Ο μακροχρόνιος πόλεμος την ΗΠΑ εναντίον της ανθρωπότητας

 

Η παγκοσμιοποίηση του πολέμου είναι ο τίτλος του τελευταίου βιβλίου του καθ. Michel Chossudovsky, που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες σε ελληνική μετάφραση από τις εκδόσεις Πιρόγα.

Είναι το 11ο βιβλίο που έχει εκδώσει ο συγγραφέας, ο οποίος είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα, στον Καναδά, και ιδρυτής του Centre for Research on Globalization (CRG) – Ερευνητικού Κέντρου για την Παγκοσμιοποίηση. Καλύπτει το σύνολο σχεδόν των σύγχρονων πολιτικών κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων, όπως αυτά αποτυπώνονται στην πλέον τραγική και άκρως επικίνδυνη μορφή τους μέσα από τις πολεμικές συγκρούσεις. Ο βραβευμένος συγγραφέας, με υποδειγματική τεκμηρίωση, αποδεικνύει την ευστοχία και την εγκυρότητα του υπότιτλου: «Ο μακροχρόνιος πόλεμος την ΗΠΑ εναντίον της ανθρωπότητας». Ένας πόλεμος που έχει μετεξελιχθεί από ολοκληρωτικός και καταστροφικός τον περασμένο αιώνα, στην εποχή μας σε μακροχρόνιο.

Αναλύοντας διεξοδικά και σχολαστικά τις διάφορες μορφές που χρησιμοποιούνται στα πλαίσια των συμβατικών και μη συμβατικών πολεμικών επιχειρήσεων, προσδιορίζει τη μορφή του σύγχρονου πλέον πολέμου, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τον συνοδεύουν κατά τη διεξαγωγή του, στα πλαίσια της σημερινής παγκοσμιοποίησης.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι συζητήσεις του συγγραφέα με τον Φιντέλ Κάστρο, σχετικά με το μέλλον της ανθρωπότητας και τις συνέπειες και κινδύνους από την άνευ προηγουμένου στρατιωτικοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο. Μεγάλη σημασία και βαρύτητα δίνει ο συγγραφέας στην αποκάλυψη των μυστικών επιχειρήσεων των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών που αποβλέπουν στον απόλυτο έλεγχο διαφόρων χωρών, μέσα από καθοδηγούμενες και προκατασκευασμένες «λαϊκές εξεγέρσεις» και «έγχρωμες επαναστάσεις». Οι επιχειρήσεις αυτές εμφανίζονται ως αθώα και ειρηνικά κινήματα προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή μειονοτήτων είτε εθνικών, είτε κοινωνικών.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!