Συγκλονιστικά τραγική επιβεβαίωση στα όσα καταγγέλλονται για την ανεξέλεγκτη δράση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ αποτελεί η δολοφονία ενός κοριτσιού στο Μενίδι.

Είναι 5 Ιανουαρίου. Στις 12 το μεσημέρι, ένα 7χρονο κορίτσι Ρομά έχει βγει στο δρόμο μαζί με τους φίλους της για να πει τα κάλαντα (παραμονή των Φώτων). Στην προσπάθειά του να διασχίσει έναν από τους κεντρικούς δρόμους στο Μενίδι (οδός Κύπρου), επιχειρεί να περάσει ανάμεσα από ένα απορριμματοφόρο και ένα φορτηγάκι. Την ίδια ώρα, ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ κάνει προσπέραση και χτυπά το παιδί. Η ταχύτητά που έχει αναπτύξει είναι τόσο μεγάλη που το παρασέρνει για αρκετά μέτρα, μέχρι να αντιληφθεί τι συμβαίνει: «Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που λένε πως έκανε σούζα(!). Αν είναι δυνατόν! Το χτύπησε και το παρέσυρε το κορίτσι και μετά το παράτησε και έφυγε. Κανείς οδηγός δεν θέλει να σκοτώσει. Όμως, γιατί το άφησε αιμόφυρτο στο δρόμο και έφυγε; Τα λεπτά αυτά μέχρι να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο, θα μπορούσαν να του έχουν σώσει τη ζωή», αναφέρει στο Δρόμο Ρομ, που δεν επιθυμεί να δημοσιευθούν τα στοιχεία του. Το κοριτσάκι μεταφέρεται στο ΚΑΤ με σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι και περίπου 3 ώρες μετά καταλήγει.  Από την πλευρά του, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέσω του γραφείου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, διαρρέει πως ο αστυνομικός δεν παράτησε το κοριτσάκι, αν και στην επίσημη ανακοίνωσή δεν γίνεται αναφορά στη συγκεκριμένη παράμετρο. «Έγινε πανικός χτες (Τετάρτη)», συνεχίζει περιγράφοντας τις σκηνές που διαδραματίστηκαν στο Μενίδι, άνθρωπος που βρίσκεται κοντά στην οικογένεια: «Ακόμη και το ασθενοφόρο ήρθε συνοδεία αστυνομίας. Υπήρξε μεγάλη ένταση για το γεγονός, ενώ ήταν έντονη και η παρουσία των ΜΑΤ. Ήρθαν να μας πουλήσουν και τη μαγκιά τους…» σημειώνει ο ίδιος, γεμάτος πόνο και οργή.  Οι εξαγριωμένοι από τη δολοφονία κάτοικοι της περιοχής βγαίνουν στους δρόμους του Μενιδίου και αρχίζουν τον πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ. Η κατάσταση, ειδικά το απόγευμα της Τετάρτης, δείχνει να ξεφεύγει από τα όρια, όταν οι ίδιοι πετροβολούν μια αμαξοστοιχία του ΟΣΕ. Την ίδια ώρα, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ παραδίνεται στο Α.Τ. Νέας Ιωνίας. Το βράδυ της ίδιας μέρας, αφέθηκε ελεύθερος, μετά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα.
Η εισαγγελία θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν προκύπτουν σε βάρος του ποινικές ευθύνες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια.
Το θλιβερό γεγονός στο Μενίδι, αποδεικνύει για πολλοστή φορά τον τρόπο και την εν λευκώ επιταγή που έχει δοθεί στους αστυνομικούς (κυρίως νεαρούς σε ηλικία) για να δρουν ανενόχλητοι. Καθημερινά άλλωστε τα περιστατικά βίας, αυταρχισμού και καταπάτησης των συνταγματικών ελευθεριών των πολιτών αυξάνονται και, δυστυχώς, το αρμόδιο υπουργείο το μόνο που πράττει απέναντι σε αυτά είναι η καταστολή. 
Λεωνίδας Σακλαμπάνης
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!