Σημεία των καιρών. Το Σάββατο, 25/10, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών – ΣΕΦΚ, το δημιούργημα των εργοδοτών και των συγγενικών τους προσώπων, «σωματείο» «εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών νομού Αττικής» πραγματοποίησε και πάλι εν κρυπτώ «εκλογές» στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Intercontinental. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σωματείο, στις προηγούμενες «εκλογές» του, εμφάνισε μόλις 26 μέλη τα οποία είχαν πληρώσει τη συνδρομή τους και 22 μόλις ψηφίσαντες. Το ιστορικό του, ιδιαίτερα μελανό, καθώς έχει υπογράψει με την εργοδοτική ένωση «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών»-ΕUROPALSO, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας διάρκειας μέχρι το 2015 η οποία ακυρώνει οικονομικά και θεσμικά ζητήματα του κλάδου και καθορίζει αποκλειστικά ωρομίσθια απασχόληση 3,52 ευρώ μεικτά, δηλαδή 2,96 ευρώ καθαρά. Το ωρομίσθιο πλέον είναι 20%-60% μειωμένο έναντι του βασικού και υποτιμημένου για την εργασία μηνιαίου μισθού που καθορίζει ακόμα και η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των 586 ευρώ. Είναι επίσης μειωμένο έως 90% έναντι του ωρομισθίου το οποίο ορίζει η Διαιτητική Απόφαση 5/2011 η οποία ρυθμίζει τους όρους εργασίας των καθηγητών ξένων γλωσσών όλης της χώρας.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο ΣΕΦΚ, οι συνδικαλιστικοί του εκπρόσωποι προκειμένου να προστατέψουν τη νομιμότητα αναγκάστηκαν να καλέσουν την αστυνομία για όσα συνέβαιναν σε αυτές τις εκλογές-παρωδία. Με την εμφάνιση ανώτερου αξιωματικού, αν και ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έχει αρμοδιότητα να κάνει τίποτα περισσότερο από τη στιγμή που στον χώρο παρευρίσκεται δικαστική εκπρόσωπος, οι «εκλογές» σταμάτησαν πριν την ώρα τους, η πόρτα της αίθουσας ήταν πλέον ερμητικά κλειστή και δεν άνοιγε παρά το γεγονός ότι προσέρχονταν άτομα για να ψηφίσουν, ενώ η καταμέτρηση των ψήφων είχε αρχίσει υπό το βλέμμα «φουσκωτών».

Και όλα αυτά, λίγες μέρες μετά τη συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων» με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου και μερικές μέρες πριν από την καταγγελία της εργοδοτικής ΣΣΕ και της γνωστοποίησης της έναρξης διαπραγματεύσεων προς τις εργοδοτικές ενώσεις και τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας

 

Η ΡΑΚΕ για τις εκλογές του ΣΕΦΚ

 

Να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογικές διαδικασίες του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) καλεί η Ριζοσπαστική Ανανεωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών (ΡΑΚΕ) όλους τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης νομού Αττικής.

Σε «Γράμμα προς τους εργαζόμενους καθηγητές στα φροντιστήρια, τους μαθητές και τους γονείς», η ΡΑΚΕ καλεί σε ένα δρόμο αλληλεγγύης, συλλογικότητας και αντίστασης. «Σε καλούμε να μοιραστείς την αγωνία με τους συναδέλφους σου και να διαπραγματευτείς συλλογικά για την αμοιβή και τις συνθήκες δουλειάς στο χώρο σου. Να συσπειρωθείς στο σωματείο σου και να διεκδικήσουμε συλλογική σύμβαση εργασίας. Να πλουτίσεις το σωματείο με το δικό σου προβληματισμό και λόγο. Από την πλευρά τη δική μας, γι’ αυτό είμαστε σίγουροι: μόνο οι πολλοί μπορούν να επιβάλουν έναν άλλο δρόμο, μια νέα πορεία».
Οι εκλογές γίνονται Παρασκευή 7/11 (11π.μ. έως 3μ.μ.), Σάββατο 8/11 (11π.μ. έως 5μ.μ.) και Κυριακή 9/11 (11π.μ. έως 7μ.μ.), στα γραφεία του Συλλόγου (Αντρέα Λόντου 6 και Μεσολογγίου, Εξάρχεια).

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!