Στις 29-30 Σεπτεμβρίου στην Σχολή Καλών Τεχνών

 

Το Resistance Festival 2017 είναι εδώ και φέτος και μας δίνει ραντεβού το φθινόπωρο. Η 10η διοργάνωση του φεστιβάλ, με πρωτοβουλία της εφημερίδας Δρόμος της Αριστεράς, θα πραγματοποιηθεί από 29-30 Σεπτεμβρίου στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Το φεστιβάλ αποτελεί τη σημαντικότερη διεθνή συνάντηση κινημάτων και συλλογικοτήτων που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες και κινήματα από όλον τον κόσμο, όπως πέρυσι η Λέιλα Χάλεντ, θρύλος της Παλαιστινιακής αντίστασης, η Φιγέν Γιουκσεντάγ, συμπρόεδρος του HDP, και παλαιότερα ο Αλβάρο Γκαρσία Λινέρα, αντιπρόεδρος του Πολυεθνικού Κράτους της Βολιβίας, ο διανοούμενος Σαμίρ Αμίν και ο συγγραφέας Ταρίκ Αλί αλλά και άλλοι. Επίσης, στο πλαίσιο του μουσικού σκέλους του φεστιβάλ, έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από τις 2 σκηνές του, δεκάδες Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες. Αναφέρουμε ενδεικτικά: Nouvelle Vague, Ojos de Brujo, Transglobal Underground, Asian Dub Foundation, Baba Zula, Dub Pistols, Red Snapper, Villagers of Ioannina City, Φοίβος Δεληβοριάς, Παύλος Παυλίδης & Β-Movies, Maraveyas Illegal, Imam Baildi, Ρόδες, Last Drive, Nightstalker, Χαϊνηδες κ.α.

Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει και όπως κάθε χρόνο, το Resistance Festival θα διοργανώσει εκδηλώσεις γύρω από τα μεγάλα πολιτικά θέματα, εγχώρια και διεθνή, που απασχολούν τους προοδευτικούς ανθρώπους στη χώρα μας. Βέβαια, δεν θα λείψουν και οι συζητήσεις για διάφορες άλλες θεματολογίες αλλά και τα πολλά και διαφορετικά πολιτιστικά γεγονότα. Φέτος σε καινούργιο χώρο, στο βιομηχανικό τοπίο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Περιμένουμε ιδέες, προτάσεις, συμμετοχή αφού το φεστιβάλ έχει καταφέρει να στηρίζεται στις δυνάμεις του κόσμου του. Με πολύ όρεξη έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία από τη συνέλευση του φεστιβάλ. Σας περιμένουμε όλους και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των πολιτικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, την έναρξη της προπώλησης των εισιτηρίων κ.λπ., προσεχώς.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!