Οδηγός για τις δωρεάν εκδηλώσεις της Αθήνας!

Βιβλίο

  • Παρασκευή 7/11

Παρουσίαση του βιβλίου Άρια, ο κόσμος από την αρχή του Δημήτρη Στεφανάκη από τις Eκδόσεις Ψυχογιός. Ένα μυθιστόρημα για τον παλιό κόσμο που χάθηκε μέσα σε δύο διαδοχικούς παγκόσμιους πόλεμους και για τη μικρή ιστορία των απλών ανθρώπων που γράφεται στη σκιά των μεγάλων γεγονότων. Στις 19:00 στο Public Συντάγματος.

 

Διάφορα

  • Σάββατο 9/11

Ηλίας Λάγιος ο Θαυματοποιός …Ξυπνήσαμε και ποθήσαμε τον ευλογημένο στίχο. Γι’ αυτό και διαβάζουμε ποιήματα δικά του, ποιήματα δικά μας. Συντονιστής ο συγγραφέας Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης, ο ποιητής Γιώργος Μπλάνας και άλλοι πολλοί φίλοι του. Στις 12 το μεσημέρι στο  Βιβλιοπωλείο Art Βar Ποιήματα & Εγκλήματα Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι.

 

Προβολές

  • Έως Τρίτη 5/11

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας (ISFFA) με θεματικό άξονα Επιστήμη και Επιστημονική Φαντασία. Θα προβληθούν 25 ταινίες μικρού μήκους επιστημονικής φαντασίας που έχουν προβληθεί στο SFF-rated Athens και θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και στρογγυλά τραπέζια σχετικά με το θέμα. Στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα.

 

Εκθέσεις

  • Έως Σάββατο 16/11

Έντεκα Αθηναίοι δημιουργοί (καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, εικονογράφοι και σχεδιαστές) παρουσιάζουν τις υπερβολές που εκείνοι ξεχώρισαν στην πόλη, στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο Υπερβολή. Eικαστικές ερμηνείες εικόνων, τόπων ή συμβάντων που υπερβαίνουν τα προκαθορισμένα όρια του όμορφου ή του άσχημου, συνομιλούν στο χώρο, σχολιάζουν το μωσαϊκό υλικών της Αθήνας παρατηρώντας τη δομή της και τελικά παίζουν με τα ασαφή όρια της πόλης, καθιστώντας την ένα απέραντο τοπίο υπερβολών. Ώρες λειτουργίας : Τρ-Παρ. 16:00-21:00, Σάβ.12:00-16:00. Στο Art Wall Project Space, Σοφοκλέους 26.

  • Έως Τρίτη 19/11

Η Φαντασία της Πραγματικότητας μέσα από τις αντανακλάσεις του νερού, έτσι όπως τη «ζωγράφισε» με το φωτογραφικό φακό της η γνωστή συνθέτρια και στιχουργός Βάσω Αλλαγιάννη. Μια σειρά φωτογραφιών που μας ταξιδεύει σε φανταστικούς κόσμους με σύμμαχο το φως, που, όπως λέει η Βάσω Αλλαγιάννη, είναι ο μεγάλος καλλιτέχνης και το νερό που είναι η μαγική παλέτα που ανακατεύει τα χρώματα δημιουργώντας. Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Σαβ. 13:00-22:00, Κυρ. 19:00-22:00. Στο Black Duck Multiplarte-Ντόρα Ρίζου, Cafe-Bar-Restaurant-Gallery, Χρήστου Λαδά 9α, περιοχή Καρύτση.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!