Ο εμπαιγμός συνεχίζεται και μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης

 

Με τις διαθεσιμότητες 341 διοικητικών υπαλλήλων από έξι Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα να λήγουν τη Δευτέρα (σ.σ. το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε τελικά ολιγοήμερη παράταση μέχρι να ενημερωθεί ο νέος υπουργός Παιδείας), νέοι και παλαιοί υπουργοί της κυβέρνησης έχουν αποδυθεί στο γνωστό παιχνίδι της… κολοκυθιάς. Για περίπου 770 εργαζόμενους που θα απορροφηθούν μιλά ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, για περίπου 500 επιμένει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Η σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου για να αποσοβήσει την πρώτη ενδοκυβερνητική κόντρα λίγες ώρες μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης δεν ξέρουμε αν θα κατορθώσει να κλείσει το ρήγμα μεταξύ ψεύτικων υποσχέσεων και πραγματικών προθέσεων.

«Με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης αποκαλύφθηκε ότι όλες οι υποσχέσεις που έδινε ο Αρβανιτόπουλος ήταν εμπαιγμός», δήλωσε στον Δρόμο ο Ζαχαρίας Τριγάζης, συνδικαλιστής από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. «Εκεί που έλεγαν ότι δεν θα φύγει κανείς από τα πανεπιστήμια, ξαφνικά “περισσεύουν” κάπου τριακόσιοι εργαζόμενοι».

 

Θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις

Το σίγουρο είναι ότι απολύσεις θα υπάρξουν από τη δεξαμενή των 1.136 διαθεσίμων στα πανεπιστήμια, κάτι που από την πρώτη στιγμή φωνάζουν οι υπάλληλοι που δεν αποδέχτηκαν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν τριήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους προχωρώντας ακόμη και σε κλείσιμο των ιδρυμάτων.

Ανεξάρτητα από το πόσοι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν τελικά, οι διαθεσιμότητες και οι συνταξιοδοτήσεις έχουν δημιουργήσει διαλυτικά φαινόμενα στα πανεπιστήμια. Η αδυναμία λειτουργίας στοιχειωδών διαδικασιών στα ΑΕΙ δημιουργεί το υπόβαθρο για ένα πιο «μικρό» δημόσιο πανεπιστήμιο, αποκαλύπτοντας τον πραγματικό στόχο και διευκολύνοντας τα σχέδια για συρρίκνωση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!