Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ που φέτος ήταν αφιερωμένο στην κινητοποίηση για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Ο Άχμαντ Σαντάτ, επικεφαλής του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, από την ισραηλινή φυλακή έστειλε μήνυμα στο Φόρουμ, με το οποίο εκφράζει την εκτίμηση και το σεβασμό του για το διεθνιστικό ρόλο των αλληλέγγυων στην υπεράσπιση του Παλαιστινιακού λαού και της αντίστασής του απέναντι στην κατοχή και τον αποικιοκρατικό ρατσισμό, αλλά και για την απομυθοποίηση της εικόνας του θύματος που προβάλλει το Ισραήλ.
Παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα από το μήνυμα του Σαντάτ:
«Αγαπητοί φίλοι, καθώς η κατοχή συνεχίζεται βίαια, το Ισραήλ σταμάτησε κάθε προσπάθεια να επιτευχθεί οποιοσδήποτε πολιτικός διακανονισμός που να αναγνωρίζει τα εθνικά μας δικαιώματα, αφήνοντας το λαό χωρίς άλλη επιλογή από το να συνεχίσει να αντιστέκεται. Το Ισραήλ έχει εξασκήσει την απόλυτη υπεροψία, θέτοντας εαυτόν υπεράνω του διεθνούς δικαίου, με τη στήριξη και την ενθάρρυνση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Αυτή η επιθετικότητα είναι μέρος μιας σειράς συστηματικών επιθέσεων ενάντια στο λαό μας, που περιλαμβάνουν την επέκταση των εποικισμών, τον κατακερματισμό της Δυτικής Όχθης σε γκέτο με το χτίσιμο του Τείχους, την απομόνωση και την εβραιοποίηση της Ιερουσαλήμ, την αρπαγή της γης, την κατεδάφιση των σπιτιών και τη βίαιη εκτόπιση του λαού μας μέσα από δολοφονίες, μαζικές συλλήψεις και τις καθημερινές επιθέσεις των εποίκων».  
[…] «Αγαπητοί φίλοι, το Ισραήλ δεν θα τολμούσε να ξεκινήσει την επίθεση (σ.σ.: στη Γάζα) χωρίς τη διεθνή κάλυψη που του παρέχουν οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Παράλληλα με την αντίσταση του λαού μας είναι απαραίτητο να πολιορκηθεί και να απομονωθεί η κατοχή σε διεθνές επίπεδο και να ασκηθεί πίεση στις δυνάμεις της διεθνούς κοινότητας ώστε να αναγκάσουν το Ισραήλ να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να εφαρμόσει τα διεθνή ψηφίσματα, όπως αυτά που αφορούν τα δικαιώματα του λαού μας για επιστροφή, αυτοδιάθεση και ίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους».  
[…] «Σας χαιρετώ εκ μέρους των Παλαιστινίων πολιτικών κρατούμενων. Χαιρετίζω επίσης τον ενεργητικό ρόλο των κρατουμένων στις εξεγέρσεις μέσα από τη φυλακή, την αποφασιστικότητα και την επιμονή τους ώστε να πετύχουν πολλά από τα αιτήματά τους, όπως το πλήγμα που κατάφεραν στο καθεστώς απομόνωσης, εξαναγκάζοντας την κατοχή να αντιμετωπίσει τους πολιτικούς μας κρατούμενους, ως κρατούμενους πολέμου και αγωνιστές της ελευθερίας».
[…] «Αγαπητοί φίλοι, για άλλη μια φορά χαιρετίζω τον πολύτιμο ρόλο σας και εύχομαι κάθε επιτυχία στο Φόρουμ που επαναβεβαιώνει την πίστη μου στην αναπόφευκτη νίκη του λαού μας κι όλων των καταπιεσμένων λαών, τάξεων κι εθνών που μάχονται για την ελευθερία».

https://intifadagr.wordpress.com/

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!