Προβολές
Σάββατο 22/3

Προβολή της ταινίας Μάντεψε ποιος θα έρθει το βράδυ, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα κατά των Φυλετικών Διακρίσεων. Στις 20:00 στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Καλυψώ», Γρ. Λαμπράκη & Καλυψούς, Καλλιθέα.

Σάββατο 22/3
Η Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας διοργανώνει προβολή της ταινίας Ώς την άκρη του ουρανο, του Τούρκου σκηνοθέτη Fatih Akin. Στις 20:00, στην Μεσοποταμία, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Κυριακή 23/3
Προβολή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους με αντιρατσιστικό περιεχόμενο. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Στις 19:00 στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη, Μαρίνου Αντύπα 18, Νέο Ηράκλειο.

Βιβλίο
Σάββατο 22/3

Το Polis Art Cafe οργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια εκδήλωση-έκπληξη αφιερωμένη στην Βλάχικη (Αρμανική) ποίηση. Εισάγει στην αρμανική ποίηση ο Λεωνίδας Εμπειρίκος. Απαγγέλλουν στ’ αρμανικά ο Toma Enache, στα ελληνικά ο Κωνσταντίνος Θέμελης. Αυτοσχεδιάζει μουσικά ιντερμέδια με φλογέρα, φυσαρμόνικα και καλίμπα ο Μάνος Αβαράκης. Στις 18:00, στο Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου.

Θέατρο
Σάββατο 22-Κυριακή 23/3

Το Τμήμα Θεάτρου του Δήμου Π. Φαλήρου παρουσιάζει με ερασιτέχνες ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας τα έργα Η ηθική του τυφλού και του ανάπηρου του Ντάριο Φο και Η πρόταση γάμου του Άντον Τσέχοφ σε σκηνοθεσία Άκη Μαχαίρα. Στις 20:00 στον Πολυχώρο του Δημαρχείου, Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος, Π. Φάληρο.

Μουσική
Σάββατο 22/3

Μια μουσική παρουσίαση για το «Πειραιώτικο» ρεμπέτικο σε σχέση με τα τοπωνύμια του μεγάλου λιμανιού που συνδέθηκαν με αυτό. Ζωντανή μουσική από τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Σπύρο Γκούμα και το μουσικό σχήμα «Παραπεταμένοι». Κείμενα, συλλογή υλικού και παρουσίαση από τον Θανάση Βλάχο. Στις 20:30, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά-Κτίριο Παλαιού Ταχυδρομείου, Φίλωνος 29.

Κυριακή 23/3

Οι διαλέξεις για τα μουσικά όργανα, στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων συνεχίζονται με αφιέρωμα στον ήχο της θρακιώτικης λύρας από τον Δ. Αρβανίτη. Στις 11:30 στο Μουσείο Λαϊκών Μουσικών Οργάνων, Διογένους 1-3, Πλατεία Αέρηδων, Πλάκα.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!