ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Σάββατο 5/3 – Τετάρτη 30/3
Αθήνα, Γκάζι
Έκθεση με αφορμή τα 10 Μαθήματα για τον Νίκο Καζαντζάκη, στο πλαίσιο τού 13ου Κύκλου του Ελεύθερου Πανεπιστημίου, διοργανώνει Η Στοά τού Βιβλίου παράλληλα με την έναρξη κύκλου μαθημάτων. Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από τη ζωή, τα ταξίδια και το έργο του, αλλά και συλλογή των βιβλίων του (σε παλιές και νέες εκδόσεις) και μεταφράσεών τους στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου. Στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο). https://[email protected]

Σάββατο 5/3 – Σάββατο 2/4
Αθήνα, Κολωνάκι
Έκθεση ζωγραφικής της Έλλης Γρίβα με τίτλο 11 +-./…μια ιστορία αγάπης στον Ενδιάμεσο Χρόνο και του Γιώργου Πρασσά με τίτλο Ιχνογραφώντας το Τοπίο.
Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ.: 10.30-15:00 και 18.00-21.00 Σάβ.: 10.30-15.00. Στην γκαλερί Αστρολάβος (Ξανθίππου 11).
https://www.astrolavos.gr

Σάββατο 5/3 – Τετάρτη 30/3
Αθήνα, Κολωνάκι
Έκθεση ζωγραφικής του Λουδοβίκου των Ανωγείων Όπου σταματάει το βλέμμα… Όπως λέει ο ίδιος: Η ζωγραφική μοιάζει μ’ ένα τραγούδι χωρίς λόγια, όπου η μουσική με τους τόνους και τα ημιτόνια ταυτίζεται με τις αποχρώσεις. Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Σάβ.: 13.00-10.00 και Κυρ.: 19.00-10.00. Στην γκαλερί του Black Duck (Χρήστου Λαδά 9Α & Σταδίου). https://www.blackduck.gr

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 8/3
Αθήνα
Προβολή της ταινίας Η πριγκίπισσα των στρειδιών του Ερνστ Λούμπιτς (1919). Σατιρικό παραμύθι για τις πολιτισμικές σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής με τους Ossi Oswalda, Victor Janson, Harry Liedtke κ.ά. Στις 20.30 στο Goethe-Institut (Ομήρου 14-16).

Τετάρτη 9/3
Αθήνα
Προβολή της ταινίας Sumurun του Ερνστ Λούμπιτς (1920). Κωμικοτραγωδία αλά Χίλιες και μία Νύχτες με τους Pola Negri, Jenny Hasselqvist, Paul Wegener κ.ά. Στις 20.30 στο Goethe-Institut (Ομήρου 14-16).

Πέμπτη 10/3
Αθήνα
Προβολή της ταινίας Πλάθιδο του Λουίς Γκαρθία Μπερλάνγκα (1961). Στις 19.30 στην αίθουσα Εκθέσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες (Μητροπόλεως 23).
ΘΕΑΤΡΟ & ΧΟΡΟΣ

Σάββατο 5/3 – Κυριακή 6/3 – Παρασκευή 11/3
Αθήνα, Ν. Κόσμος
Η παράσταση σωματικού θεάτρου των Aller-Retour. Τέσσερις ηθοποιοί μάς πάνε ένα μαγικό ταξίδι μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας με κύρια οχήματα το σώμα τους και ένα αστείρευτο παιχνίδι με ήχους και αντικείμενα… Συνοδοιπόρος η πρωτότυπη μουσική του Στάθη Ιωάννου. Στις 21.30 στο θέατρο ΠΚ (Κασομούλη 30 & Ρενέ Πυώ 2, μετρό Ν. Κόσμος).

Παρασκευή 11/3
Αθήνα, Δάφνη
Ένα δικαστικό, ψυχολογικό δράμα…
Πέραν Πάσης Αμφιβολίας του Γιώργου Γιαννακόπουλου. Δώδεκα ένορκοι καλούνται μέσα από προσωπικά βιώματα και έπειτα από μάχη με τον εαυτό τους και το περιβάλλον τους να αποδώσουν δικαιοσύνη. Ένα αλλοδαπό παιδί κατηγορείται για φόνο πρώτου βαθμού. Τι θα συμβεί; Η παράσταση πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή ώς τέλη Μάη. Στις 21.00 στο Σινέ Δάφνη (Ηλία Ηλιού 28-30).

ΒΙΒΛΙΟ

Τετάρτη 9/3
Πειραιάς
Παρουσίαση του βιβλίου Ξεχασμένη φρουρά (Τα κρυφά χαρτιά του συγγραφέα) του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα διοργανώνει το Passport και οι Εκδόσεις Καστανιώτη. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Θάνος Φωσκαρίνης. Με το συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Γιώργος Χρονάς. Στις 20.30 στο Passport (Καραΐσκου 119, Πλ. Κοραή).

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ
& ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Τετάρτη 9/3
Αθήνα
Διάλεξη με θέμα Η Δύναμη της Απώλειας: Η δημιουργία ως αντίδοτο στις κρίσεις διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Megaron Plus. Ομιλήτρια: Φωτεινή Τσαλίκογλου, συγγραφέας, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στις 19.00 στο Μέγαρο Μουσικής (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη). Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται από τις 17.30.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ
& ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Τρίτη 8/3
Αθήνα, Καλλιμάρμαρο
Μαθήματα φωτογραφίας από την Ελληνική Ένωση Πληροφορικής. Νέα ταχύρυθμη ομάδα ψηφιακής φωτογραφίας (θεωρητικά μαθήματα φωτογραφίας, εξορμήσεις, πρακτική εξάσκηση) για νέους 18-30 ετών. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη χωρίς κανένα κόστος. Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής (περιορισμένος αριθμός θέσεων) στο [email protected].

Τρίτη 8/3
Αθήνα, Πετράλωνα
Δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας με τον Ανδρέα Κατσικούδη διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετραλώνων. Τα μαθήματα αφορούν τόσο αυτούς που ξεκινούν τώρα την ενασχόλησή τους με τη φωτογραφία όσο και τους πιο έμπειρους που ψάχνουν για ερεθίσματα και κριτική… Κάθε Τρίτη στις 19.00 με 21.00 στο Καφέ Βραζιλιάνα (Αρκαδών 4, Πλ. Μερκούρη). https://www.akatsikoudis.blogspot.com

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!