Χάρτινο ήταν το σχολείο, χάρτινο και το παρκάκι…

Τις αποφάσεις του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και του Δήμου Αθηναίων που παρέμειναν «στα χαρτιά» υπερασπίζονται οι κάτοικοι των Αμπελοκήπων, που βλέπουν τώρα τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν δραματικά και να μην αξιοποιείται υπέρ της τοπικής κοινωνίας το οικόπεδο εννέα στρεμμάτων της οδού Λάμψα. Αν μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2015 δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσης, η ΔΕΗ θα ανεγείρει μεγαθήριο κάλυψης εδάφους 4,5 στρεμμ. και ύψους 28μ. βυθίζοντας στην υποβάθμιση την περιοχή. Με μακρόχρονους αγώνες οι κάτοικοι πέτυχαν (ΦΕΚ 30/1/2013) ώστε τα έξι στρέμματα να αξιοποιηθούν από τον ΟΣΚ και να επαναλειτουργήσει το 58ο Γυμνάσιο-Λύκειο, του οποίου η διακοπή λειτουργίας εδώ και κάποια χρόνια αναγκάζει πολλούς μαθητές να πηγαίνουν σε σχολεία πολύ μακριά από το σπίτι τους, ενώ παράλληλα δημιουργεί συνθήκες συμφόρησης στα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής, και τα υπόλοιπα τρία στρέμματα να αξιοποιηθούν ως χώρος πρασίνου από τον Δήμο Αθηναίων σύμφωνα με την υπ’ αρ. 2052/19-11-2007 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Συντονιστικό Φορέων Αμπελοκήπων ζητά από τον ΟΣΚ και τον Δήμο Αθηναίων να ολοκληρώσουν άμεσα τη διαδικασία απαλλοτρίωσης. Καλεί τους κατοίκους, γονείς και μαθητές, την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, στο πάρκο της οδού Λάμψα, γιατί, όπως αναφέρει, «…τώρα πρέπει να δείξουμε την ενότητα και την αποφασιστικότητά μας να κατακτήσουμε την ποιότητα ζωής που μας αξίζει».

 

Φουλ της Ντόρας!

Ζητούσε η Υψηλή Πύλη (με συγχωρείτε, η τρόικα) αποτελεσματικούς και «γόνιμους» πλειστηριασμούς, στο ένα τρίτο δηλαδή και όχι στο 100% της αξίας των ακινήτων, προκειμένου να μη δυσκολευτούν οι τοκογλύφοι, οι εισπράκτορές τους, χαρατζήδες, στις κατασχέσεις των λαϊκών περιουσιών. «Όχι» αντέταξαν με πυγμή οι πολυμήχανοι σαμαροβενιζέλοι μας: «Θα καρφωθούμε και θα μας ξεσηκωθούν. Αφήστε μας τη ρέγουλα για λίγες μέρες…». Έτσι αποφασίστηκε να ανακοινωθεί στο πόπολο ότι τα ακίνητα θα πλειστηριάζονται στα δύο τρίτα της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων και ανέθεσαν -μία εβδομάδα αργότερα- στην Ντόρα Μπακογιάννη να εισηγηθεί τη… μείωση κατά 30% της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, ώστε να ικανοποιηθεί με δύο αριθμητικές πράξεις η αρχική αξίωση της τρόικας! Δήθεν για «να παταχθεί η υπερφορολόγηση», που τόσο πολύ τη μάρανε την Ντόρα και δεν μπορούσε για πολύ καιρό να κλείσει μάτι. «Πιστεύω ότι με τη μειωμένη φορολογία που θα προκύψει από αυτήν τη μείωση θα υπάρχουν αυξημένα έσοδα!», ανέκραξε η κυρία Μπακογιάννη από το βήμα της Βουλής. Δεν ανέφερε, και ίσως πραγματικά να μην έχει σημασία, για ποιον ακριβώς θα υπάρξουν αυτά τα αυξημένα έσοδα. Σημασία έχει ότι πολύς κόσμος μπορεί ακόμα να ανέχεται την αλλόκοτη «επιχειρηματολογία» τους, την εξωφρενική «λογική» τους, τη σκληρή και εγκληματική «πολιτική» τους δράση…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!