Για να μη χαθεί το 9 στρεμμάτων οικόπεδο της ΔΕΗ επί της οδού Λάμψα

 

Συστρατευμένοι και αποφασισμένοι εμφανίζονται οι κάτοικοι Αμπελοκήπων, αλλά και πλήθος φορέων, ώστε να μη χαθεί το οικόπεδο (9 στρεμμάτων) της ΔΕΗ επί της οδού Λάμψα, που προορίζεται -σύμφωνα με αποφάσεις του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων- για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Εάν μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2015 δεν έχει αποζημιωθεί η ΔΕΗ από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) για τα 6 στρέμματα που προορίζονται για σχολείο και από τον Δήμο Αθηναίων για τα 3 στρέμματα που προορίζονται για πράσινο, θα ανεγερθεί μεγαθήριο στέγασης των κεντρικών της υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα, η ανέγερση του μεγαθηρίου θα πλήξει τον αερισμό της περιοχής, θα δημιουργήσει τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα, θα αυξήσει την ηχορύπανση, τα καυσαέρια, θα υποβαθμίσει την κατοικία και την ποιότητα της ζωής. Παράλληλα, θα χαθεί για πάντα η δυνατότητα να αποκτήσει η γειτονιά ένα σύγχρονο γυμνάσιο-λύκειο (ώστε να επαναλειτουργήσει το 58ο Γυμνάσιο-Λύκειο) καθώς και να αυξηθεί λίγο το πράσινο σε μια περιοχή που διακρίνεται για την πυκνή δόμηση και την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Μετά την επιτυχημένη συγκέντρωση στις 15 Οκτωβρίου, με τη μαζική παρουσία κατοίκων, συλλόγων γονέων, σωματείων και συνδικάτων εργαζομένων, αθλητικών ομίλων, εκπροσώπων επιτροπών αγώνα και αλληλεγγύης, δημοτικών συμβούλων κ.ά., και καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν δραματικά, η Επιτροπή Αγώνα καλεί σε νέα συγκέντρωση την Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου, ώρα 6:00μ.μ. και ζητά την ουσιαστική συμβολή της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να ολοκληρωθεί εγκαίρως η διαδικασία απαλλοτρίωσης.

Ζ.Ρ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!