Θητεία τυμβωρύχου εκτελεί ο Ιοβόλος

Συγγραφέας και φυσικός καλλιεργητής ο Γιάννης Μακριδάκης, αντιπαρατίθεται με κάθε ευκαιρία στη μεγάλη φούσκα (όπως χαρακτηρίζει τη λογική της ανάπτυξης με την οποίαν κυβερνάται η Ελλάδα, εδώ και δεκαετίες). Έχει αφήσει τις πόλεις και διαμένει μόνιμα στη βορειοδυτική Χίο. Εκεί, στράφηκε προς τη φυσική καλλιέργεια της γης και έγινε παρατηρητής της αργής αβίαστης φυσικής ανάπτυξης. Ίδρυσε το Απλεπιστήμιο Βολισσού, μέσα από το οποίο διοργανώνει σεμινάρια φυσικής καλλιέργειας, αλκαλικής διατροφής και πολιτικής στάσης ζωής με γνώμονα τον αντικαταναλωτισμό, την αποανάπτυξη και την πορεία της ανθρωπότητας προς την μετακαταναλωτική εποχή. Για όλα αυτά τα θέματα γράφει σχεδόν καθημερινά στην προσωπική του ιστοσελίδα (https://yiannismakridakis.gr/) από όπου «κλέβω» επίκαιρες παρατηρήσεις του για μερικά από όσα Συμβαίνουν στην εποχή της κατανάλωσης:

«1. 15.000 θηριώδη αγροτικά μηχανήματα, στην πλειονότητά τους γερμανικής κατασκευής, αγορασμένα με δάνεια από τις τράπεζες σταμάτησαν αυτές τις μέρες την εντατική μονοκαλλιέργεια, τη βαθιά και καταστροφική άρωση, τη λίπανση, τη μόλυνση υδάτων και χώματος με χημικά, τους ψεκασμούς και εν τέλει την απόλυτη καταστροφή και την ερημοποίηση των πάλαι ποτέ εύφορων κάμπων αυτής της πατρίδας και βγήκαν για άλλη μια φορά στους δρόμους να διεκδικήσουν πιο συμφέρουσες οικονομικές συνθήκες δουλείας και αυτοκαταστροφής

2. Αν κάνετε μια βόλτα στις εθνικές οδούς και δείτε τις μάρκες των τρακτέρ, αν κάνετε μια βόλτα στα κατά τόπους KTEΛ και δείτε τις μάρκες των λεωφορείων, αν προσέξετε γύρω σας τις μάρκες των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν, αν δείτε τις μάρκες των συσκευών και των μηχανημάτων που υπάρχουν στα σπίτια, στα καταστήματα, στα εργαστήρια, στους χώρους εργασίας γενικότερα, θα καταλάβετε ότι οι γερμανοί ξανάρθαν χρόνια πριν και μπήκανε στα σπίτια μας. Τώρα απλά μας πετάνε έξω διότι παχύναμε πολύ με τον καταναλωτισμό και πιάνουμε χώρο

3. Στις επόμενες εκλογές θα πάνε να ψηφίσουν μόνον οι φίλοι και συγγενείς των εκπροσώπων του νέου δικομματισμού, οι οποίοι αναμένουν διορισμό ή δεν θέλουν να τον χάσουν.

Έχουμε ήδη σήμερα μια κυβέρνηση μειοψηφίας αφού την ψήφισε το 35% του 50% των πολιτών, δηλ. λιγότερο από το 20% της κοινωνίας, γι’ αυτό δεν έχει καμία ουσιαστική νομιμοποίηση ούτε αποδοχή για να επιβάλει την φιλελεύθερη πολιτική της.

Το ότι δεν διαφαίνεται μέσα στο υπάρχον σύστημα καμία εναλλακτική αφού όλοι πια είναι υπηρέτες των ίδιων αφεντικών, αυτό οδηγεί σε αδιέξοδο και επειδή ως γνωστόν στην κατ’ επίφαση δημοκρατία που ζούμε δεν υπάρχουν αδιέξοδα, όπως με κάθε ευκαιρία μας λένε οι τιμητές της, το επόμενο βήμα, μετά τον διορισμό άλλης μιας «οικουμενικής κυβέρνησης τεχνοκρατών» θα είναι η σύλληψη των πολιτών κατά την ημέρα των εκλογών και η βίαιη μεταφορά τους στην κάλπη.

Αναγκαστική δημοκρατία θα λέγεται το πολίτευμα της αποικίας και θα φέρει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό στην κορύφωσή του».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!