Όσο απλώνονται οι ιδέες, οι απόψεις, οι πληροφορίες, τα σχόλια, οι αναλύσεις και οι προτάσεις μας, τόσο περισσότερο ζυμώνονται, φιλτράρονται και επιστρέφουν σε μας καλύτερες και πλουσιότερες. Για να αναμοχλευθούν, να επαναδιατυπωθούν και να επιστρέψουν στον αναγνώστη. Κι αυτή είναι μια διαδικασία αδιάκοπη. Και σ’ αυτή την αμφίδρομη διαδικασία, σ’ αυτή την ανάδραση, οφείλεται ο χαρακτήρας της εφημερίδας και η δύναμή της. Και αυτή τη διαδικασία έχουμε την ανάγκη συνεχώς να τη διευρύνουμε, να αυξάνονται οι συμμετοχές, να γίνονται όλα αντικείμενο καλύτερης επεξεργασίας, να περνάει η ύλη από περισσότερα μάτια και να φτάνει σε περισσότερα μυαλά. Η εφημερίδα βελτιώνεται με την καθοριστική συμβολή των αναγνωστών της. Η εφημερίδα γίνεται εργαλείο παρέμβασης και αλλαγής όσο πιο ενεργητική είναι η σχέση της με τον αναγνώστη. Η εφημερίδα χρειάζεται τον αναγνώστη σαν κινητήρια δύναμη της ύπαρξής της.

Ο Δρόμος της Αριστεράς θέλει αυτή τη σχέση να την ενισχύσει, να την κάνει πιο ουσιαστική, να την αναβαθμίσει. Γι’ αυτό, συζητάμε, σχεδιάζουμε και προτείνουμε τρόπους για να το πετύχουμε.

Βήμα πρώτο: Γράψτε μας τη γνώμη σας για την εφημερίδα, για τα θέματα που δημοσιεύουμε, κάντε μας προτάσεις για θεματολογίες, άρθρα, αλλαγές και ανοίγματα. Πάρτε χαρτί και μολύβι ή πληκτρολογήστε αυτό που σκέφτεστε, αυτό που επιθυμείτε, αυτό που σας προβληματίζει.

Βήμα δεύτερο: Να προωθήσουμε μαζί την εφημερίδα σαν φορέα ιδεών, επικοινωνίας και πάλης. Κάθε αναγνώστης να προτείνει/δώσει την εφημερίδα σε έναν φίλο του, συνάδελφο ή γείτονα. Ορισμένοι φίλοι έχουν ζητήσει να διαθέτουν φύλλα της εφημερίδας σε βδομαδιάτικη βάση στους χώρους εργασίας τους, στη γειτονιά τους, στη σχολή τους, στο μαγαζί τους, στο βιβλιοπωλείο που αγοράζουν βιβλία, στο καφενείο που συναντούν φίλους, στο σύλλογο ή τη λέσχη που συχνάζουν και δραστηριοποιούνται. Κάθε επιπλέον αντίτυπο της εφημερίδας που κυκλοφορεί διευρύνει τους αγωνιστικούς μας ορίζοντες, μας αιμοδοτεί και εμψυχώνει την προσπάθειά μας.

Και το ένα φέρνει τ’ άλλο. Ήδη έχουμε αποφασίσει να κάνουμε κύκλους συναντήσεων με τους αναγνώστες-φίλους της εφημερίδας, για να γνωριζόμαστε και να τα λέμε από κοντά, επί παντός… Επίσης, συμφωνήσαμε να οργανώσουμε εκδηλώσεις πάνω σε ζητήματα της πολιτικής (και όχι μόνο) επικαιρότητας, αλλά και για θεμελιώδη θέματα ιστορικά, φιλοσοφικά, επιστημονικά, εκπαιδευτικά, λαογραφικά, καλλιτεχνικά κ.λπ. σε χώρους συνάθροισης ανήσυχων και ενεργών πολιτών, σε στέκια, θέατρα, πανεπιστήμια και σε κάθε φιλικό περιβάλλον (γιατί όχι και σε σπίτια;), στην Αθήνα, στον Πειραιά και εν συνεχεία σε όλη την Ελλάδα.

Φίλε αναγνώστη, η συμβολή σου είναι απαραίτητη, για χίλιους και έναν λόγους. Διάλεξε εσύ τον τρόπο της συμμετοχής σου. Πάρε πρωτοβουλίες, επικοινώνησε μαζί μας. Από μια τηλεφωνική παρατήρηση ή ένα γράμμα μέχρι ένα άρθρο, ένα τοπικό ρεπορτάζ ή μια φωτογραφία. Και από την αγορά μιας επιπλέον εφημερίδας μέχρι τη συνδιοργάνωση μιας εκδήλωσης (ομιλίας, συζήτησης, προβολής κ.λπ.) ή τη συμμετοχή σε μια καμπάνια (αλληλεγγύης, διαμαρτυρίας κ.ά.), είσαι ευπρόσδεκτος στην προσπάθειά μας. Σκέψου το σοβαρά. Κανένας μόνος του, όλοι μαζί!

Μέσα επικοινωνίας:

Τηλέφωνο: 210 3468282 και 210 6441745

Ταχυδρομική διεύθυνση: Ησαΐα Σαλώνων 4-6, Αθήνα 114 75

Ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail): [email protected]

Facebook: Δρόμος της Αριστεράς

Site (μόνο ανάγνωση): www.edromos.gr

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!