Τα όσα ζήσαμε στις 28-29 Ιουνίου, το ειδικό σχέδιο καταστολής και κτηνωδίας από το κράτος και τους υποστηρικτές του Μνημονίου, μπορούν να θεωρηθούν σαν ο θόρυβος από τις ερπύστριες των τανκς, για τα οποία μίλησε ο… πολύς Πάγκαλος.

Τις ακούσαμε τις ερπύστριες, λοιπόν, και καταλάβαμε πως η διαταγή της νέας Ιεράς Συμμαχίας (τρόικα, Κομισιόν, Μέρκελ, Σαρκοζί, Ομπάμα) να περάσει με κάθε τρόπο το Μεσοπρόθεσμο, εκτελέστηκε με θαυμαστή υποτέλεια από τον πολιτικό κόσμο και ειδικά από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ –το στυλοβάτη της υποτέλειας, του ξεπουλήματος της χώρας, της άγριας εκμετάλλευσης του λαού.

Το επιχειρησιακό σχέδιο ήταν αρκετά απλό: «Εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο τις αφορμές που δίνουν παρακρατικοί, βαλτοί, ανεγκέφαλοι και συντηρούμε επεισόδια για πολλή ώρα, φορτώνοντας με τόνους χημικών το βασικό όγκο των ειρηνικών διαδηλωτών, ώστε να αποτρέψουμε το σχηματισμό μιας τεράστιας λαοθάλασσας και να διευκολύνουμε μέσα από την τρομοκρατία το πέρασμα ενός άθλιου νόμου, που προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές».

Τα ΜΑΤ, οι ειδικές δυνάμεις, οι ομάδες ΔΙΑΣ, οι ασφαλίτες και οι παρακρατικοί μαζί με οργανωμένους φασίστες έδρασαν απροκάλυπτα, κτηνώδικα, σκορπώντας τη φασιστική βία απέναντι σε κάθε διαδηλωτή για ώρες και ώρες. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης συμπληρώνει ως φυσική ακολουθία τη νέα καθεστωτική φάση που έχει επιβάλει η Τρόικα. Η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής είναι ένα όπλο για το πέρασμα της μνημονιακής – τροϊκανής πολιτικής.

Ο λαός στις πλατείες απαίτησε πραγματική δημοκρατία, με το κίνημά του άσκησε πραγματική δημοκρατία, περιγέλασε όλο το ψέμα και την εκκένωση της δημοκρατίας από το Κοινοβούλιο και τον πολιτικό κόσμο, άνοιξε και ανοίγει νέους δρόμους αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς. Η άλλη πλευρά το μόνο που είχε να απαντήσει ήταν με χούντα, με καταστολή, με κτηνωδία. Το αίτημα για πραγματική δημοκρατία, από δω και μπρος, θα αναβλύζει δυνατότερο, αποφασιστικότερο, μονιμότερο.

Η σύγχρονη Ιερή Συμμαχία πήρε μια ανάσα με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, κι ας έπνιξε την Αθήνα στα χημικά. Η σύγχρονη δικτατορία της τρόικας και των υπηρετών της δεν θα ανακόψει την απαίτηση για διέξοδο. Δεν θα ανακόψει την ανάγκη για ανεξαρτησία, δημοκρατία, χειραφέτηση. Ούτε οι ερπύστριες, ούτε τα τανκς μπορούν να κάνουν πολλή δουλειά όταν οι πλατείες είναι γεμάτες. Ο λαός έδειξε ότι μπορεί να γεμίζει τις πλατείες. Θα το δείξει ξανά και άμεσα. Τότε θα είναι αργά για τις δυνάμεις της καταστροφής της χώρας, της κοινωνικής ερήμωσης, του ζόφου και του τρόμου.

Ο λαός θα επιβάλει τη μεταπολίτευσή του, ρίχνοντας στα σκουπίδια τα σκουπίδια…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!