Ο φίλος μας. Μαθητής στην Κυψέλη στα τέλη της δεκαετίας του ’70, φοιτητής στο Φυσικό του Ηρακλείου αργότερα, υπεύθυνος Σχεδιασμού και Μελετών του ΚΕΘΕΑ από τη δεκαετία του ’90 και μετά. Μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στο Λονδίνο το 2009 για την περιθωριοποίηση και την εγκληματικότητα των παιδιών των μεταναστών.

Κι ακόμα. Στο περιοδικό νεολαίας Τα θέλουμε όλα και στην πολιτική ομάδα Ρήξη για πάνω από 15 χρόνια. Κι αργότερα, χωρίς συγκεκριμένη πολιτική στέγη, τηρώντας πάντα το πνεύμα της κριτικής και το χάρισμα της συμπάθειας.

Φτάνουν οι πληροφορίες για να θυμόμαστε τον Περικλή; Μήπως περισσεύουν οι εικόνες; Από τη διαδήλωση εναντίον της επίσκεψης Λεπέν, το 1984, έως τις πορείες της τελευταίας χρονιάς εναντίον του Μνημονίου. Ευφυής, διεισδυτικός και επίμονος είτε στις πολιτικές μας αναζητήσεις είτε στην έρευνα που διεξήγαγε για τους περιθωριακούς νέους τα τελευταία χρόνια. Με αποκαθηλωτικό – έως κυνισμού – χιούμορ. «Εξωτερικός παρατηρητής» ακόμα και στις στιγμές της πλέον συνειδητής ένταξης του, μακριά από τα «ήθη και τα έθιμα» των πολιτικών στελεχών ή των «αριστερών» διανοούμενων.

Ο φίλος μας, ο αγαπημένος μας Περικλής, προστέθηκε στις 19 Απρίλη «στη λιτανεία των χαμών που σημαδεύουν τη ζωή του καθενός μας». Αφήνοντας σε όσους πορευτήκαμε μαζί του για 25 χρόνια – μαζί με παντοτινές αναμνήσεις – αναπάντητα ερωτήματα και αινίγματα.

Πολυμέρης Βόγλης, Γιάννα Γιαννουλοπούλου, Μαρίνα Δημητρά, Σπύρος Κακουριώτης, Σπύρος Τσούγκος

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!