Μεγαλειώδης η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα

 

Μήνυμα ανατροπών και νίκης έστειλε η χτεσινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Ομονοίας, με χιλιάδες πολίτες να δίνουν δυναμικό «παρών». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του τόνισε με νόημα: «Αυτή την Κυριακή οι Έλληνες γράφουμε Ιστορία. Αποφασίζουμε με τόλμη και ευθύνη σε ένα δημοψήφισμα για τη ζωή μας, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη. Δίνουμε τέλος στην υποτέλεια, τη μιζέρια και τη διαπλοκή. Χτίζουμε τα θεμέλια για τη νέα Ελλάδα της ανάπτυξης, της ελπίδας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Και σήμερα η φωνή σας ακούγεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Την Ευρώπη που έμαθε, επιτέλους, πως η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν φωνή και αξιοπρέπεια. Πως ο λαός μας έχει περηφάνια και μπορεί να ορθώνει το ανάστημά του. Και μπορεί να ξαναπάρει το μέλλον στα χέρια του. Κλείνοντας την πόρτα της Ιστορίας στον παλιό κόσμο που φεύγει».

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Σήμερα παίρνετε το μέλλον στα χέρια σας. Γιατί κανένας και τίποτα δεν μπορούν να σταματήσουν ένα λαό αποφασισμένο ν’ αλλάξει τη μοίρα του. Εσείς είστε η Ελλάδα του αύριο. Η νέα Ελλάδα της δημιουργίας, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης».

Αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι κράτος εκβιαστής, είναι οδοστρωτήρας. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Είναι ζήτημα επιβίωσης να τους σταματήσουμε και θα τους σταματήσουμε». Και συμπλήρωσε: «Το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων που κυβέρνησε τον τόπο από τη μεταπολίτευση και μετά, υπό τη στήριξη ολόκληρου του τραπεζικού και μιντιακού κατεστημένου, άφησε μια χώρα και έναν ολόκληρο λαό, ξεκρέμαστο στις άγριες διαθέσεις της κυρίας Μέρκελ. Δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ. Μόνο συνωμοτούσαν μαζί τους, για να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας. Και έχουν ακέραια την ευθύνη για τη λεηλασία και τη καταστροφή».

Απαντώντας στην άθλια κυβερνητική εκστρατεία σύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «κινδυνολογούν και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα ακόμα και για τη διαρκή τους θωπεία στους νεοναζί και στην ακροδεξιά ιδεολογία. Την ίδια στιγμή που υιοθετούν την ακροδεξιά ατζέντα και έναν διχαστικό λόγο. Την ίδια στιγμή που ενορχηστρώνουν τη θεωρία των δύο άκρων και έχουν ανοιχτή γραμμή με τους νεοναζί, μέσω του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, κ. Μπαλτάκου. Έχουν το θράσος, μάλιστα, να εγκαλούν την Αριστερά. Η Αριστερά, όμως, είχε και έχει μέτωπο ιδεολογικό και πολιτικό στο φασισμό, στο ρατσισμό και στη μισαλλοδοξία. Και είναι εδώ για να ενώσει το λαό. Δεν θα αφήσουμε τη Χρυσή Αυγή να αλωνίζει στις φτωχογειτονιές. Θα τσακίσουμε το φασισμό, ξανακερδίζοντας τους φτωχούς και απελπισμένους ανθρώπους στο δημοκρατικό δρόμο. Δεν θα χαρίσουμε την εργατική τάξη στους ναζί. Ούτε θα αφήσουμε το λαό μας να πιστεύει ότι ο φασισμός είναι κόντρα στο σύστημα. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, για αυτό και συναγελάζεται, συνδιαλέγεται και συναντιέται κρυφά στο Μέγαρο Μαξίμου, με το σύστημα του κ. Σαμαρά».

Τέλος, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν αποφασιστικά στην εκλογική διαδικασία, επισήμανε ότι «ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ για να ενώσουμε την Ελλάδα. Ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Ψηφίζουμε για την εθνική μας αξιοπρέπεια, για την εθνική μας περηφάνια. Για να τελειώνουν οι κυβερνήσεις των Καννών. Για τις οποίες ο συνεργός στην παραβίαση του Συντάγματος της χώρας μας, ο κ. Γιούνκερ, σιώπησε στις Βρυξέλλες. Για να τελειώνουν οι πρωθυπουργοί της νέας Φρειδερίκης. Οι Μερκελιστές “πρωθυπουργοί του Μπαρόζο”. Γιατί τώρα είναι η ώρα της αξιοπρέπειας. Τώρα είναι και η ώρα της διεκδίκησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων. Η ώρα της πατριωτικής και δημοκρατικής συστράτευσης όλων μας. Αυτό το τεράστιο κύμα αξιοπρέπειας, αυτοπεποίθησης και ανατροπής που έχει ξεσηκωθεί από τις τέσσερις γωνιές της Ελλάδας, δεν τιθασεύεται και δεν υποχωρεί. Ξεχύνεται με ορμή και συμπαρασύρει την παλιά Ελλάδα. Τίποτα, πια, κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει. Και την Κυριακή, θα φέρει το λαό ξανά κυρίαρχο στη χώρα του και τη δημοκρατία πίσω στην Ελλάδα».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!