Ελληνικό στρατιωτικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο εντοπίσθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις να περιπολεί στα ανοικτά των παραλίων της Συρίας. Το αεροπλάνο επιχειρούσε να καταγράψει ηλεκτρονικά ίχνη και την πιθανή θέση εγκατάστασης συστοιχιών ρωσικών πυραύλων S300 που μεταφέρθηκαν στην περιοχή για την ενίσχυση της αεράμυνας της Συρίας.

Τα ελληνικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη είναι το μοναδικά στο ΝΑΤΟ που έχουν στη δυνατότητα ανίχνευσης του ρωσικού οπλικού συστήματος καθώς αντίστοιχη συστοιχία έχει εγκατασταθεί στην Κρήτη μετά το casus belli της Τουρκίας προς την Κύπρο και την προσπάθεια εγκατάστασης τους στο πολύπαθο νησί την δεκαετία του ‘90.

Το ελληνικό αεροπλάνο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πετούσε υπό την προστασία νατοϊκών δυνάμεων και αναμετέδιδε της πληροφορίες που συγκέντρωνε σε αντίστοιχο αμερικανικό που πετούσε δίπλα του.

Σε κάθε περίπτωση ήταν μια αποστολή ενταγμένη στις διακηρύξεις τόσο των αμερικανικών όσο και των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων ότι είναι έτοιμες να καταστρέψουν τις εγκαταστάσεις των ρωσικών πυραύλων στο έδαφος της Συρίας αδιαφορώντας αν αυτό σημάνει γενίκευση των συγκρούσεων στην Μέση Ανατολή.

Ανεξάρτητα από το πρόκειται για απλές απειλές ή όχι η Ελλάδα, μετά την αποστολή της φρεγάτας Έλλη, εμπλέκεται όλο και πιο πολύ στο ταραγμένο τοπίο της Μ. Ανατολής διακινδυνεύοντας να βρεθεί σε μια μεγάλη περιπέτεια με την Ρωσία.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!