρχη διαδικασία τακτοποίησης συνεταίρων που μέχρι τώρα δυστυχώς υπήρχε». Ε ναι μωρέ, δεν μπορεί να φοβάται το Περιβάλλον. Ας ξεθαρρέψει κι αυτό λίγο που βλέπει επένδυση και τα κάνει πάνω του, έλεος!

Γ.Π.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!