Απίστευτη υστερία για τις αφισοκολλήσεις και τις «απειλές» κατά βουλευτών αυτή τη βδομάδα. Τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας προς βουλευτικά γραφεία χαρακτηρίστηκαν απειλητικά και εγκληματικά χωρίς πολλά-πολλά. Η αποστολή φωτογραφίας που καταγγέλθηκε σε μία (αληθινή ας υποθέσουμε…) περίπτωση και απεικόνιζε απειλητικά ένα θύμα δολοφονίας, εξισώθηκε με την ανάρτηση μιας αφίσας διαμαρτυρίας. Τα ρέστα της φυσικά έδωσε η κυβερνητική Εφημερίδα των Συντακτών που διαπρέπει στον κιτρινισμό και έχει πλέον ξεπεράσει την παλιά Αυριανή.

Στα κανάλια, κάθε βουλευτής των «151» ξεκινά συνήθως να μιλάει ενημερώνοντάς μας ότι δέχτηκε κι αυτός κάποια απειλή. Πραγματικά για λύπηση οι άνθρωποι, ζουν ένα δράμα. Κάτω από το σπίτι του βουλευτή Δανέλλη από το Ποτάμι, συνελήφθησαν δύο ύποπτοι. Ήταν τελικά ένας ντελιβεράς και ένας περαστικός… Πάντα οι εξουσίες κινδυνεύουν και από τη γελοιοποίηση.

Ο βουλευτής είναι ένα δημόσιο πρόσωπο. Σε μια δημοκρατία, πού ακριβώς είναι το πρόβλημα να μπαίνει το πρόσωπό του σε μια αφίσα και να κατακρίνεται η στάση του, ακόμα και ως προδοτική; Ας έδιναν το δικαίωμα στον λαό να αποφασίσει εκείνος. Θέλουν όμως να αποφασίσουν μόνοι τους 151 άτομα με τη μέθοδο «κουρελού», γνωρίζοντας ότι διαφωνεί μαζί τους η μεγάλη πλειοψηφία, αλλά δεν σηκώνουν και κριτική. Ωραίοι είναι αυτοί, πού τους βρήκαμε;

Επί κυβερνήσεων ΓΑΠ και Σαμαρά κυκλοφορούσαν πολλές παρόμοιες αφίσες με πρόσωπα βουλευτών που είχαν ψηφίσει τα μνημόνια και άλλες παρόμοιες. Τώρα βέβαια, στην αναμπουμπούλα ξεπλένονται μέσω ΣΥΡΙΖΑ κι οι προηγούμενοι: «Βλέπετε τώρα τι τραβάγαμε;» ρωτάνε, θυμίζοντας την παλλαϊκή γιούχα που έτρωγαν μετά το 2010. Πάντως, τέτοια υστερία και ποινικοποίηση ουδέποτε είδαμε στο παρελθόν.  Ετούτοι εδώ, με το πρόσχημα της «αριστεροσύνης», λίγο θέλουνε να αρχίσουνε να στέλνουν τους διαφωνούντες στα ψυχιατρεία. Επιχειρήματα θα βρεθούν. «Μα πρέπει να είσαι τρελός για να μη σου αρέσει αυτή η συμφωνία – μνημείο πολιτικής τέχνης, για το καλό σου θα νοσηλευτείς…».

Γ. Παπ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!