Την… τιμητική του είχε ο Δρόμος της Αριστεράς με αφορμή ανταπόκριση από τη Λευκωσία, που δημοσιεύθηκε στο περασμένο φύλλο. Η κυπριακή εφημερίδα Αλήθεια, ιδιοκτησίας του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Αναστασιάδη και πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ, Σωκράτη Χάσικου, ενοχλήθηκε επειδή στην ανταπόκριση σημειωνόταν, μεταξύ άλλων, πως η Τουρκία δεν είναι άτρωτη. Και γιατί ενοχλήθηκε; Επειδή θεωρεί πως… σπρώχνουμε την Ελλάδα και την Τουρκία σε πόλεμο! Οι ερμηνείες επιτρέπονται, όχι όμως οι παρερμηνείες, κυρίως όταν προέρχονται από τους οπαδούς της όποιας λύσης, του κατευνασμού. Μια εφημερίδα, άκρως συντηρητική, απαρηγόρητη που απορρίφθηκε το 2004 το σχέδιο Ανάν, ενοχλείται με τα πάντα και τους πάντες. Δεν θα μπορούσε, συνεπώς, να ξεφύγει από τις μονομανίες της και ο Δρόμος, που αντιστέκεται στις μεθοδεύσεις παράδοσης στον κάθε ιμπεριαλισμό, και στην προκειμένη στον τουρκικό επεκτατισμό.
Κ.Β.

Το σχόλιο της εφημερίδας Αλήθεια

«Η εφημερίδα και ο πόλεμος
Μια νέα, σχετικά, εφημερίδα της Αθήνας, με την επωνυμία “Ο Δρόμος της Αριστεράς”, θεωρεί ότι “η Αθήνα υποβάθμιζε τις τουρκικές κινήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ” και την κατηγορεί ότι αφήνει την Τουρκία να αλωνίζει. “Η Τουρκία, ωστόσο, δεν είναι άτρωτη, ούτε ανίκητη”, για να παροτρύνει στη συνέχεια την Ελλάδα και την Κύπρο “να αποφύγουν να γίνουν το τρόπαιο για τον Ερντογάν σε ένα συμβιβασμό των… μεγάλων”, γράφει.
Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να γίνεται έρευνα για το ποιος κρύβεται πίσω από την παρότρυνση της Ελλάδας και της Κύπρου να έρθουν σε πόλεμο με την Τουρκία. Πρέπει να ξέρουμε ποιος ωφελείται και ποιος ζημιώνει από έναν τέτοιο πόλεμο και ποιος είναι αυτός που τον επιδιώκει.»

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!